MARE ATENTIE LA SIMILITUDINI! Experimentul ′′Universul 25 ′′ este unul dintre cele mai terifiante/stranii experimente din istoria științei!

Universul 25 experiment sobolaniIdeea ′′ Universe 25 ′′ a venit de la omul de știință american John Calhoun, care a creat o ′′ lume ideală ′′ în care sute de șoareci ar trăi și se reproduc.

Mai exact, Calhoun a construit așa-numitul ′′Paradis al șoarecilor ", un spațiu special conceput unde rozătoarele aveau abundență de mâncare și apă, precum și un spațiu de locuit larg.

La început, el a plasat patru perechi de șoareci care în scurt timp au început să se reproducă, rezultând ca populația lor să crească rapid. Totuși, după 315 zile reproducerea lor a început să scadă semnificativ.

Când numărul rozătoarelor a ajuns la 600, între ele s-a format o ierarhie și apoi au apărut așa-zișii ′′ nenorociți. Rozătoarele mai mari au început să atace grupul, cu rezultatul faptului că mulți masculi încep să se ′′ prăbușească ′′ psihologic.

Ca urmare, femelele nu s-au protejat și, la rândul lor, au devenit agresive față de puii lor. Pe măsură ce timpul a trecut, femelele au arătat un comportament din ce în ce mai agresiv, elemente de izolare și lipsă de dispoziție reproductivă. A existat o rată scăzută a natalității și, în același timp, o creștere a mortalității la rozătoarele tinere.

Apoi, a apărut o nouă clasă de rozătoare masculine, așa-numiții ′′ șoricei frumoși ". Au refuzat să se împerecheze cu femelele sau să ′′ lupte ′′ pentru spațiul lor. Nu le pasă decât de mâncare și somn.

La un moment dat, ′′ masculi frumoși ′′ și ′′ femele izolate ′′ au alcătuit majoritatea populației.

Potrivit lui Calhoun, faza morții a constat în două etape: ′′ prima moarte ′′ și ′′ cea de-a doua moarte."

Totul s-a caracterizat prin pierderea scopului în viață, doar simpla existență - nici o dorință de a se împerechea, de a crește tânăr sau de a activa în societate. Pe măsură ce timpul a trecut, mortalitatea juvenilă a atins 100 % iar reproducerea a ajuns la zero. Printre șoarecii pe cale de dispariție, s-a observat homosexualitatea și canibalismul, în ciuda faptului că era o mulțime de hrana.

La doi ani de la începerea experimentului, s-a născut ultimul copil al coloniei. John Calhoun a repetat același experiment de 25 ori și de fiecare dată rezultatul a fost același. Lucrarea științifică a lui Calhoun a fost folosită ca model pentru interpretarea colapsului social, iar cercetarea sa servește ca punct central pentru studiul sociologiei urbane.

În prezent asistăm la paralele directe în societatea de astăzi.. bărbați slabi, feminizați, fără abilități și fără instincte de protecție, și femei prea agitate și agresive fără instincte materne.

Surse: Evz.ro, incorectpolitic.ro