New News Buzau header

Un copil cu patru clase a spart site-ul Poliției Locale Ploiești. A înlocuit informațiile oficiale cu manele și filme pentru adulți

meowless hackerHackerul (sibianul Lucian) a înlocuit informațiile oficiale cu o serie de anunțuri obscene, dar și clipuri cu manele sau filme pentru adulți. În cazul site-ului Consiliului Județean Cluj, individul a cerut polițiștilor și o răscumpărare pentru ca informațiile confidențiale și întreaga bază de date să nu ajungă pe internet.

Adolescentul este cunoscut în mediul online drept Meowless și împreună cu alte două persoane administrează mai multe grupuri de Facebook: “Romania Hackers”, dar și Romania’s Cyber Army, grup care se regăsește și pe aplicația Discord.

Meowless a fost prins de autorități după ce s-a lăudat că a spart de unul singur site-ul Poliției Locale Ploiești, cerându-le prietenilor să îl susțină în demersul său. A fost reclamat la IPJ Prahova chiar de un amic, printr-un e-mail, în care era anunțată intenția băiatului, dar și faptul că, în 29 Februarie 2019, tot el a dat atacul cibernetic.

Pe site-ul Poliției Locale Ploiești au fost postate o serie de mesaje denigratoare la adresa ANAF. Într-un alt moment, pe același site au fost postate clipuri video cu manele și/sau filme pentru adulți și mesajul „Ne-am saturat de zdrențele din Parlament, ne-am saturat de toți penalii, ne-am săturat de rahaturile voastre, merităm mai mult de atat”, urmat de „semnătură” HACKED BY MEOWLESS.

Polițiștii BCCO din Ploiești au stabilit că ambele site-uri, cel din Ploiești și cel din Cluj, au fost sparte de aceeași persoană, un băiat minor la data săvârșirii faptelor, cu patru clase, născut la Sibiu, dar cu domiciliul actual în Franța.

Tânărul urmează să ajungă acum în fața procurorilor.

 

SURSE: Realitatea.net, oradeasibiu.ro, Romania’s Cyber Army