New News Buzau header

VIDEO - O turmă de oi se mişcă în cerc de zile întregi. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere uimesc întreaga lume

oi care se invar in cercO turmă de oi se mișcă în cerc de zile întregi, fără oprire. Unii internauți au interpretat evenimentul drept unul specific domeniului ocult, sugerând că sfârșitul lumii este aproape. Ce spun specialiștii despre comportamentul animalelor.

Un material video, realizat pe baza unor imagini surprinse de camerele de filmat, arată o turmă de oi învârtindu-se în cerc timp de zece zile. Neobișnuitul clip a fost filmat pe data de 4 noiembrie, în orașul Baotou din Mongolia . Încărcat pe rețelele sociale, videoclipul a devenit imediat viral, unele voci susținând că gestul oilor ar indica venirea Apocalipsei.

Așa cum se poate observa în clipul de la finalul articolului, turma de oi se învârte în cerc, fără pauză. Fenomenul ar fi avut loc timp de zece zile la rând, potrivit publicației The Mirror. Unele voci au susținut că acesta este un „semn al Apocalipsei”.

Oile s-au învârtit într-un cerc perfect, în sensul acelor de ceasornic. În mijlocul cercului nu a călcat niciunul dintre animale. Acest detaliu a fost catalogat de unii drept un indiciu al unei legături cu domeniul ocult. După viralizarea imaginilor, mulți au rămas confuzi și nu și-au explicat ce se întâmplă, de fapt, cu oile.

„O turmă de oi din Mongolia se învârte în cerc de zece zile la rând. Nimeni nu știe de ce” – este mesajul la care un internaut a lansat teoria sfârșitului lumii: „Să fie un semn al Apocalipsei?”.

Explicația specialiștilor privind comportamentul bizar

Se pare că turma de oi se afla în grija unei doamne pe nume Miao. Aceasta nu știa ce explicații să ofere privind comportamentul animalelor sale. În schimb, femeia a susținut că „fenomenul” avea loc doar când oile se aflau în țarcul cu numărul 13 din curte. În fermă erau 34 de țarcuri pentru animale, în total.

„Ceasul judecății este aproape”/ „Pregătiți-vă pentru întoarcerea lui Hristos, zilele vă sunt numărate”/ „Nu ignorați semnele sfârșitului – știința nu este reală” – sunt doar câteva dintre comentariile controversate ale internauților.

Specialiștii din domeniul veterinar au încercat să explice comportamentul animalelor. Oile s-ar putea să se fi învârtit în cerc din cauza unei boli ce poartă denumirea de Listerioză. După infecția cu bacteria responsabilă, oile pot deveni deprimate. Unele au tendința de a se ascunde. Altele stau mereu sprijinite de diverse obiecte.

Oile se pot învârti în cerc, spun medicii din domeniul veterinar, din cauza bolii contractate. În cele mai multe dintre cazuri, la maximum 48 de ore de la distingerea simptomelor, animalele încep să moară.

 

SURSA: The Mirror, Playtech