VIDEO - Un mister al inuiților: Dispariția în masă de pe lacul Angikuni

Satul inuitilor AlaskaLacul Angikuni, izolat în teritoriul Nunavut, din Canada, este un loc bun pentru pescuitul de păstrăv și știucă, pești care se găsesc din abundență aici. Dar această întindere de apă a devenit faimoasă nu pentru resursele sale, ci printr-o întâmplare misterioasă petrecută în noiembrie 1930. Acest caz a fost relatat prima dată într-un ziar din Manitoba, în același an, și reluat în cartea „Mai bizar decât ficțiunea”, scrisă de Frank Edwards în 1959.

Citește mai departe...

MISTERELE ROMANIEI - Scheii Brașovului de altădată (IV)

Mistere Scheii Brasovului News BuzauContinuăm publicarea serializată a unor materiale inedite din manuscrisul brașoveanului Ionel Cocan (†), ”Scheii Brașovului de altădată. Scurt Istoric, folclor și amintiri”. Câinii fără stăpân, sălbăticiți, par să fie o problemă ”istorică” a României. În episodul de azi vom vedea cum au fost transformați de imaginația populară din Schei în ”duhuri necurate”…(CELELATE EPISOADE POT FI CONSULTATE aici: I., II., si III.)

Citește mai departe...

FOTO INEDIT! MISTERELE din Scheii Brașovului de altădată (II)

Fete din Schei 1912Continuăm publicarea serializată a unor materiale inedite (LINK ep. 1)din manuscrisul brașoveanului Ionel Cocan (†), ”Scheii Brașovului de altădată. Scurt Istoric, folclor și amintiri”. Într-o țară dominată din ce în ce mai mult de analfabeți cu grade și funcții, recursul la cultură este singurul mod de conservare al sănătății mintale. 

Citește mai departe...