România nu va fi lăsată să își construiască autostrăzi peste Carpați!!! Ce interese străine ne blochează?

harta autostrazilor ramane mereu doar hartieDe aproape 30 de ani reclamăm incompetența și ticăloșia politicienilor români care, pe lângă faptul că au lăsat România la mâna prăduitorilor străini, nu au fost în stare să construiască măcar 1.000 de km de autostrăzi, pentru a ne face viața mai ușoară și pentru a stimula transporturile pe teritoriul țării, facilitând astfel dezvoltarea economiei.

 

Printre marile nereușite este și cea a măcar unei autostrăzi peste Carpați care să unească Transilvania cu sudul țării. Proiecte au tot apărut dar, ca prin blestem, toate au sfârșit prost. Și, desigur, concluzia românilor a fost aceea că hoții și incompetenții care ne conduc nu sunt în stare să facă mai mult, că ei nu trăiesc decât pentru șpagă. Și dacă aceste nereușite fac parte, în realitate, dintr-un plan bine ținut în frâu de anumite puteri străine?

Istoria ultimelor două milenii ne-au arătat că aceste pământuri au fost la intersecția valurilor migratorii și a marilor puteri, că bogățiile acestor locuri au fost și blestemul nostru. Migratorii, mai apoi Imperiile Otoman, Țarist sau Austro-Ungar au făcut tot posibilul să exploateze la maxim aceste teritorii și pe locuitorii lor, să îi împiedice să se unească și să se dezvolte… Ce s-a schimbat de atunci? Mai nimic: România este și astăzi o țară tampon la intersecția marilor puteri, este în continuare jefuită de „partenerii strategici” și i se blochează dezvoltarea pe direcțiile care nu le convin acestora.

Revenind la subiectul acestui articol, am identificat două motive principale care nu ne vor permite să construim autostrăzi peste Carpați, oricât ne-am da cu fundul de pământ. Iar pentru a le înțelege trebuie să plecăm de la conștientizarea statutului de colonie economică occidentală pe care îl are România, o țară aservită în mod evident unor interese străine. Așadar, cele două motive care blochează construirea unei autostrăzi care să lege Bucureștiul și sudul țării de Transilvania sunt următoarele: 1) Arcul carpatic este o linie de demarcație geostrategică între civilizația occidentală și cea orientală și așa trebuie să rămână deocamdată; 2) Transilvania urmează să devină în viitor un principat autonom, mai apropiat de Vest decât de București. Și acum să și dezvoltăm:

DEMARCAȚIA GEOSTRATEGICĂ. Dacă analizăm puțin perioada comunistă, și în special perioada de mari prefaceri din epoca Ceaușescu, vom constata un lucru foarte interesant: Regiunea Moldova a beneficiat de mult mai puține investiții în fabrici și uzine decât restul țării, de unde și conservarea sărăciei acestei părți din România până astăzi. De ce a dezavantajat Ceaușescu Moldova? De teamă că rușii o vor ocupa și că vor pune mâna pe industria strategică a României. Așadar Moldova a fost sacrificată din rațiuni bine întemeiate – nu a avut nici prea multe fabrici și uzine, nici drumuri bune, ca să nu le primească cadou rușii, în cazul unei posibile ocupații.

Din nefericire, pentru americani și occidentul european România este astăzi un fel de provincia Moldova din epoca comunistă. Ea nu trebuie să se dezvolte prea mult, nu trebuie să aibă o rețea de autostrăzi bine pusă la punct, nu trebuie să bată palma cu prim ministrul Japoniei (adică o putere din Orient) pentru a beneficia de investiții majore făcute de a treia putere economică a lumii (vă amintiți scandalul diplomatic din urmă cu puține zile, al cărui unic scop a fost descurajarea Japoniei de a face investiții în România), etc. România trebuie să deservească interesele occidentale și atât, alții fiind cei care stabilesc lucrurile esențiale pentru noi. Așadar, vrei ca om politic important să inițiezi construirea unei autostrăzi peste Carpați? Nicio problemă, pușcăria îți va bate la ușă și o să te liniștești.

