VIDEO - O femeie de 73 de ani a scris Luceafărul cu „ac şi aţă” pe 7 metri de pânză. Lucrarea expusă la Craiova

luceafarul pe panzaO femeie de 73 de ani din Cugir a ţesut pe o pânză lungă de șapte metri toate strofele poeziei „Luceafărul”. Opera unicat a fost expusă miercuri la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, la 170 ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

VIDEO - Ceaușescu – Gorbaciov, ultimul meci

1 decembrie 89 nicolae ceausescuÎn anul 1985, anul instalării lui Mihail Gorbaciov în fruntea URSS, situația țărilor din lagărul socialist european era cu adevărat îngrijorătoare. Confruntarea cunoscută sub numele de Război Rece dura deja de aproape patru decenii. Singur, Nicolae Ceauşescu rămăsese țintuit în propria-i viziune despre socialism.

Chiar şi după ce terminase, cu eforturi de neimaginat pentru popor, plata datoriei externe, Ceauşescu i-a obligat pe români să strângă în continuare cureaua. Dar oamenii erau deja sugrumați de foame, frig și lipsuri imense. Ce conta? Ceauşescu avea încă de demonstrat lumii întregi – și în special lui Gorbaciov: el putea mai mult decât toţi! Și n-avea nevoie de nimeni. Era suficient poporul care îl iubea, nu?

VIDEO - Sarmizegetusa Regia – capitala dacilor!

Sarmisegetusa daciaSarmizegetusa Regia, o uriaşă metropolă dacică? Suna incredibil până acum un deceniu, dar azi ipoteza pare să prindă contur. Rezultate recente ale „arheologiei aeriene„ arată că, de fapt, aria de extindere și de locuire a fostei capitale a dacilor depășeşte cu mult zona sacră şi zona castrului roman, singurele vestigii săpate acolo de istoricii noştri în ultima jumătate de secol. Dacă teoriile se confirmă, am putea descoperi în Grădiştea de Munte o adevărată metropolă antică, de dimensiuni similare cu ale frumoaselor oraşe din Grecia şi Imperiul Roman de acum două milenii. Sarmizegetusa nu era o simplă cetățuie, cum se credea, ci o metropolă în toată puterea cuvântului, dispusă pe terase tăiate pe vârful muntelui, după toate normele urbanismului vremii, de către cei mai pricepuţi meşteri ai epocii antice, plătiţi regeşte de Decebal şi de înaintaşii săi.

Inconfundabila Coco Chanel! 5 lecții nemuritoare de stil și eleganță

Coco ChanelEleganță, libertate, revoluție – sunt doar câteva dintre cuvintele ce descriu stilul inconfundabil al lui Coco Chanel. Începându-și cariera cu un boutique cu haine în Deauville, Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel a reușit rapid să-și creeze un nume în moda pariziană, construind, pas cu pas, una dintre cele mai longevive case de modă, care impresionează și astăzi prin stil și rafinament. Curajul a fost trăsătura ce a scos creațiile Chanel din anonimat.

VIDEO INCREDIBIL – Descoperirea unei TRUSE DE EXORCIZARE. La fel, aparate de tortura din Evul mediu la Castelul Huniazilor

Trusa de exorcizareAm fost socati sa descoperim pe facebook filmarea unui roman care a descoperit nici mai mult nici mai putin decat o Trusa de exorcizare. Naivitatea si lipsa de cultura a celui in cauza nu face mai putin interesanta descoperirea si filmarea pe care o oferim publicului larg. In cel de-al doilea clip VIDEO aveti marturiile unor descoperiri privind aparatele de tortura din Evul Mediu la Castelul Huniazilor.