O LUME PREA MICǍ PENTRU ATȂȚIA GOLANI!

golaniE fain sa faci afaceri in Romania. Când vinzi produse de lux (nu conteaza ce: rezindential, masini, fashion, iahturi, avioane, vacante de lux) devii un magnet pentru cei mai periculosi indivizi. Pe aceasta cale va anunt ca tentativa de santaj facuta de A3 anul trecut asupra noastră s-a incheiat cu bine. Cat a fost Voiculescu de securist i-am probat maimutele ca la carte fara drept de apel cu metode mai moderne :)

Mda. Cu cât esti mai vizibil cu atât esti mai cautat.Te cauta in ordinea asta:

1. "Presa". Nationala sau locala. La inceput timid dupa care agresiva cer bani de reclama. Dupa care vor bartere gen tu le dai un Mercedes si te lauda un an in fituzicile lor mizerabile. Daca nu cedezi publica despre tine ceva. Neutru la inceput (dar nu de business ci de families, asa ca sa iti arate ca stiu totul despre tine intelegeti?) Dupa care te ameninta voalat. Dupa care iti dedica emisiuni si articole. In industria luxului e suficient sa scrie un maimutoi despre tine o singura data cum ca ai fi tepar ca te loveste greu. Lux inseamna incredere si reputatie.

2. Politicieni marunti sau foarte importanti. Foarte prietenosi, lapte si miere. Vor reduceri maxime dar nu pentru ei pentru altii, gratis daca se poate. Daca nu le dai te cauta din partea lor autoritatile.Toate autoritatile fac coada. Gasesc ele ceva.

3. Diferiti functionarasi marunti sau importanti de care nu ai auzit. Mici Dumnezei pe la cate o institutie. Isterici si aroganti. Daca nu le dai reducere cat vor ei (rudelor lor, niciodata lor), ca din intamplare a doua zi te calca control exact de la institutia lor. Te salveaza tot ei ca din intamplare. Asa isi imagineaza ei rudimentar ca te fac dator. Jeguri absolute.

4. Interlopi. Clanuri sau interlopi foarte periculosi. Unii celebri, de altii nu ai auzit. Si astia vor ceva...cu astia mie personal mi-e simplu pentru ca nu prea stralucesc de inteligent a. Uneori e amuzant cu ei. De fapt sunt cei mai putin periculosi daca stii ce sa faci (o sa scriu si despre asta odata).

5. Procurori si judecatori. Astia sunt horror. Cei mai periculosi. Sunt in stare de orice. Dosare fake, plangeri aiurea anonime, urmariri penale false etc. Au in spate tot sistemul si nu au nici o urma de morala. Te taraie prin procese ani de zile doar de distractie daca nu le dai ce vor. Vazandu-i intelegi mai bine cum a aparut mafia. Eu nu le-am dat si nu le voi da nici odata nimic. Eventual ii ajut sa faca accidente intamplatoare.

Da dragii mei. Cum credeati ca este realitatea? Si când ma gândesc ca unii idioti ar vrea impozitare la angajat ca la antreprenor. Ca doar avem aceleasi riscuri ce dracu...

Nici un om de afaceri care plateste asa ceva nu vorbeste despre asta pentru ca nu e nebun. Toti incearca sa faca slalom printre toti indivizii de mai sus. Ce nu inteleg multi este ca odata ce ai "evitat" o coliziune platind, se va intampla mereu. Azi vor o reducere. Mâine vor un cadou. Devii o vaca de muls. Multi antreprenori nu sunt in regula cu toate si atunci prefera sa se ascunda in spatele cate unui politician mai important. Cumpara liniste. Eu nu am de ce sa imi cumpar un tatic si nici nu sunt cu toate tiglele pe casa când vine vorba de familie sau bani.

Ce poti face?

1.Poti sta cat mai low profile. Fara poze pe internet, fara Facebook, fara interviuri in ziare, fara masini scumpe, fara nimic batator la ochi, fara "prieteni" curiosi.

2. Poti sa iti faci o voce care sa te apere (gen cum am facut eu Reportaje-live). Am audienta aici mai multa decât "presa" de santaj, decât multe televiziuni. Scriu ce vreau fara rezerve.

3. E bine sa ai un mic department de intelligence si o reputatie de om mai nebun cu care nu e bine sa te pui.

4. Firme actionare la alte firme, firme din afara României actionare la alte firme din Romania etc.

Cuvantul de ordine este discretia si evitarea. Eu am o regula "nu negociez cu teroristii". Cred ca nimic nu urasc mai mult pe lumea asta ca santajul.

Va scriu toate acestea pentru ca iar am unii pe cap. Ceva "presa" mult mai putin vizibila decât trustul dar ii stiti sigur. Au mult potential de a face rau inutil. Daca m-am descurcat cu Voiculescu "fara spate" pe astia ii mananc pe paine dar asta nu ma scuteste de o scarba maxima.

Nu imi spuneti sa merg la polite. Politia este unul dintre cele mai vitregite ministere de toata clasa politica de ani de zile. Am mai fost dar saracii chiar daca sunt bine intentionati sunt la 1900 toamna ca dotari, metode, uneori inteligenta etc. Mai mult te incurci cu ei. Deci tot pe cont propriu trebuie sa rezolv problema.

Galleria-Mall Mega-Image

BANNER Mega Image