FOTO - Restituiri (III) - Rupestrele ”descoperite” in 1980 erau ”în cărți” din 1924...

Restituiri istorie News BuzauNoi, cei din Redacția News Buzău, credem în rolul esențial al culturii ca factor social formator. În spiritul acestei idei pe care am urmat-o consecvent de-a lungul timpului, dorim să readucem în atenția publicului materiale de presă vechi, cu și despre istoria, geografia și personalitățile județului nostru.

 

            Prin excelentă, materialele care apar în presa scrisă au un termen de valabilitate redus, în funcție de periodicitatea publicației: o zi, o săptămână, o lună, ... Apoi ele sunt uitate, în cel mai bun caz, prin rafturile bibliotecilor. De multe ori, așa se întâmplă și cu autorii lor. Unii, oameni de excepție.

            Este o nedreptate pe care încercăm, în felul și după puterile noastre, s-o reparăm.

            Episoade anterioare publicate pe platforma media digitală News Buzău:

 (II) - http://www.newsbuzau.ro/cultura-media/misterele-buzaului/6176-restituiri-ii-articole-turistice-din-trecut-foto

                În episodul de astăzi, prezentăm în facsimil articolul lui N. A. Constatinescu – Biserici şi mănăstiri din judeţul Buzău, publicat în B.C.M.I. (Buletinul Comisiunii monumentelor istorice), XVII (1924), pg. 141-142 şi 188-191. După cum fiecare poate observa, un spațiu larg este ocupat de rupestrele buzoiene... 

V.I.M.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează