Minunile de la Aiud!

Rapa robilor mucenici inchisori comuniste AiudPe 2 ianuarie anul acesta, au venit la Aiud surorile unui barbat in varsta de 40 de ani din Bucuresti, grav bolnav. I-au spus plangand parintelui Augustin ca fratele lor a fost operat pe creier, ca se afla in coma si ca medicii nu-i mai dau nici o sansa. Femeile aflasera ca untdelemnul care arde in candelele din osuar face minuni.

Parintele le-a dat o sticluta si le-a spus sa il unga pe cap pe bolnav, facand semnul sfintei cruci, insotit de o rugaciune: „Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, pentru rugaciunile sfintilor de la Aiud, tamaduieste pe fratele nostru”. Asa au facut, iar a doua zi medicii s-au razgandit si l-au operat din nou pe bolnav. La trei zile dupa interventie, era pe picioarele lui. „In Joia Mare din acest an, a venit la Aiud toata familia acelui barbat, cu el in frunte, sa multumeasca sfintilor. Omul condusese masina de la Bucuresti pana aici, fara probleme. Sfintii fac mari minuni pentru cei care au credinta puternica”, spune parintele Augustin.

* Tot la inceputul anului, doi tineri, sot si sotie din Cluj, insotiti de duhovnicul lor, au venit sa se roage la sfintele moaste de la Aiud si au cerut putin untdelemn din candele. Isi doreau foarte mult un copil. „Le-am dat, spunandu-le sa isi faca semnul crucii cu untdelemn pe frunte si sa se roage Maicii Domnului si sfintilor de la Aiud. In saptamana luminata au revenit sa multumeasca, caci sotia era insarcinata”.

* O femeie din Targu Jiu suferea de mai multe boli si era in pragul deznadejdii, dupa ce medicii nu-i aflasera leacul. Un preot de la Muntele Athos a trimis-o la Aiud. A venit, mai mult moarta decat vie, avand, printre altele, rani urate la ambele picioare, pe care diabetul le intindea si adancea tot mai mult. Parintele Augustin i-a dat ulei din candela sfintilor si a invatat-o ce rugaciuni sa spuna. In doua saptamani, au inceput sa i se inchida ranile si sa se simta mai bine cu tot trupul. „Asa a vrut Dumnezeu, ca femeia aceasta, care avea o viata crestineasca frumoasa, era spovedita si impartasita, sa se vindece doar cu ulei din candela martirilor de la Aiud. Ca prin aceasta vindecare sa fie preamariti sfintii inchisorilor”.

Preluat de la Ionel Vrînceanu