TV NB New header

7 sfaturi și trucuri pentru un fond de ten aplicat impecabil

Fond de tenScopul fondului de ten este de a face ca pielea dvs. să arate total impecabilă și naturală în același timp, aproape ca și cum nu ați purta deloc machiaj. Dar alegerea și aplicarea fondului de ten nu este întotdeauna simplă - de fapt, poate fi unul dintre cele mai greu de stăpânit produse.

Citiți în continuare pentru a vedea câteva sfaturi și trucuri care vă vor face o profesionistă în materie de fond de ten.

Luați în considerare tipul de piele. Țineți cont întotdeauna de tipul dumneavoastră de piele atunci când alegeți o formulă de fond de ten, pentru a obține rezultatele dorite. În funcție de faptul că pielea dvs. se încadrează în categoriile uscată, grasă, matură sau mixtă, veți avea nevoie de un tip diferit de fond de ten. Dacă pielea dvs. tinde să devină grasă, evitați formulele pe bază de ulei - iar dacă pielea dvs. tinde să se usuce, evitați finisajele mate care ar putea să vă dea un aspect „cakey".

Amestecați-vă nuanța la comandă. Alegerea unei nuanțe greșite de fond de ten este, fără surpriză, cea mai frecventă greșeală pe care o fac oamenii - adesea alegem nuanțe care se bazează pe culoarea pe care credem că o are pielea noastră sau nu luăm în considerare faptul că tenul nostru se schimbă de la un sezon la altul. Întotdeauna încercați o mostră înainte de a cumpăra un produs - testați-l pe mai multe zone ale feței, dacă este posibil, în lumină diferită. Dacă nu găsiți nuanța perfectă (sau dacă ați cumpărat-o pe cea greșită), amestecați-o cu o altă nuanță pentru a crea o potrivire adevărată.

Pregătiți-vă pielea. Zonele uscate și aspre sunt inamicul principal al fondului de ten - acestea fac ca aplicarea să fie neclară și neuniformă, indiferent de tipul de formulă de produs pe care îl alegeți. Folosiți un exfoliant delicat de câteva ori pe săptămână și aplicați zilnic o cremă hidratantă. Dacă doriți să combateți o problemă specifică a pielii sau să vă uniformizați tonul pielii, folosiți un primer sau un corector de culoare. Lăsați produsele de bază să pătrundă în piele timp de câteva minute înainte de a aplica fondul de ten.

Renunțați la fond de ten cu totul. Dacă nu aveți nevoie de o acoperire completă, ar fi mai bine să renunțați complet la fondul de ten și să alegeți în schimb un corector de culoare și un concealer pentru a-l înlocui. Acest lucru va ajuta la neutralizarea oricăror zone cu probleme și poate oferi o soluție dacă nu doriți să purtați o față întreagă de machiaj. Evitați să exagerați cu produsele și urmați regula „mai puțin este mai mult". Scopul este ca pielea dvs. să fie vedeta spectacolului, nu produsul pe care îl puneți pe ea.

Găsiți-vă cea mai bună lumină. Nimeni nu dorește un aspect striat sau neuniform, așa că o lumină bună este o necesitate atunci când aplicați fondul de ten. Lumina naturală a zilei - cum ar fi cea care intră de la o fereastră - oferă cea mai bună impresie despre cum va arăta machiajul dvs. în realitate, dar becurile cu lumină albă strălucitoare din baie sunt o opțiune de rezervă excelentă. Ce ar trebui să evitați cu orice preț? Luminile fluorescente galbene calde și reci.

Finalizați cu corector. După ce ați aplicat fondul de ten, continuați prin tamponarea corectorului pe locurile care au nevoie de mai multă acoperire și apoi atenuați marginile cu pensule de machiaj sau un burete tip beauty blender. Veți folosi mult mai puțin produs decât dacă ați pune corectorul înainte de fond de ten și veți obține o acoperire mai fină și mai uniformă.

Fixați-l bine. Cheia pentru ca fondul de ten să reziste toată ziua este să vă finisați look-ul cu un spray sau o pudră de fixare. După ce ați terminat de aplicat fondul de ten, corectorul, fardul de obraz, iluminatorul și orice alt machiaj al feței, aplicați produsul de fixare pe care l-ați ales - concentrați-vă pe zonele care au tendința de a colecta ulei și strălucire, cum ar fi zona T și părțile laterale ale nasului.