Ca să înțelegeți mai bine, în anul 1996, Samuel Phillips Huntington, profesor la Harvard și analist politic, a publicat lucrarea “Ciocnirea civilizațiilor și refacerea ordinii mondiale” în care susține teza unei noi ordini mondiale, instaurată la sfârșitul Războiului Rece, o ordine care plasează România în zona civilizației ortodoxe, adică într-o lume diferită de cea occidentală, catolică și protestantă, dificil de armonizat cu aceasta. De altfel, el nu face decât să confirme politica de secole a occidentului european în care Carpații delimitau lumea catolică condusă de Papa de la Roma și orientul ortodox.

Civilizațile lumii după Huntington

Să nu îl uităm nici pe George Friedman, de la Stratfor, care vorbea nu demult despre necesitatea ca România și alte țări din estul Europei să fie transformate în țări tampon menite să înconjoare Federația Rusă, pentru a-i bloca expansiunea și a servi astfel interesele americane. A spus-o limpede, cu cinism, iar vocea lui este una dintre cele care dă direcție jocurilor geostrategice mondiale. Ori o țară tampon NU ARE VOIE să devină o Elveție, așa cum România ar avea potențial să devină dacă ar fi lăsată. Prin urmare, interesele geostrategice americane (vezi și mega țeapa Bechtel) nu coincid cu nevoia firească a unei țări ca România de a avea o rețea mare de autostrăzi.

La toate aceste interese geostrategice se adaugă încă unul major: transformarea Transilvaniei în Principat Autonom, un alt plan care trebuie să descurajeze construirea unei autostrăzi peste Carpați. Astfel, în timp de Ungaria se leagă de Transilvania prin autostrăzi, Bucureștiul nu o face!!! Să fie doar lipsă de viziune a politicienilor români? Nu, este o gândire strategică căreia i se subordonează și mulți penali din politica românească, cu putere de decizie.

Desigur, naivii vor reclama Teoria Conspirației, faptul că ungurii nu pot pleca cu pământul în spate sau că, oricum, românii sunt majoritari în Transilvania. Doar că în momentul în care chiar și românii din Transilvania vor fi convinși că le-ar fi mult mai bine fără MITICII de la București, treaba este mai mult de jumătate rezolvată. Iar la acest lucru se muncește din greu: în primul rând se fac investiții străine majore care ridică și mai mult nivelul de trai al celor din interiorul Arcului Carpatic, care oricum este peste cel al moldovenilor, oltenilor sau muntenilor. Simultan, în anumite mijloace importante de presă din Transilvania se marșează din greu pe stimularea unei revolte împotriva Bucureștiului, care ia banii din Ardealul mai bogat ca să îi prăduie în alte zone și în interes personal. În același timp, în afara țării, Transilvania este promovată turistic cel mai adesea independent. Ungaria investește major în Ardeal, cumpără terenuri, susține cu foarte mulți bani populația de etnie maghiară. Un sistem judecătoresc corupt și trădător „restituie” terenuri, imobile, chiar sate întregi urmașilor unor grofi unguri, fără ca aceștia să aibă drepturi reale asupra lor… Prințul Charles al Marii Britanii, care nu are drept de succesiune în Regatul Unit, a devenit un apostol al intereselor Transilvaniei de pe poziția revendicată de urmaș genetic al lui Vlad Țepeș, visând probabil la tronul regatului independent al Transilvaniei…

Marea greșeală a multor români care se cred foarte isteți (ăia care zic că nu pot lua ungurii pământul Transilvaniei ca să îl ducă în Ungaria), este aceea că nu înțeleg faptul că ruperea Transilvaniei de România NU trebuie să însemne alipirea acesteia la Ungaria. Nicidecum! Proiectul este cel al unei Transilvanii independente, expresie a voinței locuitorilor ei, un proces care nu trebuie realizat neapărat prin violență. Nu uitați că Europa Occidentală a avut grijă să rupă atât Cehoslovacia, cât și Iugoslavia, că în 1989 a vrut să rupă și România, dar asta nu le-a ieșit. De ce ar vrea să o facă? Pentru că toată istoria ne arată că marile puteri vor să aibă vasali mici și slabi, nu țări care să le facă concurență economică sau militară!

