(FOTO VIDEO) - 10 mai – “Ziua Regala”, Trenul Regal trece prin gata Buzau. Vezi aici cand opreste la noi si alte amanunte legate de programul transmis de Biroul de Presă al Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei

Trenul Regal la BuzauAnul acesta, Trenul Regal va face o călătorie simbolică la sărbătoarea națională de 10 Mai și va opri la Ploiești, Buzău, Brăila și Galați.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei dorește să mulțumească tuturor comunităților locale pentru efortul pe care oamenii din toate domeniile de activitate l- au făcut în acești ultimi doi ani și jumătate, plini de dificultăți și de îngrijorări.

Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia, vor sărbători 10 Mai 2022, deopotrivă Ziua Regală și Ziua Independenței Naționale, alături de locuitorii celor patru județe pe care le vizitează.

Pe parcursul călătoriei cu Trenul Regal, Familia Regală va fi alături de voluntari ai Crucii Roșii Române, ai Fundației Regale Margareta a României, precum și alături de elevi olimpici, de veterani Invictus și de persoanele vârstnice și copii beneficiari ai proiectelor umanitare, sociale, educaționale și culturale patronate de Majestatea Sa.

Trenul Regal va pleca din Gara Regală Băneasa, marți, 10 Mai 2022, la ora 11.00. La ora 10.40, va avea loc un ceremonial militar pe peronul gării. Își vor da concursul Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, precum și militarii Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul.

Prima oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Ploiești Sud, la ora 12.10. Accesul publicului și al presei este liber.

A doua oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Buzău, la ora 13.31. Accesul publicului și al presei este liber.

A treia oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Brăila, la ora 15.24. Accesul publicului și al presei este liber.

Ultima oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Galați, la ora 16.14. Accesul publicului și al presei este liber. După încheierea ceremonialului sosirii la Galați, Trenul Regal va putea fi vizitat de către public timp de două ore.

În ziua de 11 mai 2022, Majestatea Sa Margareta, Alteța Sa Regală Principele Radu și Alteța Sa Regală Principesa Sofia vor vizita în municipiul Galați sediul Crucii Roșii Române la ora 11, Centrul de zi pentru copii Sfântul Spiridon la ora 12 și Combinatul siderurgic Liberty Galați la ora 13.

I.G.

 

O AMINTIRE CU TRENUL REGAL CARE A OPRIT LA BUZAU IN 2014, GASITI AICI (FOTO/VIDEO):

 https://www.newsbuzau.ro/eveniment/3008-vezi-aici-la-cand-si-la-ce-ora-soseste-in-gara-buzau-trenul-regal-impreuna-cu-familia-majestatii-sale-regale-mihai-i