Cum sunt "ascultati" jurnalistii si alte personae prin spyware-ul “PEGASUS” – o analiza “Reporteri Fara Frontiere” (RSF)

NSO spy Pegasus Jurnalisti fara frontiere RSFPotrivit unei noi anchete, cel puțin 180 de jurnaliști din 20 de țări, inclusiv 30 din Franța, au fost vizați pentru supraveghere de către clienții NSO Group, compania israeliană care vinde spyware-ul Pegasus. Clienții acestei companii includ guverne autocratice, precum cele din Arabia Saudită, Algeria, Maroc și Bahrain, dar si entitati din toate regiunile lumii.

Citește mai departe...

AUDIO - PACEPA, EROU SAU TRADATOR? Înregistrare audio a unui mesaj transmis de Ion Mihai Pacepa pentru români în iulie 2007.

Ion Mihai PacepaIon Mihai Pacepa (n. 28 octombrie 1928, București, România – d. 14 februarie 2021,[1] SUA) a fost un general în Securitate și jurnalist român. A fost secretar de stat al Ministerului de Interne al României, șef adjunct al Departamentului de Informații Externe (spionaj) a României comuniste și consilier personal al lui Nicolae Ceaușescu. În anul 1978, a cerut azil politic în Statele Unite ale Americii, unde a lucrat pentru comunitatea de informații a SUA în diferite operații împotriva fostului bloc sovietic. Guvernul american a descris activitatea lui Pacepa ca "o importantă și unică contribuție adusă Statelor Unite". Pacepa a devenit ulterior cetățean american, trăindu-și restul vieții în SUA.

Citește mai departe...

Cum se inventeaza o cariera - “Battle of Nasiriyah” sau cum o poveste devine un mit…RAZBOIUL GENERALULUI CIUCA, EPISODUL II

Generalul Ciuca MAPNContinuam cu dezvaluirile legate de unii oameni cu epoleti grei din Romania care si-au construit cariera pe cateva evenimente "fantoma", acoperite frumusel de disciplina si casta militara (LINK - EPISODUL I). In trecut ne-am ocupat putin si de alt general al Diviziei 2 Infanterie Getica - generalul FOCA si ne-am gandit ca lucrurile ar merge mai bine intr-o institutie creditata bine de poporul roman daca s-ar spune adevarul si ar fi promovati oameni care intr-adevar merita si care nu fac jocul Puterilor occidentale sau din alta parte a lumii. Cum un militar nu prea poate nici dupa trecerea in rezerva sa vorbeasca liber, am purces noi la acest demers anevoios si plin de amenintari. Continuam serialul despre generalul Ciuca cu EPISODUL II...si e numai inceputul! Nici nu stiti ce urmeaza! Stati aproape! Lectura placuta!

Citește mai departe...

Cercetători: Cuvântul „caucazian” ar trebui interzis deoarece este „rasist” iar ”european” de evitat / Ce termeni „opresivi” se află pe o listă compilată de o universitate americană

cenzura albi rasismCuvântul „caucazian” ar trebui interzis în studiile științifice și în lucrări, deoarece este „asociat cu o clasificare rasistă a oamenilor,” potrivit unui grup de cercetători, care recomandă și evitarea unor termeni culturali precum „european.”

Citește mai departe...