New News Buzau header

“Your sky, fly high!” - Claudia Popescu, singura femeie pilot pe aeronava C-130 Hercules din Baza 90 Transport Aerian

Pilot Claudia Popescu“Your sky, fly high!” - este deviza locotenentei Claudia Popescu, singura femeie pilot pe aeronava C-130 Hercules din Baza 90 Transport Aerian.

Zborul: un vis ce a prins contur în clasa XII a şi aripi în Academia Forțelor Aeriene Române într-un timp foarte scurt, fiind ghidată, stimulată şi motivată de mentorii ei - instructorii de zbor - de la care a învățat că aviația militară implică adaptare la condiții neprevăzute, stăpânire de sine, sacrificiu, dedicare şi multă pasiune.

De la terminarea Academiei Forțelor Aeriene a exploatat atât aeronave civile precum CESSNA 172 și PIPER SENECA V, cât şi aeronave militare precum YAK-52, IAR-99 Standard, IAR-99 Şoim, iar în prezent zboară pe aeronavele de tip C-130 Hercules, din cadrul Bazei 90 Transport Aerian Otopeni.

Locotenent Claudia Popescu ne spune că doar cu multă ambiție, pasiune şi determinare poți deveni pilot și că "aeronavele nu țin cont de faptul că eşti bărbat sau femeie atunci când le pilotezi"!

Pornind de la premisa "Cine crede în zbor e stăpân peste zare", Claudia priveşte cu optimism la evoluția aviației de transport şi la avantajele pe care le conferă profesia de pilot, zborul!

SURSA: Facebook - Baza 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu"