News Buzau new header Craciun

Tu pe ce bocanci ai pus ochii pentru iarna asta?

bocanci iarna EmagOdată cu sosirea vremii reci, nu există încălțăminte mai bună decât o pereche bună de bocanci de iarnă. Există mai multe tipuri: înalți, joși, cu platformă și diverse materiale și culori. Iar în funcție de materialul din care sunt confecționați, aceștia vă vor ajuta să vă țină de cald la picioare.


Sunt multe persoane care, în ciuda sosirii vremii reci, continuă să poarte adidași cu țesături subțiri, care nici nu țin de cald și nici nu îți asigură siguranța, ba chiar riști să te accidentezi. În România, deși nu mai avem zăpezile de altădată, spitalele sunt pline în lunile reci de oameni care își rup picioarele, de la o simplă entorsă la fracturi mai grave. O pereche de bocanci de bună calitate este cel mai bun mod de a te îmbrăca cu stil pentru sezonul de iarnă și, mai ales, pentru a-ți proteja picioarele de frig sau accidente nedorite.
Bocancii reprezintă o încălțăminte călduroasă și foarte confortabilă (dacă alegi modelul potrivit). Unele modele sunt chiar căptușite cu blană, care, împreună cu pielea, sunt două materiale care rețin foarte bine căldura corpului și sunt plăcut și confortabil de purtat. În plus, dacă calitatea blănii este bună, pot rezista ani de zile. Pentru cei care nu vor piele de animale, există acum un catalog imens de piei sintetice cu o calitate egală sau mai bună decât cea a pielii de animale. Pe de altă parte, piciorul are nevoie de mai mult decât de o talpă sigură, pentru stabilitate, iar o pereche de bocanci acoperă în mare măsură zona gleznei. Unele modele merg până la jumătatea piciorului, până la genunchi și chiar deasupra genunchilor. Bocancii care acoperă glezna (și o depășesc puțin) sunt de obicei cele mai folosite modele și cu cea mai mare varietate de stiluri. În ceea ce privește materialul, există de toate felurile: piele naturală, piele sintetică, piele de căprioară, piele lăcuită, catifea. Totul e să îți placă și să te simți confortabil în ei! Bocancii sunt versatili și pot fi purtați în diverse contexte, de la plimbările în natură, până la întâlnirile cu prietenii în oraș, la concerte rock sau la birou. Iar dacă mergi la munte (adică într-un loc cu zăpadă, că în restul țării în ultimii ani nu prea am avut parte de zăpadă), asigură-te că ai o pereche de bocanci cu talpă cu aderență, care să nu alunece și să fie căptușiți bine, pentru a nu intra frigul. De asemenea, un sistem de închidere cu fermoar este ideal, deoarece reduce riscul de pierdere a căldurii.
Cum alegi perechea de bocanci?
Alegerea bocancilor potriviți este crucială, iar pentru a face cea mai bună decizie, trebuie să iei în considerare tipul de activitate pe care îl vei desfășura. Bocancii cu talpă robustă și suport pentru gleznă sunt ideali pentru aventurile în aer liber, în timp ce modelele mai elegante, cu talpă flexibilă, sunt perfecte pentru utilizarea zilnică. Asigură-te că alegi mărimea potrivită și acordă atenție la detaliile de design, pentru a te bucura de confort și stil. De exemplu, bocancii negri sunt, de obicei, o alegere excelentă pentru sezonul de iarnă, deoarece nu se pătează ușor și se asortează cu orice. Asigură-te doar că perechea de bocanci pe care ai pus ochii este 100% impermeabilă și că este confecționate din piele, neopren sau cauciuc, mai ales dacă e sezonul ploilor. Dacă ești adepta stilului casual, alege bocanci care merg pe această linie. Pentru iarnă se scot de obicei modele foarte frumoase, cu fermoar și mai multe curele care ajung chiar până la genunchi.
Pe lângă bocanci, mai există o variantă foarte bună pentru femeia care dorește să îmbine confortul cu eleganța: botine damă piele. Acestea se potrivesc perfect cu o varietate de ținute, de la jeans și pulovere oversized, până la rochii și fuste. De asemenea, și o pereche de botine damă piele oferă suport și comoditate, iar calitatea materialului asigură o durabilitate crescută. Asigură-te că perechea de botine damă piele are o tracțiune bună, deoarece botinele au, de obicei, un pic de toc, iar tălpile lor sunt cam alunecoase. Așadar, caută un stil de botine damă piele care să se potrivească bine sezonului de iarnă, dar și felului tău de-a fi.
Optând pentru bocanci și botine de damă piele, faci o alegere responsabilă și durabilă. Pielea este un material care, cu îngrijirea adecvată, poate rezista ani de zile, păstrându-și aspectul estetic și proprietățile de confort. Investește în calitate și alege modele timeless, care nu se demodează și care pot fi purtate în diverse contexte. Pentru a-ți păstra bocancii și botinele damă piele în cea mai bună stare, este esențial să le acorzi îngrijirea necesară. Curăță-i regulat cu produse speciale și hidratează pielea pentru a-i menține în cea mai bună stare. Evită expunerea prelungită la soare și sursele de căldură directă, pentru a preveni deteriorarea materialului.