New News Buzau header

Un bărbat îşi riscă viaţa în incendiu pentru a salva câinele unui om pe care nici măcar nu-l cunoştea

sALVARE CAINE DIN INCENDIUPatrick „PJ” Otis nu era acasă când casa lui din Wauwatosa, Wisconsin, a fost cuprinsă de un incendiu. Cu toate acestea, primul său gând nu a fost la bunurile sale sau chiar la propria casă. În schimb, era îngrijorat de câinele său, Darma, în vârstă de 14 ani, care se afla în interior.

Din fericire, Otis nu a trebuit să-şi facă griji pentru mult timp, deoarece ajutorul era pe drum. Joe Loduha, un fost tehnician medical, a intervenit fără să stea pe gânduri. A alergat fără teamă spre casă pentru a salva câinele. Chiar şi aşa, el susţine că nu îşi merită titlul de erou pentru că a făcut doar ceea ce trebuia la momentul potrivit.

Loduha se îndrepta cu maşina către o slujbă contractată în apropiere când a văzut casa lui Otis în flăcări. Nu-l cunoştea pe Otis personal, dar s-a simţit obligat să se oprească şi să vadă ce se întâmplă. Unii vecini erau deja afară apelând pompierii, aşa că Loduha i-a întrebat dacă este cineva înăuntru.

Vecinii nu erau siguri dacă familia este acasă, dar ştiau că aceştia au câine. Asta era tot ce trebuia să audă Loduha.

Atâta timp cât în casă se afla o fiinţă, trebuia să facă tot ce putea pentru a o salva.

Loduha a intrat pe uşa din faţă pentru că din spatele casei ieşeau flăcări. Imediat a văzut-o pe Darma relaxându-se pe canapea. Era calmă şi se uita la Loduha de parcă ar fi vrut să o scoată la plimbare. Loduha a scos-o în braţe din casă şi i-a înmânat-o unui vecin.

„Nu m-am simţit în niciun moment în pericol iminent”, a spus Loduha. „Uşa din faţă era deschisă”.

Cu toate acestea, misiunea sa nu era încheiată. La scurt timp s-a întors în casă, verificând celelalte camere şi căutând semne de viaţă. A strigat „foc” în mod repetat. Dar când a deschis o uşă unde a fost întâmpinat de mult fum, a ştiut că era timpul să facă un pas înapoi.

Loduha s-a ales cu câteva zgârieturi la picioare şi a inhalat o cantitate excesivă de fum. Din fericire, o echipă medicală i-a venit imediat în ajutor.

Când Otis s-a întors acasă, nu şi-a putut exprima pe deplin recunoştinţa faţă de intervenţia rapidă a lui Loduha.

Acum vrea să găsească o modalitate de a-i răsplăti bunătatea. Bărbatul a fost impresionat de reacţia altruistă a lui Otis.

„Mi-a trecut prin minte că aşa trebuie să comporte oamenii adevăraţi”, a spus Loduha. „Acestea sunt doar lucruri materiale şi lui nu i-a păsat deloc de ele, ci doar de viaţa câinelui”.

Pompierii din Wauwatosa şi Milwaukee au reuşit să stingă focul în aproximativ 30 de minute. Dar, din păcate, casa lui Otis este o ruină. Între timp, Crucea Roşie din Wisconsin face tot posibilul ca familia lui Otis să aibă un acoperiş deasupra capului.

Poate că Loduha nu se consideră un erou, dar prin reacţia lui promptă a salvat viaţa unui animal în acea zi. Obiectele pot fi oricând înlocuite, dar viaţa unui câine niciodată.

Sursa: LIVEBIZMEDIA