Astronomii au descoperit activități cosmice suspecte, dincolo de Neptun

Pitica rosie langa NeptunÎn ultimii șase ani, oamenii de știință care studiază activitatea cosmică s-au axat pe evenimentele care se desfășoară dincolo de orbita micuței planete Neptun. Descoperirile lor sunt cu adevărat impresionante!

În cei șase ani, cercetătorii cosmici au descoperit 461 de obiecte care le-au stârnit curiozitatea.

Citește mai departe...

VIDEO - Cel mai misterios dispozitiv antic, atât de avansat încât nu poate fi real: nu trebuia să fie acolo, atunci

1 Antikythera Mechanism 1Acest dispozitiv antic se credea că nu este altceva decât o bucată corodată sau ceva similar, atunci când a fost descoperit pentru prima data. Ar fi fost o pierdere de timp și bani ca să fie cercetat.

Însă reacțiile arheologilor au fost de uimire când au aflat că e ceva mult mai mult decât un simplu dispozitiv antic.

Citește mai departe...

Controversata moarte a lui Liviu Rebreanu – infarct sau asasinat?

Rebreanu asasinat„Iubirea îmi ajunge, căci ea îmbrăţişează deopotrivă pe oameni şi pe Dumnezeu, viaţa şi moartea. E în mine şi în afară de mine, în tot cuprinsul infinitului. Cine n-o simte nu trăieşte aievea; cine o simte trăieşte în eternitate.”

Scriitorul Liviu Rebreanu a avut o moarte învăluită în mister. Acesta a decedat în data de 1 septembrie 1944 când se afla pe proprietatea sa din Valea Mare, de lângă Piteşti. Oficial, se ştie că Rebreanu a murit din cauza unui emfizem pulmonar, a unor afecţiuni cardiace şi exista şi o suspiciune de cancer, însă nepotul său, Ilderim Rebreanu, susţine că ar fi fost împuşcat de către soldaţii ruşi veniţi să-i jefuiască proprietatea. Unde e adevărul?

Citește mai departe...

Statuia lui Cristofor Columb din Mexico City va fi înlocuită cu cea a unei femei indigene / Oportunism politic sau „cancel culture”? Dezbaterile continuă în întreaga lume

statuia lui columbO statuie din Mexico City a exploratorului european Cristofor Columb va fi înlăturată din capitala Mexicului și înlocuită cu o statuie a unei femei indigene, țara din America Centrală devenind astfel ultima care îl repudiază pe navigatorul italo-spaniol, relatează The Washington Post .

Citește mai departe...

Pericolul care pândește omenirea. Vine o iarnă catastrofală pentru lumea întreagă?!

Vulcani periculosiClima globală ar putea să fie puternic zguduită de un fenomen pe care specialiștii îl anunță ca fiind devastator. Există un pericol la care nu se aștepta nimeni, dar mai mulți experți se tem că s-ar putea să existe probleme uriașe, așa că au emis un semnal de alarmă.

Anunțul specialiștilor. Ce probleme pot să aibă oamenii în curând

Natura se dezlănțuie în ultima perioadă. În timp ce pandemia le-a dat mari bătăi de cap oamenilor, așa că mulți și-au pierdut oamenii dragi, locurile de muncă sau afacerile, alții au rămas fără agoniseala strânsă într-o viață din cauza incendiilor sau a diferitelor fenomene violente.

Citește mai departe...

Combaterea schimbărilor climatice nu poate să aştepte sfârşitul pandemiei, avertizează principalele reviste medicale

schimbari climaticeÎn pofida pandemiei de Covid-19, omenirea nu poate să amâne adoptarea măsurilor urgente ce trebuie luate pentru a combate schimbările climatice şi distrugerea naturii, care ameninţă sănătatea umană, au pledat luni redactorii-şefi ai principalelor reviste medicale din lumea întreagă, într-un editorial fără precedent, informează AFP și Agerpres .

"Sănătatea este deja alterată de creşterea temperaturii mondiale şi de distrugerea naturii", au scris redactorii-şefi de la 20 de reviste medicale de prestigiu, inclusiv cei de la The Lancet, British Medical Journal, New England Journal of Medicine şi National Medical Journal of India.

Citește mai departe...