Femeia care a stat 9 luni închisă în casă, ca să se protejeze de COVID, ucisă de un camion în prima zi în care a ieșit pe stradă

Sarah Lewis moarta in accident dupa ce a stat 9 luni in casa de frica coronavirusluiO femeie din Marea Britanie a murit la câteva minute după ce a ieșit prima oară din casă după 9 luni, lovită de un camion, relatează ediția online a cotidianului britanic Mirror. Sarah Lewis, în vârstă de 62 de ani, era preocupată să-și scoată masca din geantă când a traversat strada în fața casei, fără să se uite. În acel moment, un camion a dat cu spatele și a lovit-o în plin.

Femeia a fost doborâtă și ucisă pe loc tocmai când și-a părăsit casa pentru prima dată, după ce stătuse închisă timp de nouă luni în timpul pandemiei, ca să se protejeze de coronavirus. Ea a rămas blocată sub vehicul și a fost declarată moartă la fața locului, după ce a fost eliberată de sub roți. Anchetatorii au aflat ulterior că Sarah a fost clasificată ca fiind vulnerabilă din punct de vedere clinic în timpul pandemiei de Covid și a petrecut nouă luni acasă. Pe 16 noiembrie anul trecut, ea și-a părăsit casa pentru prima dată, pentru a-și duce mașina într-un service din Weymouth, Dorset, pentru inspecția tehnică. Șoferul de camion Karl Stanton a spus că a oprit radioul, s-a uitat în oglinzi, apoi pe drum în stânga și în dreapta, dar nu a văzut-o pe doamna Lewis. El a spus că a fost forțat să meargă în marșarier deoarece pe strada din Lynch Lane, Weymouth, erau prea multe mașini parcate. Procurorul Leanne Steedman a declarat că din filmările camerelor de supraveghere se observă că doamna Lewis părea să se afle „într-o lume proprie”, în timp ce trăgea de masca încurcată în geantă. Un investigator specializat în accidente de circulație, Kelvin Edge, a spus și el că femeia a fost neatentă și a intrat în ceea ce se cheamă unghiul mort al șoferului, unde acesta nu avea cum să o vadă. Edge a mai adăugat că șoferul a avut prea puține opțiuni și a fost obligat să facă manevra de mers cu spatele.

Citeşte întreaga ştire: Femeia care a stat 9 luni închisă în casă, ca să se protejeze de COVID, ucisă de un camion în prima zi în care a ieșit pe stradă.

SURSA: libertatea.ro