New News Buzau header

VIDEO - Ce este Direcția Operațiuni Speciale (D.O.S.) din cadrul IGPR si cu ce se ocupa? (Serial cu descrieri ale Serviciilor Secrete si Departamentelor – Directiilor Speciale aflate in subordinea Ministerelor Statului Roman – PARTEA 1)

Directia Operatiuni Speciale DOSIncepem o scurta prezentare a Serviciilor Secrete Romanesti si a Directiilor (Departamentelor) Speciale din diferitele Ministere ale statului Roman. Astazi, despre D.O.S. - Direcția Operațiuni Speciale. Potrivit informatiilor oficiale, Direcția Operațiuni Speciale (D.O.S.) este o unitate de suport informativ, tactic-operational și tehnico-operativ specializat ce deservește structurile din componența Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul General al Poliției Române

 

și a Ministerului Public care solicită sprijinul de specialitate în instrumentarea unor cauze complexe în situații operative care necesită o acțiune urgentă sau prezintă grad ridicat de risc. A fost înființată în anul 2005 și este una dintre instituțiile care pot pune în executare un mandat de supraveghere. La nivel teritorial, D.O.S. are în componență 14 brigăzi regionale, repartizate după principiul Curților de Apel și 26 de servicii teritoriale în restul județelor țării. Conducerea actuala: Împuternicit Director: chestor de poliție Vasile COSTEA, Împuternicit Director adjunct: comisar-șef de poliție Marius DIACONU, Împuternicit Director adjunct: comisar-șef de poliție Ovidiu Ciprian ANTOHE.

Viaţa poliţistului de la Operaţiuni Speciale este un continuu test de forţă psihologică şi abilitate în disimulare. Pentru ofiţerii de la Operaţiuni Speciale, pericolul este ceva cotidian. Nicio zi nu seamănă cu alta, deşi toate au acelaşi numitor: filaje şi urmăriri ca-n filme. „Orice greşeală poate să-ţi aducă sfârşitul" - este un motto după care se ghidează poliţiştii din această structură. Zile, săptămâni sau luni întregi urmăresc grupări infracţionale periculoase şi strâng probe împotriva lor. Pentru ei, nimic nu este imposibil. Au la dispoziţie tehnologie de ultimă oră şi cei mai buni oameni, conform IGPR. De altfel, încrederea în partenerul de intervenţie este foarte importantă, întrucât este o muncă de echipă, iar reuşita misiunii depinde de fiecare în parte.

I.G.

SURSE: Google, Wiki, IGPR