New News Buzau header

FOTO - Marturie despre “Stana unde s-a nascut paranormalul” – in Muntii Buzaului. Vezi aici amanunte extraordinare!

S-a scris mult despre Stroenesti si Pestera uriasilor, au aparut “cercetatori” din neant, sustinatori ferventi ai misterului, dar si sceptici si chiar “trimisi” sa construiasca argumente care ar fi trebuit sa darame secretele din Muntii Buzaului. Iata, totusi, ca, paralel cu aceste lupte crancene pentru adevar si intaietate in scris, apar si alte dezvaluiri despre o “Stana unde s-a nascut paranormalul”, evident, tot in Muntii Buzaului. De data aceasta, locul are coordonate precise si se poate gasi cu usurinta, daca le introducem intr-un GPS performant (folosit fie de armata, fie de membrii cluburilor de off-road). Initial zecile de randuri legate de locul cu pricina din zona Tainita/albia Basca (DJ 203K) au fost “disecate” pe un forum de specialitate – “RUFON” de Vasile Rudan si alti pasionati de mistere (inca din 2011), iar mai tarziu curiosii s-au deplasat chiar in locul respectiv, urmand coordonatele exacte, oferite de cei care au descoperit pentru prima data “Misterul din Carpati” – (45°28’12 si 26°25’50). Iata ce scriu cei care “au calcat” pe acolo:

 “Stana conform normelor UE ( se pare ca aici s-a nascut paranormalul in Romania) ??...stie cineva mai multe. Daca vreti adevar si sa verificati nu aveti decat sa sariti gardul, bineinteles daca apucati.   45°28’12 - 26°25’50. Asta daca ....reusiti sa va apropiati de gard inainte sa apara o Dacie papuc cu 4 baieti care o sa va ia la rost despre motivul aflarii dvs. acolo in zona. Daca sariti primul gard nu uitati sa-l sariti si pe al doilea, nu de alta dar e pacat sa deranjati brazda nisipoasa proaspata care arata daca cineva a calcat / pus talpa  piciorului acolo. 

Citește mai departe...

FOTO - Un apus al istoriei - Stâlpii Tainiţei din Munţii Buzăului - Dosarul unei enigme (VI)

Stalpii Tainitei BuzauÎmpreună cu redacţia "News-Buzău", continuăm publicarea foiletonului nostru despre un loc misterios din Munţii Buzăului, numit "Stâlpii Tainiţei", ajuns la Episodul VI.  Cu acest nou episod încheiem Partea I a cărţi - NAUFRAGIAŢI ÎNTR-UN OCEAN DE BASME - şi continuăm cu aventura din Partea a II-a: ÎN CĂUTAREA STÂLPILOR TAINIŢEI

Citește mai departe...

FOTO - Stâlpii Tainiţei din Munţii Buzăului - Dosarul unei enigme (V) Intermezoo - “Moşnenii erau păstrătorii multor “tainiţe””

Împreună cu redacţia "News-Buzău", continuăm publicarea foiletonului nostru despre un loc misterios din Munţii Buzăului, numit "Stâlpii Tainiţei", ajuns la Episodul V. Rugăm unii ”actori grăbiţi” să facă minimul efort de a parcurge şi analiza ce scriem noi aici, înainte de a ne bombarda cu un anumit gen de 

Citește mai departe...