S-a trecut la o noua etapa din Ferestra Overton aplicata CANIBALISMULUI: PROMOVAREA IN MASS-MEDIA. Ce urmeaza?

cannibal(Natural News) Este timpul ca oamenii să înceapă să mănânce alţi oameni pentru a rezolva criza foametei mondiale? Newsweek se pare că aşa crede, devreme ce media stângistă a publicat recent un articol ciudat aducând în discuţie noţiunea că ar putea fi timpul ca fiinţele umane să regândească “tabu-ul suprem” al canibalismului ca pas următor spre “progres.”

Citând un document publicat de psihologii Jared Piazza şi Neil McLatchie de la University of Lancaster din Anglia, Newsweek lansează ideea că, canibalismul ar putea să nu fie chiar atât de rău până la urmă, deoarece unele culturi din lume fac asta de la începutul timpului.

Potrivit lui Piazza şi McLatchie, cei mai mulţi oameni găsesc canibalismul dezgustător şi respingător nu pentru ceea ce este în sine, ci pentru că societatea i-a educat să gândească aşa. Dacă n-am fi “programaţi de sentimentul de dezgust şi repulsie”, mulţi oameni ar accepta canibalismul ca normal, susţin cei doi, cu aparenta aprobare a revistei Newsweek.

Făra a promova pe faţă canibalismul, de vreme ce pretind că “nu-i nevoie să ne depăşim repulsia pentru viitorul previzibil,” Piazza şi McLatchie susţin că oamenii ar trebui să incerce să-şi depăşească aversiunea faţă de carnea de om, pentru că într-o zi ar putea fi nevoiţi să o mănânce pentru a supravieţui.

“Mulţi oameni au un dezgust faţă de toate felurile de carne, în vreme ce antreprenorii de pompe funebre şi chirurgii se adaptează rapid la experienţa dificilă iniţial, de a lucra cu cadavre” scriu cei doi autori. “Cercetarea noastră asupra măcelarilor din Anglia sugerează că aceştia se adaptează repede la a lucra cu părţi de animale pe care consumatorul obişnuit le consideră chiar dezgustătoare.”

Este nerezonabil ca oamenii să nu vrea să mănânce carne de om, pretind academicienii

Dacă încă eşti prea scârbit de gândul de a consuma carne de om în ciuda acestor lucruri, această repulsie e o chestiune de raţiune, pretind în continuare cei doi academicieni. De fapt eşti nerezonabil, insistă aceştia, deoarece unii oameni de-a lungul istoriei au fost obligaţi să mănânce alţi oameni pentru a supravieţui.

În documentul lor, ei propun întâmplarea cu faimosul avion prăbuşit la Andes din 1972 ca exemplu grăitor, citând faptul că supravieţuitorii aproape că au murit de foame înainte ca “raţiunea să cedeze” şi să-i “mănânce pe cei care muriseră deja.”

Cu alte cuvinte, este complet rezonabil ca oamenii să mînânce alţi oameni – şi dacă nu eşti de acord, atunci TU eşti problema.

Ăsta-i modul de gândire de tip new-wave stângist ce pare să măture redacţiile de la Newsweek, care a republicat cu bucurie manifestul pe acest subiect, şi care iniţial apăruse în publicaţia The Conversation.

Scopul lor declarat este să facă cititorii să regândească ideea de canibalism prin decuplarea ei de noţiunea de “persoană şi carne.” Cu alte cuvinte, aceşti doi academicieni, împreună cu cei de la Newsweek şi The Conversation, vor ca cititorii să nu se mai gândească la carnea umană ca fiind măcar umană, şi să se prefacă că nu provine de la oameni reali.

Dacă “nu putem opri gândurile noastre despre persoana de unde provine [carnea]”, spun ei, atunci asta e pur şi simplu o manifestare a prejudecăţii noastre anti-canibalism îţindu-şi capul hâd.

“Deocamdată,” aceşti doi autori insistă că este ok să nu accepţi canibalismul deoarece nu este încă o necesitate. Dar în mintea lor, s-ar putea ca într-o zi, această gândire să fie văzută ca “maniera în care filosofii au susţinut că îngroparea morţilor ar putea fi o risipă în contextul luptei împotriva înfometării mondiale.”

“…suntem la fel de fericiţi ca şi voi să continuăm acceptarea ‘înţelepciunii respingerii’”, au concluzionat ei, satisfăcuţi că cel puţin au lansat ideea în eter pentru ca oamenii să o mestece – scuzaţi calamburul.

Traducerea: Costin Ştirbu

Sursele pentru acest articol includ:

Breitbart.com

NaturalNews.com

furt-societati-buzoiene.jpg

Galleria-Mall Mega-Image

BANNER Mega Image