Restituiri II – „Articole turistice din trecut” (FOTO)

Noi, cei din Redacția News Buzău, credem în rolul esențial al culturii ca factor social formator. În spiritul acestei idei pe care am urmat-o consecvent de-a lungul timpului, dorim să readucem în atenția publicului materiale de presă vechi, cu și despre istoria, geografia și personalitățile județului nostru. Prin excelentă, materialele care apar în presa scrisă au un termen de valabilitate redus, în funcție de periodicitatea publicației: 

o zi, o săptămână, o lună, ... Apoi ele sunt uitate, în cel mai bun caz, prin rafturile bibliotecilor. De multe ori, așa se întâmplă și cu autorii lor. Unii, oameni de excepție. Este o nedreptate pe care încercăm, în felul și după puterile noastre, s-o reparăm. Articole turistice din trecut, semnate Valentin Georgian: poezia scriiturii se îmbină natural cu informația exactă, de calitate. Comparând cu publicistica unui ”ghid” modern, Diana-Liana Gavrilă, te apucă și râsul. Sau plânsul, depinde de starea de moment.

Vechi drumuri în munții Buzăului - Viața Buzăului nr. 1549/17.02.1973 (an VI), pg. 3

Valea Fulgerișului - Viața Buzăului nr. 1567/10.03.1973, pg. 2

Tabla Buții - Viața Buzăului nr. 1687/05.07.1973, pg. 2

Ne pare bine că inițiativa noastră a fost percepută ca un baros în moalele capului de cei câțiva care și-au făcut din propagarea falsului, minciunii și (ne)adevărurilor tulburătoare un scop în viață. Prin biblioteci și arhive zac niște comori care au darul să le zădărnicească planurile pe termen nelimitat. Ne auzim cu bine!

V.I.M.