Ori, din perspectiva acestui proiect, nu este de dorit ca restul României să se lege prin autostrăzi de Transilvania, pentru că asta ar stimula major circulația între provinciile românești, ar duce la o dezvoltare economică sporită și la o omogenizare a prosperității.

Tocmai de aceea, din păcate, cu o clasă politică (și mă refer la toate partidele parlamentare) incompetentă, coruptă și aservită unor interese străine, nu avem șanse ca în viitorul apropiat să construim autostrăzi peste Carpați. Stăpânii coloniei România nu sunt de acord cu asta! Punct!

P.S. Pentru cei cu creier puțin, care ar fi tentați să mă acuze de simpatii rusești, în urma scrierii acestui articol, menționez că în ultimele două secole, nicio forță străină nu a fost atât de toxică pentru români precum Rusia și că sunt convins că rușii nu ne sunt prieteni nici astăzi!

Daniel Roxin

http://daniel-roxin.ro/

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

0 #21 CompletareOvidiu Marcel 20-03-2018 11:25
Poate ideea aceasta cu autostrazile nu este chiar cea mai corecta, pentru ca in cazul unui conflict orice stat are nevoie de drumuri cat mai bune pentru a asigura viteza de reactie , adica elementul cheie al oricarei operatiuni militare sau paramilitare. Dupa parerea mea acest serial de nereusite in privinta autostrazilor a fost si inca mai este se numeste furt, delapidare, deturnare de fonduri, frauda deci hotie.In ce priveste celelate idei care se desprind din text am o parere pe care am prezentat-o de mai multe ori si demult este ca Romania a devenit doar un nume(model) asa cum spui Dacia modelul Logan sau Duster etc. Imi pare rau sa-l contrazic pe Marcel dar in ce priveste agenturili straine mentionate de Ceasca el nu a gresit absolut deloc. Securitate din Romania era recunoscuta in lume ca una dintre cele mai bune din lume. Ori ele aveau informatii clare pe care le trimiteau lui Ceasca. Dupa 90 cand a fost acea perioada tulbure de mai bine de un an in care s-a incheiat racolarea pionilor, personaje cu un psihic labil si dornic de imbogatire rapida, si eliminarea acelor membri din marea adunare de atunci oameni cu adevarat inteligenti, adevarate valori intelectuale. Din acel moment Romania a incetat sa mai fie stat independent, indivizibil etc.cum este mentionat in Constitutie. Suntem o regiune numita e
Romania cu conducerea aflata pe doua continente.Daca acesti maimutoi de la carma tarii se cred pe cai mari se inseala. Istoria demonstreaza ca nici un sef de stat puternic nu si-a lasat in viata colaboratorii tradatori dupa ce si-a vazut scopul indeplinit.Cine tradeaza pentru mine maine ma poate trada pe mine. Deci pericol.Atentie cei vizati ceasurile va sunt numarate. La tradatori este exact ca la spioni ai intrat in acest "club" de buna voie dar daca faci gafe sau vrei sa iesi sau nu mai prezinti interes te asteapta un loc cu verdeata.
Citat
0 #20 ceomariana angela oprea 26-02-2018 21:46
Transilvania independenta nu rezista in fata Ungariei lacome!
Romania are Transilvani ca teritoriu national!

