New News Buzau header

Câinele intră în biserică în timpul Liturghiei: în loc să-l gonească, preotul începe să se joace cu el

preot caine LiturghieÎncă din cele mai vechi timpuri, animalele nu au fost întotdeauna privite favorabil în lăcaşurile de cult şi au fost adesea izgonite şi tratate cu dispreţ. Se poate întâmpla ca unii preoţi să nu tolereze intruziunea unui animal considerat ca fiind murdar şi mesager al tulburărilor în contexte sacre şi liturgice.
Dar, din fericire, unii dintre ei îşi amintesc din când în când că toleranţa şi ospitalitatea sunt virtuţi fundamentale ale mesajului religios creştin, asemeni preotului despre care urmează să vă povestim.


Ce s-a întâmplat la biserica din Nossa Senhora das Dores, Brazilia, a fost imortalizat într-un videoclip care a devenit în scurt timp viral. În timpul unei slujbe religioase, un câine şi-a făcut drum printre strane şi credincioşii care se rugau. După ce s-a plimbat puţin, ciugulind nişte flori, a mers liniştit spre altar. Dar preotul, Don José Geraldo Sobreira, nu a decis să-l alunge, ci să-l întâmpine aşa cum merită.

Preotul a răspuns căţeluşului energic, jucându-se cu el, fără a se supăra în momentul în care patrupedul îl trăgea cu afecţiune de sutană. Blândeţea şi simpatia preotului au fost cu adevărat lăudabile. A reacţionat cu haz şi bucurie, tratând cu dragoste prezenţa prietenului cu patru picioare.
La scurt timp, a fost găsit şi stăpânul câinelui. Este vorba despre un bătrân cu Alzheimer, care îl pierduse cu doar câteva ore mai devreme. În mod normal, animalele nu sunt permise în biserică, deoarece chiar şi cele mai bine dresate şi mai curate animale pot să provoace alergii şi fobii, dar decenţa şi umanitatea sunt două probleme diferite.

Cei care cred în bunăvoinţa lui Dumnezeu trebuie să-şi transforme existenţa într-o manifestare tangibilă a acelei iubiri. Acest lucru se traduce prin respect pentru fiecare creatură, deoarece sărbătorirea vieţii este o dovadă puternică de credinţă, care este mult mai valoroasă decât păstrarea în ordine a unei construcţii cu patru ziduri…

SURSA: LivNizMedia