New News Buzau header

VIDEO - Valeriu Gafencu, viu în faţa ochilor noştri – 72 de ani de la martiriu! Cum a fost pomenirea “Sfantului inchisorilor “ comuniste!

V Gafencu 2024Cum îl poți cinsti mai frumos pe un purtător de Hristos altfel decât rechemând în inima ta faptele lui luminoase care rămân vii în timp și dincolo de el? Astăzi, 18 februarie, ziua în care sufletul lui Valeriu s-a înălțat în zbor lin spre cer, îmi amintesc, văd şi simt. Îi văd ochii albaştri devenind una cu cerul senin. Îi simt inima bătând năvalnic pentru Hristos și urgisitul neam românesc. Îi văd dogorind în tinerele suflete văpaia dragostei de țară. Îi văd sufletul, în zbor alert, ca o săgeată spre idealul-țintă. Îl văd țintuit la pământ, cu lanțuri de plumb la picioare, în cavoul întunecat al Aiudului, dar cu spiritul liber, avântându-se spre înalt, o pasăre hămesită de cer. Îi văd gândul luminându-i-se, clipă de clipă, urcând treptele înțelepciunii Sfinților Părinți. Îl văd tânăr cu privirea dârză, ca o sabie oțelită de Arhanghel. Îl văd prăvălindu-se la pământ, înecat în lacrimi, mărturisind, spre stupoarea multora: „Sunt cel mai păcătos om!”. Valeriu se stinge și renaște prin Hristos. Tot omul vechi se destramă. Ţărână se face. Pulbere spulberată în vânt se face.

Citește mai departe...

O ISTORIE SECRETĂ A ROMÂNILOR - TEXTE SELECTATE DE ACAD. A. OȚETEA Şl S. SCHWANN

O istorie secreta a romanilorVa prezentam o carte (text integral) de exceptie: “O ISTORIE  SECRETĂ A ROMÂNILOR - TEXTE SELECTATE DE ACAD. A. OȚETEA Şl S. SCHWANN”. Din cuprins: Ultimii 50 de ani - apogeul umilirii, jefuirii și badjocoririi populației românești, proces început cu peste 300 de ani în urmă. Transilvania nu a fost niciodată parte integrantă a Ungariei. Basarabia și Bucovina pămînturi românești dintotdeauna.

Citește mai departe...

Vigilant Citizen despre Premiile Grammy 2024 - Trebuia să fie totul doar despre Taylor Swift. Pur și simplu trebuia.

Taylor Swift Grammy 2024Pe fondul teoriilor conspiraționiste despre Taylor Swift ca fiind o 'psihopată a guvernului' implicată într-o relație falsă cu un jucător din NFL, Premiile Grammy 2024 s-au axat în mod hotărât pe ... Taylor Swift. Nu putea exista o modalitate mai bună de a dovedi că aceste conspirații sunt întemeiate. Iată o privire de ansamblu asupra acestei ceremonii cu un grad înalt de simbolism.

Chiar înainte ca aparatele de filmat să înceapă să ruleze, cei mai mulți dintre noi știau că premiile Grammy 2024 vor fi centrate în mod nesănătos pe Taylor Swift. Pur și simplu trebuia ca asta să se întâmple. În prezent există o campanie mediatică intensă în jurul ei și un număr tot mai mare de oameni observă că are loc o frenezie bizară, generată în mod artificial. Și mulți se întreabă care este scopul final al tuturor acestor lucruri. Este ea oare 'susținută pentru un anumit scop'?

Citește mai departe...

SA NU NE PIERDEM IN AMANUNTE…DE CE O DUCEM ACUM ASA? ”Nu se poate face un proces al comunismului, pentru că atunci s-ar da totul pe față. Se joacă rumba desființării neamului românesc. Nu uitați să mergeți la Biserică! ” - Pan M. Vizirescu

Pan Vizirescu Neamul RomanescPoetul, scriitorul și ziaristul român Pan M. Vizirescu a fost o mare conștiință a secolulului trecut, fiind unul dintre membrii de bază ai grupării revistei de direcție națională și ortodoxă „Gândirea”, condusă de Nichifor Crainic. Începând din 1931 și până la ocuparea țării din 23 august 1944, Pan M Vizirescu a fost alături de mentorul său, Nichifor Crainic, dar și de Cezar Petrescu, Vasile Voiculescu, Părintele Dumitru Stăniloae, Lucian Blaga, Radu Gyr și mulți alții. 

Citește mai departe...