NU scindarii!
---------------
Citat
+1 #19 dl.Calin 23-02-2018 22:09
Aproape aș subscrie la această nouă teorie a conspirației dacă istoria României moderne nu ar fi fost construită de Carol I de HOHENZOLER, Ferdinand (tot de Hohenzoler) și Maria, toți de origine străină!
Iar vizavi de bogății ...Dumnezeu îți dă dar te pune pe tine să te apleci să culegi, nu bagă în traistă la nimeni!!!
Citat
+4 #18 Putin probabil...Florescu Ioan 23-02-2018 20:10
Ceausescu nu a neglijat Moldova, prea mult. Vezi industria de la Galati, Braila, Iasi, Bacau, Botosani, Suceava , Piatra Neamt,Botosani. Dupa 1990 s-a daramat totul si nu a fost pus nimic in loc.
Citat
+1 #17 AltfelVasile Serban 22-02-2018 17:56
Altfel doresc eu sa gindim.In tara noastra,cu materia prima a noastra,cu forta noastra de munca,nu ma poate opri nimeni daca vreau sa fac ceva folositor poporului si tarii.Pina cind,intrarea in UE inseamna ordinele lor si slugarnicia noastra pentru interesele lor ???
Citat
+3 #16 LUCRATOREmanuel 22-02-2018 17:52
Cum a spus domnul Marcel ''daca romani a-r fi pe picioarele lor ,ridicindu-se de per genunchi precum copiii pot face autostrazi nu numai da N - la S, dar mult mai mult
Citat
+2 #15 DreptateMuraru I 22-02-2018 13:03
Da foarte mare dreptate are domnul, dar si politicienii nostri nu sunt cheie de biserica. Cum am mai afirmat trebuie luata atitudine si inchise granitele pina nu e prea tarziu si reconstruita economia. Partenerii vor veni, sunt sigur.
Citat
+2 #14 Geopolitica, mama ei...Tiberivs 22-02-2018 02:55
Elemente de geopolitică:
-România e colonie politică americană si colonie economică europeană;
-România serveşte ca platformă militarizată a SUA şi ca piaţă de desfacere pentru UE.

Dar:
-UE si SUA sunt partenere oficial dar ca economii si ca politică sunt doi inamici care profită de România (au împărţit-o "frăţeşte");
-UE vrea acces la resursele din Federaţia Rusă şi are nevoie de infrastructură funcţionabilă in România, Polonia şi Ucraina;
-SUA vrea ca UE să fie izolată Federaţia Rusă şi acţionează direct în această direcţie (vezi lovitura de stat din Ucraina, euroscepticismu l Poloniei contra arme americane mai ieftine, santajul DNA-ului (instituţie eminamente americană) asupra politicienilor români corupţi).

Dacă UE si Federaţia Rusă ar fi legate prin autostrăzi atunci UE ar detrona SUA din poziţia de lider economic mondial, petrolul ar fi tranzacţionat in Euro nu in dolari şi economia americană (care se bazează exclusiv pe tiparniţa de dolari) s-ar prăbuşi definitiv.

N-o să vedeti niciodată un politician arestat de DNA pentru că nu a făcut auostrăzi, dar o să vedeţi mereu politicieni schimbaţi din funcţii dacă nu respectă interesele americane (vezi prim-ministrul Tudose care vroia să facă autostrăzi cu chinezii şi asta i-a adus demiterea).
Citat
0 #13 cam asa cevaPaul 21-02-2018 23:33
Articolul asta explica multe neintelesuri din tara asta ....''se vede de pe Luna'' ca tara asta -I sabotata de guvernul aservit .......
Citat
+1 #12 Atentiune la dusmaniVasile 21-02-2018 22:14
Serviciile noastre secrete sa fie pe faza si daca clasa politica doarme sa colaboreze strins cu MAI si MAPN pentru ca impreuna sa putem sa demonstram ca suntem uniti sub acelasi gind , iar o a doua idee este aceea ca ar trebuii so lasam mai moale cu unirea cu R P Moldova pina intram in Senghen ( in max 5 ani se va stabilii daca UE mai poate continua si apoi dupa aceasta perioada vom acctiona si noi insa este f important sa nu punem botul la diferite oferte mirsave ale Brussel , Washington sau Berlin iar daca vom sesiza vreo asemenea miscare putem santaja cu uniune cu Rusia si China.
Citat

furt-societati-buzoiene.jpg