Un roi gigantic de țânțari modificați genetic se pregătește să invadeze Florida. Demersul stârnește mari controverse

roi tantari modificati geneticCompania Oxitec a primit aprobare pentru a elibera în Florida țânțari modificați genetic 

Un roi gigantic de țânțari modificați genetic se pregătește să invadeze Florida. Nu este vorba despre un film sau de vreun joc video, ci de un eveniment care se va întâmplă în realitatea imediată, care își propune să limiteze populația de insecte native și care a provocat proteste printre rezidenți și suspiciuni în rândul oamenilor de știință.

Citește mai departe...

INGRIJORATOR! Pfizer începe testarea vaccinului anti-COVID pe copiii sub 12 ani, inclusiv bebeluşi de 6 luni

vacciin copii

Compania americană Pfizer şi partenerul său german BioNTech au început să testeze vaccinul lor anti-COVID 19 pe copii cu vârste sub 12 ani, în speranţa extinderii vaccinării la această grupă de vârstă până la începutul anului 2022, a declarat joi compania farmaceutică din SUA. Studiul pediatric, care va include şi bebeluşi de 6 luni, are loc după unul similar lansat de Moderna săptămâna trecută, informează Agerpres.

Primii voluntari din faza iniţială a studiilor clinice au fost vaccinaţi miercuri.

Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost autorizat în Statele Unite la sfârşitul lunii decembrie pentru persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste. Aproape 66 milioane de doze de vaccin au fost administrate în SUA până miercuri dimineaţă, potrivit datelor oferite de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA.

Citește mai departe...

Scandal etic. Celule umane crescute în embrioni de maimuță

chimera scandal etic embrioni umaniUn studiu confirmă că au fost fabricați în laborator, embrioni de maimuță care conțin celule umane, o cercetare care a fost realizată de o echipă SUA-China, fapt care a stârnit dezbateri noi despre etica unor astfel de experimente.

Oamenii de știință au injectat celule stem umane - celule care au capacitatea de a se dezvolta în multe țesuturi diferite ale corpului - în embrioni de macaci.

Citește mai departe...

Cum l-au ucis pe Arthur, cel mai mare urs din UE

Arthur cel mai mare urs din UEZiare com: Ministrul Mediului despre vanarea ursului Arthur: Am dat aprobare pentru impuscarea unui urs care crea probleme

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a recunoscut ca a emis un ordin de impuscare a unui urs care crea probleme in zona Covasna, dar nu stie daca vanatorul, printul Emanuel von und zu Liechtenstein, a impuscat ursul corect, acest lucru fiind in responsabilitatea celor care administreaza Fondul de Mediu.

Citește mai departe...

Minunile de la Aiud!

Rapa robilor mucenici inchisori comuniste AiudPe 2 ianuarie anul acesta, au venit la Aiud surorile unui barbat in varsta de 40 de ani din Bucuresti, grav bolnav. I-au spus plangand parintelui Augustin ca fratele lor a fost operat pe creier, ca se afla in coma si ca medicii nu-i mai dau nici o sansa. Femeile aflasera ca untdelemnul care arde in candelele din osuar face minuni.

Parintele le-a dat o sticluta si le-a spus sa il unga pe cap pe bolnav, facand semnul sfintei cruci, insotit de o rugaciune: „Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, pentru rugaciunile sfintilor de la Aiud, tamaduieste pe fratele nostru”. Asa au facut, iar a doua zi medicii s-au razgandit si l-au operat din nou pe bolnav. La trei zile dupa interventie, era pe picioarele lui. „In Joia Mare din acest an, a venit la Aiud toata familia acelui barbat, cu el in frunte, sa multumeasca sfintilor. Omul condusese masina de la Bucuresti pana aici, fara probleme. Sfintii fac mari minuni pentru cei care au credinta puternica”, spune parintele Augustin.

Citește mai departe...

• BASM ADEVĂRAT! Albă ca Zăpada a existat! A trăit la 1750, în Germania. Piticii erau copii-mineri, căutători de aur în Bieber!

Alba ca ZapadaFaimoasa poveste a Fraților Grimm, ”Albă ca Zăpada” se trage dintr-o istorie reală. Maria Sophia von Erthal este prințesa alungată de mama vitregă, după o ”discuție” cu o oglindă vorbitoare, ce se păstrează la Muzeul Spessart, din Lohr am Main. Piticii erau copii-mineri care scotoceau după aur, în Bieber

Considerată de mulți drept una dintre cele mai interesante povești scrise vreodată, ”Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” este plăsmuirea Fraților Grimm, prima apariție fiind, în germană, în 1812. Inclusă, la început, într-un volum de istorioare pentru copii, la poziția a 53-a, avea să fie definitivată, complet, în 1853, urmând a fi tradusă, imediat, în toate limbile Pământului.

Citește mai departe...