Bilete scrise în limba română și ebraică cu acatiste au fost descoperite într-un perete din Hagia Sofia (FOTO)

scrisoare acatist romana sf sofia istambulMai multe bilete scrise în limba română și ebraică au fost descoperite într-un perete de marmura din moscheea Hagia Sofia din Istanbul.

Pe bilete erau scrise acatiste și au fost descoperite după ce o porțiune de marmură s-a desprins, notează site-ul Sabah.

„Doamne, te rog din tot sufletul ca să-mi dezlegi toate farmicili și făcăturile și dușmanii de pe mine.( Elena) Dezleagă tot ce a fost legat și deschide tot ce a fost închis. Dezleagă-mi apartamentul ca să-l vând și cel de la Leava și de la Chișinău, Ionica, să am sănătate, bani, liniște și somn, liniște, fericire și numa bine și multe alte bune pe care le merităm,” este mesajul de pe un bilet.

„Te rog, să ni se schimbe viața și să mergem înainte și să ne mișcăm din loc, să plecăm, să lucrăm, să avem iubire, pereche, copiii, păzire și numai șanse de bine și fericire. Noi merităm mai mult! Să ajungem la USA și să fiu cu Mihaela, Noah, Cristofer și să am greencardul și documentele, lucru, bani, fericire și viața deplină, pereche, sănătate, familie și numai bine,” se vede scris pe o altă hârtie.

În total au fost găsite 5 hârtii, după ce piatră de aproximativ 30 de centimetri lățime și 10 centimetri lungime a fost îndepărtată.

În urma găsirii bilețelelor a fost demarată o anchetă. S-a cerut inclusiv intervenția Direcției Provinciale de Cultură și Turism pentru a se stabili dacă piesele erau sau nu artefacte istorice.

SURSA: PROTv