Poliția cipriotă nu a găsit nicio infracțiune în declarațiile despre homosexualitate ale Mitropolitului Neophytos de Morphou

Mitropolitu Neophytos de MorphouORTHODOX CHRISTIANITY: POLICE FIND NO CRIMINAL OFFENSE IN METROPOLITAN OF MORPHOU’S STATEMENTS ON HOMOSEXUALITY - Morphou, Cipru, 4 septembrie 2019

Poliția cipriotă nu a găsit nicio infracțiune în declarațiile despre homosexualitate ale Preasfințitului Mitropolit Neophytos de Morphou, declarații care au creat luna trecută o mare tulburare atât în Cipru, cât și pe plan internațional, astfel încât este puțin probabil să fie urmărit penal, relatează filenews.

Astfel, dosarul a fost trimis către Serviciul Juridic cu recomandarea de neurmărire penală, și este examinat de Procurorul General.

Așa cum a relatat anterior OrthoChristian, agitația a început după apariția videoclipului în care Mitopolitul Neophytos a povestit despre un tânăr care a renunțat la stilul său de viață homosexual păcătos, după ce a fost mustrat de un călugăr căruia Dumnezeu i-a dezvăluit păcatul. Când tânărul a întrebat cum de știa călugărul despre faptele lui păcătoase, călugărul i-a răspuns că păcatele sale emiteau o duhoare.

Mitropolitul Neophytos a transmis o învățătură pe care a atribuit-o Sfântului Porfirie Kafsokalivitul, marele sfânt al secolului XX, că patima homosexualității poate fi uneori o urmare a actelor sexuale nefirești comise de părinți în timp ce copilul se afla în pântece. Tulburarea care apare în sufletul mamei, are astfel un efect asupra copilului din pântecele ei.

Mitropolitul a fost chemat să dea o declarație scrisă în legătură cu această problemă, ca parte a anchetei, în care a lămurit că declarațiile relevante nu au fost făcute în timpul părții pregătite a discursului său, ci au apărut doar ca răspuns la o întrebare adresată acestuia din public. El a reiterat, de asemenea, că a reluat o învățătură a Sfântului Porfirie Kafsokalivitul.

La examinarea dosarului, Procurorul General care a solicitat în primul rând ancheta, are dreptul de a alege de a fi de acord sau nu cu concluziile poliției.

La rândul său, apelul la o anchetă a fost solicitat de Costas Gavriilides, consilier al președintelui cipriot pentru Multiculturalism, acceptarea și respectarea diversității, care a fost îngrijorat de faptul că mitropolitul „instigă și promovează intoleranța față de comunitatea LGBTI, în același timp insultând părinții homosexualilor, cu referire mai ales la mamele lor.”

Mitropolitul Neophytos a primit sprijin din partea unor ierarhi și critici din partea altora. Cel mai recent, Preasfințitul Episcop Christophoros de Karpasia al Bisericii Cipriote a ieșit în apărarea sa, afirmând că acțiunile împotriva Mitropolitului Neophytos i-au provocat multă durere.

„Mitropolitul de Morphou a spus câteva adevăruri. El a spus că oamenii care sunt înrobiți de desfrâu nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu”, a spus episcopul.

„Vrăjmașii Bisericii au început lupta [cu Mitropolitul Neophytos] și mulți creștini li s-au alăturat”, s-a plâns Episcopul Christophoros.

Mitropolit Neophytos de Morphou

philenews.com

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează

furt-societati-buzoiene.jpg