Câte cete de îngeri sunt în Ceruri, care sunt rolurile lor şi cum se numesc Căpeteniile acestora?

cetele ingerestiMarele Prooroc Isaia spune că Serafimii stau împrejurul Lui, avînd cîte şase aripi (Isaia 6, 2). Ei sînt în chipul focului, precum spune prorocul David: Cela ce faci pe îngerii Tăi duhuri şi pe slugile Tale pară de foc (Psalm 103, 5). Serafimii aprind pe oameni cu focul dumnezeieştii dragoste, precum şi numele lor îi arată, că în limba evreiască „Serafim” se tălmăceşte „cel ce aprinde” sau „încălzeşte”.

Patternurile culturale și sociale la copii sau implementare fortata de cunostinte?

patternConform cercetărilor actuale din neuroștiințe(Dispenza 2007, Newberg&Waldman in 2008 și Zăgrean in 2012) copiilor le sunt implementate diverse programe mentale in perioada de vârstă 0-7 ani (S.Grof ne convinge că unele vin chiar din perioada embrionară) conform patternurilor culturale și sociale din care fac parte, inclusiv celor care aparțin familiilor in care cresc.

NEAPARAT DE CITIT! Edgar Cayce : despre rugăciunea Tatăl Nostru

cayce at deskV-am spus de mai multe ori ca încerc să scriu o carte cu titlul Fizica nucleară a minţii. Undeva în unul din capitolele «draft» ale acestei cărţi scriam: În clipele cele mai grele ale vieţii mele, fără ca cineva să mă inveţe, când trăiam stări ale conştiinţei joase,deprimare, suferinţă, îndoială, frică, spuneam Tatăl nostru.

De fapt cred că reuşeam să alung gândurile negre repetând la infinit această rugăciune. Şi miracolele au început să apară. Am încercat să-mi explic.

Tatăl Nostru este rugăciunea pe care ne-a lăsat-o Iisus Hristos, ori numai această cunoaştere, a provenienţei sale, ne vorbeşte de la sine despre puterea şi lumina sa.

Raport nazist din 1940 despre România. Planul de colonizare, pus în aplicare abia în zilele noastre

wehrmachtUn raport german din anul 1940, când la putere erau naziştii lui Adolf Hitler, stabileşte strategia de acţiune în România, la două luni de la retragerea regelui Carol al II lea şi la puţină vreme de la sosirea misiunii militare germane. Documentul se găseşte la Arhivele Naţionale ale României, Fondul Microfilme SUA, rola 258 cadrul 1405523.