Ce e bine să știi, dacă primești mesaje virusate. Este esențial să nu faci asta

Atac Cyber telefonMesajele virusate pe telefon au început să apară din ce în ce mai des. Fie că vin sub forma mesajelor de tip SMS, fie că apar în mesageria din Social Media, odată accesate, îți pot virusa telefonul și îți pot fi furate datele personale. Furtul datelor personale, mai ales cele bancare, pot fi foarte periculoase, mai ales dacă aveți foarte mulți bani în conturile voastre. Ce trebuie să facem şi să nu facem, în caz că primim astfel de mesaje?

Mesaje virusate pe telefon vostru

Zilele trecute, Poliția Română a lansat un nou avertisment online cu privire la un nou mesaj text, de tipul SMS. Primul sfat al oamenilor legii este să nu accesezi în niciun caz aceste mesaje. Riscul de a accesa aceste mesaje, te poate lăsa fără bani în conturile bancare și poți rămâne și fără conturile în social media, dacă hackerii vor reuși să îți acceseze conturile prin parolele furate.

O nouă formă de atac cibernetic asupra utilizatorilor de telefoane mobile a apărut zilele acestea, atac care are loc, ca de fiecare dată, cu ajutorul unor mesaje tip text, aparent banale, care te îndeamnă să accesezi un link pentru a asculta un mesaj audio primit de la un prieten sau un cunoscut, sau de la persoane străine. Este important să fii atent la numărul de la care primești SMS și, desigur, dacă este un număr necunoscut, așa cum se întâmplă și în această escrocherie, în cele mai multe cazuri, să nu accesezi linkul respectiv!

 

SURSA: Stiridinlume

FOTO: News Buzau