New News Buzau header

ArtMania 15 – Sibiu, 22-24 iulie 2022

ArtMania 2022De ce am ales dintre atitea evenimente nationale si internationale de final iulie tocmai ArtMania?

-pentru ca mi-a lipsit 2 ani asa cum ne-au lipsit tuturor evenimentele live

-pentru ca Piata Mare din Sibiu este un loc minunat pentru concerte si festivaluri

-pentru ca la ArtMania ma intilnesc cu amicii mei rockfani din toata tara si chiar de mai departe

-pentru ca organizarea este mereu asa cum mi-as dori sa fie,adica aproape perfecta

Citește mai departe...

LIVE - Iarna La Conac - Serată online cu blues, rock și scorțișoară - Concert Mike Godoroja & Blue Spirit

Mike Godoroja and Blue SPirit oncert rock onlineVă informăm cu bucurie despre un nou spectacol în preajma sărbătorilorde iarnă!

       Sămbătă, 18 decembrie, vă invităm la concertul ’’ Iarna la Conac ’’ – Serată online cu blues, rock și scorțisoară . Difuzarea se va face pe facebook, pe pagina grupului Mike Godoroja Live incepând cu ora 19.00, iar participarea este fără bilet.

Citește mai departe...

“TOP T” – cel mai longeviv festival rock si Bluzau revin in forta! 17-19 decembrie 2021 la Casa Tineretului Buzău.

afis 21 bFiți alături de noi la festivalul “top t/bluzău - blues și rock în acelasi loc” care va avea loc în perioada 17-19 decembrie 2021 la Casa Tineretului Buzău.

Top t este cel mai vechi festival de muzică rock din România având 32 de ediții începând cu anul 1983. De-a lungul anilor festivalul a găzduit pe scenă cei mai importanți artiști români de gen și a constituit o rampă de lansare pentru multe nume ajunse în fruntea muzicii rock din România. În același timp, top t a oferit spațiu pentru formații din Bulgaria, Ungaria, Austria, Grecia, Polonia, Franța, SUA, Suedia.

Citește mai departe...

AUDIO - Arvo Pärt şi muzica sacra (modul cel mai intim de comunicare cu Dumnezeu)

Arvo PartCă muzica este modul cel mai intim de comunicare cu Dumnezeu este un truism învederat de istoria culturii, ca şi de experienţa mistică, dar prea arareori confirmat de muzica veacului nostru. E firesc să fim circumspecţi când se vorbeşte, la timpul prezent, de "muzică rugătoare" ori de o componistică petrecută sub aripa harului. Căci acestea sunt - o atestă chiar specialiştii cei mai seculari - atributele muzicii lui Arvo Pärt.

Maratonul reportajului de călătorie la Festivalul de Muzică de la Istanbul, prilej cu care l-am cunoscut pe marele compozitor estonian, nu îmi permitea răgazul reflexiei muzicologice circumspecte, de aceea mi-am promis să revin cu câteva consideraţii mai aşezate, decantate din melanjul pitoresc de impresii ale voiajului.

Citește mai departe...

Meshuggah, nume iconic al scenei metal internationale, vine la ARTmania Festival 2022

Poster ARTmania Festival 2022Meshuggah, nume iconic si „genre defining” al scenei metal internationale, una dintre zece cele mai importante formatii de hard rock si heavy metal potrivit „Rolling Stone” magazine, intra in line-up-ul ARTmania Festival 2022, revenind cu un show exploziv la zece ani de la primul lor concert din Romania.

Meshuggah completeaza line-up-ul ARTmania Festival, urcand pe scena alaturi de (a-z): Cult of Luna, Leprous, Mercyful Fate, My Dying Bride, Pain of Salvation, Transatlantic, Testament, The Pineapple Thief, The Vintage Caravan completate de Bucovina, Dordeduh si Taine.

Citește mai departe...

Legendara trupă Mercyful Fate vine la ARTmania Festival 2022 împreună cu Pain of Salvation, Leprous și Dordeduh

Poster ARTmania Festival 2022 Nou anunt in NovBucovina, Cult of Luna, The Vintage Caravan și Taine reconfirmă prezența la ediția de anul viitor Mercyful Fate, una dintre cele mai influente trupe ale scenei metal internaționale, creație a iconicului King Diamond, alege ARTmania pentru primul show susținut în România. Seria noutăților din line-up-ul festivalului continuă cu (a-z) Dordeduh (RO), Leprous (NO) și Pain of Salvation (SE), completate de reconfirmările venite din partea (a-z) Bucovina (RO), Cult of Luna (SE), Taine (RO) și The Vintage Caravan (ISL).

Citește mai departe...