Hackerii Killnet au atacat și site-ul PSD / Ce spun hackerii pro-ruși despre Guvernul României și ce mesaj au către români

mesaj hackeri Killner RussiaGrupul de hackeri pro-Rusia Killnet revendică vineri încă un atac, de această dată asupra site-ului web al Partidului Social Democrat (PSD), care cel puțin la acest moment nu poate fi accesat. Amintim că hackerii Killnet au făcut inaccesibile vineri mai multe site-uri guvernamentale, inclusiv al Guvernului și Ministerului Apărării, pe motiv că Marcel Ciolacu ar fi promis Kievului „asistență maximă” în furnizarea de arme letale.

Ce spun hackerii Killnet despre atacul asupra site-ului PSD dar și despre Guvernul României

Atacul asupra site-ului PSD a fost revendicat vineri seara de grupul de hackeri Killnet pe contul acestora de Telegram. În plus, au postat și o poză cu președintele Iohannis, injurii la adresa Guvernului României și un mesaj către români:

„Cetăţeni ai României - Rusia nu este inamicul tău! Dușmanii tăi sunt NATO și guvernul tău! Ești atras într-un război fără sfârșit, gândește-te acum de ce a venit Killnet în țara ta! Rusia poartă război împotriva nazismului! Rusia nu ucide oameni obișnuiți. Vă rog să înțelegeți acest popor frățiș înainte de a fi prea târziu!”, se arată în mesajul de pe Telegram.

Despre atacul Killnet asupra PSD a scris vineri și G4Media.ro.

Într-un comunicat al PSD citat de News.ro se precizează că ”site-ul Partidului Social Democrat a fost indisponibil vineri seara, timp de aproximativ 15 minute, în urma unui atac cibernetic venit dinspre Federaţia Rusă”.

Potrivit sursei citate, Departamentul IT al PSD a intervenit prompt şi a repus site-ul în funcţiune.

”Cu această ocazie, PSD îşi reafirmă apartenenţa la valorile europene şi occidentale şi condamnă invazia ilegală a Rusiei în Ucraina”, a mai transmis PSD.

Grupul de hackeri pro-Rusia Killnet a revendicat vineri pe contul de Telegram atacurile împotriva mai multor site-uri guvernamentale din România, printre care al Guvernului și al Ministerului Apărării.

Aceștia își motivează atacul postând o poză cu Marcel Ciolacu, căruia îi atribuie în mod fals funcția de președinte al Senatului și o declarație în care ar fi promis Kievului „asistență maximă” în furnizarea de arme letale.

Marcel Ciolacu a reacționat vineri precizând că a observat că este menționat de hackerii de la Killnet privind ajutorul cu arme pentru Ucraina. Ciolacu a spus că în acest moment nu există o decizie în acest sens și ca el a spus clar că România va face acest pas dacă va fi nevoie.

 

SURSE: G4Media, Hotnews, News.ro