ACESTI SALBATICI CARE NE DAU LECTII DE CIVILIZATIE! Macelarirea cainilor din Australia (inclusiv catelusa cu tot cu pui) in numele sigurantei Covid

AUSTRALIA MACELARIRE CATEI COVIDConsiliu australian CRITICAT DUR pentru măcelărirea a 15 câini, inclusiv a unei mame și a cățelușilor ei nou-născuți, într-o debandadă exagerată legată de siguranța Covid - stârnind o condamnare la nivel mondial

Parlamentul a condamnat sacrificarea a 15 câini la adăpostul regional de animale din NSW

Consiliul Bourke Shire în luna august a împușcat mortal 15 câini, inclusiv o femela cu pui

Uciderea a stârnit indignare internațională, Ricky Gervais a scris pe Twitter despre poveste

Partidul Justiției Animalelor a depus cu succes miercuri o moțiune împotriva acțiunilor

Ei caută să facă ilegală 'uciderea de conveniență' printr-o nouă legislație

De SAM MCPHEE pentru DAILY MAIL AUSTRALIA, publicat pe 13 Octombrie 2021

Sacrificarea a 15 câini la un adăpost regional din New South Wales, într-o interpretare crudă a regulilor covid, a fost criticată dur de către Parlamentul statului, care introduce acum o legislație pentru a preveni viitoare atrocități.

Consiliul comitatului Bourke Shire a ucis în august 15 câini pentru a preveni ca voluntarii de la un adăpost din Cobar trimiși, în partea central-vestică a statului New South Wales pentru a-i prelua, 'să riște infecția' pe timpul călătoriei înapoi.

La momentul respectiv nu exista aproape niciun caz de covid în zonă, iar printre animalele nevinovate se numărau și o femela cu puii ei.

Măcelul a stârnit o indignare internațională, iar Ricky Gervais, un comediant devenit militant pentru drepturile animalelor, a scris pe Twitter despre această crimă.

Partidul Justiției Animalelor a trecut cu succes miercuri o moțiune prin care să interzică 'uciderea de conveniență' în adăposturile de animale, unde animalele sunt exterminate în ciuda faptului că există grupuri locale dispuse să le salveze.

Deputata Emma Hurst a declarat pentru Daily Mail Australia că atunci erau două adăposturi de animale dispuse să preia câinii, și că membrii partidului său au accelerat operațiunile de salvarea acestora.

Dar, 'ni s-a spus apoi că au fost deja uciși', a spus ea.

Consiliul comitatului Bourke din nord-vestul statului New South Wales a împușcat 15 câini pentru a evita ca voluntarii din Cobar să riște să se infecteze cu covid (în imagine, un voluntar de la Sydney Dogsand Cats Home în 2018)

Deputatul Emma Hurst (foto) a declarat că partidul se concentrează acum pe adoptarea unor legi împotriva uciderii animalelor din padocuri și adăposturi, în cazul în care un grup de salvare este dispus să le preia îngrijirea.

„A fost în toiul locdown, eram cu toții deja în dificultate, din multe motive, iar apoi acest lucru s-a adăugat peste toate. Trebuie să găsim modalități de a ne asigura că pe viitor nu se va mai întâmpla din nou.”

Sacrificarea celor 15 câini a provocat indignare în întreaga lume, televiziunile americane acoperind îndelung povestea, iar celebrități, inclusiv Gervais, împărtășind vestea prin intermediul rețelelor de socializare.

Eutanasierea câinilor prin împușcare a determinat intervenția organismului de control al consiliului, Biroul guvernării locale din NSW, care investighează dacă au fost încălcate 'legile statului privind prevenirea cruzimii față de animale'.

Ministrul administrației locale, Shelley Hancock, care a fost anterior asaltată de întrebări în Parlament cu privire la împușcarea animalelor din adăposturi, nu a făcut niciun comentariu.

Ea a declarat, atunci când a fost întrebată în cadrul unei audieri privind estimările bugetare din martie, că nu știa de existența unor consilii care eutanasiază câini prin împușcare.

Câinii au fost împușcați mortal de un consiliu regional din NSW, într-o interpretare șocantă a regulilor de covid, în ciuda voluntarilor care s-au oferit să îngrijească animalele (imagine de arhivă)

„Dacă știam de o astfel de practică, aș fi fost îngrijorată –chiar dacă ar fi fost vorba doar de o pisică sau de un câine”, a spus ea.

Cu toate acestea, consiliile nu sunt obligate să informeze guvernul despre modul în care sunt ucise animalele din adăposturi.

Dna Hurst spune că partidul său crede că au existat încălcări ale acestor legi.

„Știau că au existat oameni dispuși să primească acei câini”, a declarat ea pentru Daily Mail Australia.

„Acești câini includeau o femela cu puii ei abia fătați... eu am auzit de o creștere a solicitării de căței pe timpul pandemiei.”

Măcelul a stârnit indignare internațională, chiar și comediantul Ricky Gervais a scris pe Twitter despre asta (imagine de arhivă)

Dna Hurst (foto) a declarat că, în general, 'australienii iubesc animalele și urăsc cruzimea față de animale', dar că sistemul 'nu reflectă' acest sentiment.

Shelley Hancock (în mijloc), ministrul guvernării locale, a declarat anterior că ar fi îngrijorată dacă pisicile și câinii ar fi împușcați ca modalitate de eutanasiere.

Ea a vorbit despre o 'condamnare la nivel mondial', care a contribuit la strângerea de sprijin în spatele moțiunii, care a fost adoptată cu succes în Parlament miercuri dimineață.

Partidul ei încearcă acum să facă ilegală 'uciderea de conveniență', printr-o nouă legislație care prevede ca adăposturile și padocurile să contacteze cel puțin două grupuri locale de salvare înainte de a sacrifica animalele.

„Este o ușurare, este bine de știut că toată lumea este de aceeași parte în această privință”, a declarat doamna Hurst.

„Este foarte probabil să obținem schimbarea acestor legi.”

În ciuda reacției publice, Australia rămâne sub incidența unor legi arhaice privind cruzimea față de animale, industria exportului de animale vii fiind în creștere, fermele de căței rămânând legale în cea mai mare parte a țării, și lipsa de pedepse pentru persoanele care comit abuzuri. Dna Hurst a declarat că, în general, „australienii iubesc animalele și urăsc cruzimea față de animale”, dar sistemul 'nu reflectă' acest sentiment.

„Sistemul nostru politic este setat pe dezamăgirea animalelor”, a declarat ea pentru Daily Mail Australia.

„Am încercat să interzicem fermele de căței în Australia, dar guvernul nu vrea să ne asculte.

Ministrul agriculturii este responsabil și de protecția animalelor. Este ca și cum ministrul pentru minerit ar fi responsabil și de mediu. Avem un conflict de interese, care ne lasă fără speranță.”

RSPCA estimează că există peste 200 de ferme de căței încă operaționale numai în NSW, un număr despre care doamna Hurst spune că este 'în creștere dramatică'.

În ciuda acestui fapt, ea spune că australienii 'și-au deschis cu adevărat ochii' la problemele legate de abuzul 'sistemic' asupra animalelor, și că încearcă să facă progrese reale în ceea ce privește reglementarea pentru protecția acestora.

Sursa: https://www.dailymail.co.uk/news/article-10086853/Australian-council-slaughters-15-dogs-including-newborn-puppies-Covid-blunder.html