New News Buzau header

BLESTEMUL AURULUI SAU AL PROSTIEI SI SLUGARNICIEI CONDUCATORILOR? – Un lucru putin stiut - România nu mai are nici măcar poanson, adică dreptul de a-și stanța propriul aur…

poanson aur romanescCentrul pentru Politici Locale solicită recuperarea ”poansonului” pentru ca România să redevină producător de aur garantat. Într-un comunicat trimis pe adresa redacției, se arată că „s-au împlinit 16 ani de când România a pierdut «poansonul», iar țara noastră a fost scoasă de pe lista producătorilor de aur. Suntem într-un context economic și social dificil, cauzat inclusiv de conflictul militar de la graniță, iar redeschiderea exploatațiilor miniere redevine nu doar o soluție viabilă care ne va scoate din criză, ci o obligație și responsabilitate a statului român!

Citește mai departe...

Memorialistica: "Vremuri de bejenie" - continuarea anchetei - seful Securitatii din Buzau

Securitatea statului comunism BuzauAsa cum am promis, incepem un serial din memorialistica vie a buzoianului Petre Petrea (Grigorescu), fost detinut politic, partizan in muntii Buzaului ("nea Petrica" traieste in Plescoi, lucreaza, calatoreste si vorbeste celor dornici sa sculte istoria adevarata a acestui neam. La cei aproape 100 de ani ai sai, cu peste 11 ani de puscarie comunista in care a indurat umilinte greu de descris, este un exemplu viu de curaj, cinste, tenacitate si darzenie romaneasca). 

Citește mai departe...

Studiile acestea dezvăluie că zilnic s-ar putea să ingerezi această substanță periculoasă. Cum te poate afecta

glutamat de sodiu ucidere lentaIntr-un raport prezentat in fata comisiei de experti pentru aditivi alimentari din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi intitulat „Otrăvirea lentă a omenirii” („The Slow Poisoning of Mankind”), cercetătorul John Erb a rezumat sute de studii ce au tratat în ultimii 50 de ani efectele glutamatului de monosodiu asupra animalelor şi oamenilor.

Citește mai departe...