New News Buzau header

Poşta Română va introduce coduri poştale unice pentru fiecare român

Posta Romana coduri unice persoaneValentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, a anunţat, într-un interviu la Radio România Actualităţi, că în locul codurilor pe localităţi şi străzi vor fi coduri poştale unice pentru fiecare român.

„Noi lucrăm la un cod poştal pe persoană. Dacă până acum codurile poştale sunt împărţite geografic, pe localităţi, sau străzi, sau cartiere, credem că e momentul în care să facem un pas digital important şi să ne asigurăm că fiecare persoană are propriul cod poştal şi indiferent unde se găseşte persoana respectivă poştaşul să îl găsească şi să îi ducă coletul, dacă optează pentru genul ăsta de livrare", a declarat directorul Poştei Române.

Poşta Română va crea o reţea de cutii poştale digitale care să permită oamenilor să beneficieze de ridicarea produselor fără să mai depindă de programul poştei sau de programul poştaşilor.

„om implementa o reţea de cutii poştale digitale care să permită oamenilor să beneficieze de ridicarea produselor fără să mai depindă de programul poştei sau de programul poştaşilor. (...) Noi, ca orice investiţie majoră, vrem să o testăm mai întâi şi la începutul anului am deschis câteva locaţii unde testăm acest produs, iar acum suntem în procedură de achiziţionare a 3.000 de cutii poştale şi 75 ghişee poştale", a mai spus Valentin Ştefan.

Sursa: https://www.bzb.ro/stire/posta-romana-va-introduce-coduri-postale-unice-pentru-fiecare-roman-a177926