ROSS DOUTHAT: cum va arata lumea post-decadenta?

Ross DouthatPe Ross Douthat deja l-am menționat de mai multe ori în comentariile noastre, el fiind autorul cărții recent publicate (2020) The Decadent Society: How We Became the Victims of our Own Success / Societatea decadentă, cum am devenit victimele propriului nostru succes.

Douthat e creștin autentic, conservator, are o peniță ascuțită, posedă discernământ, de profesie fiind editorialist la cel mai mare ziar din lume, The New York Times. Soț și tată a 4 copii, Douthat locuiește la New York și a rămas fidel catolicismului în care s-a născut. Nu scrie teologie, ci filtrează evenimentele zilei din perspectiva creștină. Cartea a fost publicată înainte de erupția pandemiei, dar tema dominantă a cărții se aplică și situației noastre pandemice: succesul și bunăstarea de care ne bucurăm se datorează muncii a sute de ani a părinților noștri. În ultimii 50 de ani am făcut mai mult progres economic, științific, și în alte domenii ca oricând. Dar totuși, astăzi suntem mai mizerabili, mai dezorientați moral, mai deprimați și mai dependenți de medicamente anti-depresive pentru a confrunta viața decât oricând.

Citește mai departe...

DIZOLVA SI COAGULEAZA (“Solve et Coagula“) - este simbolul alchimismului si valabil masoneriei care cocheteaza cu alchimia (corespondenta din SUA)

Solve et CoagulaDizolva si coaguleaza - Separate and Join Together (or "dissolve and coagulate" in Latin, divide and unify!   „Solve et Coagula, procesul alchimist postmodern de malformare a Adevărului”, un material scris de Iustin Victor.

Cu puțin timp înainte de moartea Domnului Isus Cristos, El a ținut un discurs ucenicilor Săi în timp ce se aflau pe Muntele Măslinilor. Teologii numesc acel discurs Discursul de pe Muntele Măslinilor. El este menționat în Marcu 13, Luca 21 și Matei 24-25. În Matei 24, Domnul Isus răspunde întrebărilor ucenicilor legate de viitoarea distrugere a templului şi legate de semnul venirii Sale și al sfârșitului veacului.

Citește mai departe...

VIDEO - NOI NU AM UITAT! 30 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990. Când vom afla adevărul? Dosarul ”Mineriada” ani în șir pe masa procurorilor

Mineriada 1990La 30 de ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990, toți inculpații din dosarul cu același nume, în frunte cu Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, acuzați de infracțiuni contra umanității, pot răsufla ușurați încă o bună perioadă de timp.

Citește mai departe...