New News Buzau header

VIDEO - Cel mai misterios dispozitiv antic, atât de avansat încât nu poate fi real: nu trebuia să fie acolo, atunci

1 Antikythera Mechanism 1Acest dispozitiv antic se credea că nu este altceva decât o bucată corodată sau ceva similar, atunci când a fost descoperit pentru prima data. Ar fi fost o pierdere de timp și bani ca să fie cercetat.

Însă reacțiile arheologilor au fost de uimire când au aflat că e ceva mult mai mult decât un simplu dispozitiv antic.

Ce este cu acest dispozitiv antic bizar

Acum este cunoscut sub numele de „Mecanismul Antikythera”, deoarece este un ceas bazat pe astronomie, care este diferit de orice am văzut până acum, din câte spun cercetătorii.

Mecanismul Antikythera este un planetariu grec antică alimentat manual, descris ca fiind cel mai vechi exemplu de computer analogic folosit pentru a prezice pozițiile astronomice și eclipsele cu zeci de ani în avans, conform Wikipedia.

Mai jos, poți să vezi în clipul ce urmează cum funcționează sistemul dispozitivului descoperit.

Valerios Stais, un arheolog grec, a fost cel care a făcut această descoperire. El a crezut încă de la început că există mai multe lucruri ascunse în legătură cu acest dispoziti și că oamenii de știință nu îi dau suficientă importanță. Arheologul grec a luptat pentru ceea ce credea și, după o lungă serie de argumente, în cele din urmă, a convins experții să dea artefactului o a doua șansă la cercetare. Experții au înțeles, într-un final, că Valerios are dreptate cu tot.

Astfel, se crede că dispozitivul are o vechime de peste două mii de ani și trebuie remarcat faptul că nu au existat ceasuri funcționale până la 1.500 de ani mai târziu.

Acest lucru este atât de mult înaintea timpului său, încât ar fi putut să se întâmple doar ca urmare a călătoriei în timp sau a prezenței unei rase extraterestre care a condus omenirea în vremurile străvechi, ca o glumă nevinovată.

Sistemul este atât de complicat, încât înțelegerea lui a durat zile și nopți de cercetare, ceea ce pune întrebarea următoare: cum știau civilizațiile antice să folosească, darămite să construiască un sistem atât de remarcabil?

 

SURSA: PLaytech

 

https://www.youtube.com/watch?v=IT0gXa1ZrnA