Jackpoturile progresive: ce sunt și ce trebuie să știi despre ele

Jackpot slutsCele mai simpatice jocuri de noroc de care te poți bucura în mediul virtual sunt sloturile, pe care le numim familiar păcănele. Aceste aparate de jocuri mecanice transpuse în format digital sunt modalități excelente de fun online, pentru că oferă simboluri colorate și interesante, animații distractive și scenarii originale. Dar mai au ceva în plus: posibilitatea de câștiguri frumoase prin jackpot-uri simple și progresive. Iată care sunt cele mai importante detalii despre oportunitățile de premii mari la sloturi:

Ce este un jackpot

Termenul de jackpot este des folosit pentru a descrie un profit mare obținut într-un timp scurt, un succes răsunător, un fel de a spune despre cineva că “a dat lovitura”. În gamblingul online jackpot-ul se referă la potul cel mare pe care-l oferă un slot sau un grup de slot machines, în funcție de caracteristicile acestora și de scenariile fiecărui joc.

Printre promoțiile unui cazinou online vei găsi întotdeauna jackpoturi tentante, care fac reclamă unor sloturi noi sau funcționează ca instrument de marketing pentru sloturile consacrate, ce au mulți utilizatori. 

Care sunt tipurile de jackpoturi

Există mai multe tipuri de jackpot: jackpoturi fixe (denumite și flat jackpots sau standalone) cu valoare presetată pentru fiecare rotire și jackpoturi progresive.

Ambele tipuri de jackpoturi sunt programate aleatoriu, așa că jucătorul norocos poate fi oricare dintre persoanele care mizează online la sloturile respective.

În funcție de perioada de valabilitate, există jackpoturi permanente, care sunt incluse în scenariul slotului și se resetează după fiecare câștigare de jackpot. Ai la dispoziție și jackpoturi ocazionale, pe care operatorii de jocuri de noroc le lansează cu ocazia sărbătorilor, a campaniilor promoționale și a altor evenimente.

Ce sunt jackpoturile progresive

Jackpoturile progresive sunt cele care cresc direct proporțional cu miza pe care un jucător o pune pentru un spin la un slot machine. Acest lucru este posibil prin faptul că la fiecare învârtire de role, o parte din miza respectivă este virată către fondul de jackpot.

Datorită modului de formare, valoarea unui jackpot progresiv poate să atingă sume mari, de aceea jucătorii de casino online sunt tentați să încerce sloturile cu opțiune de jackpot progresiv.

Cum să joci la sloturi cu jackpoturi progresive

Poți să afli în orice moment valoarea actualizată a jackpot-ului, pentru că este afișată cu ajutorul unui jackpot meter colorat, foarte vizibil, așezat în partea de sus a ecranului. Numărul crește constant, cu fiecare spin, iar dorința de a câștiga suma anunțată devine tot mai mare pe măsură ce se strâng mai mulți bani în “pușculița” jackpot-ului.

Dacă vrei să joci mai mult timp la un astfel de slot, ca să-ți crești șansele de câștig, ai putea fi tentat să plasezi miza minimă pe toate liniile de plată, ca să-ți ajungă banii pentru mai multe spinuri. 

Ai grijă să verifici condițiile de acordare a jackpot-ului progresiv, pentru că deseori este impusă miza maximă ca să poți intra în cursa pentru marele premiu. 

Deși cele mai multe jackpoturi progresive sunt acordate la sloturi, există în oferta unor cazinouri online și premii de acest tip la blackjack, ruletă, video poker sau bingo.                              

Unul dintre jocurile de masă cu jackpot progresiv este Caribbean Stud Poker, la care premiul este câștigat atunci când un un jucător etalează o chintă royală (Royal Flush), care constă într-o suită de As, Rigă, Damă, Valet și Decar de aceeași culoare (treflă, pică, cupă sau caro).

Nimic nu se compară însă cu bucuria câștigării unui jackpot progresiv la sloturi, atunci când ecranul se umple de simboluri aurii, se aud sunetele victoriei, iar toate acestea se află doar la un click distanță.

Încearcă diferite sloturi cu jackpot progresiv pe site-urile de gambling online, mizează responsabil și bucură-te de cele mai spectaculoase jocuri de noroc online, cu șansa unor câștiguri frumoase.