Povestea Sfântului Nicolae! DE CE se pun în această seară dulciuri în ghetuţele copiilor cuminți?

Ghetute Mos NicolaeZiua de 6 decembrie este ziua Sfântului Nicolae, unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii, iar cu o seară înainte, pe 5 decembrie, copiii îşi lustruiesc ghetuţele aşteptându-l pe Moş Nicolae care va trece pe la ei să le aducă celor cuminţi daruri şi o nuielusă, celor neascultători.

Citește mai departe...

SCANDALOS! ONU vrea să impună CU FORȚA educația sexuală și educația despre gen în România: Criticile aduse de 6 raportori ai Organizației

sexualitate in scoliȘase Raportori ai Organizației Națiunilor Unite au solicitat Guvernului să dea explicații la Geneva despre asigurarea educației pe tema egalității și identității de gen în școli și universități și pe tema accesului elevilor la educație sexuală comprehensivă pentru copii, adolescenți și tineri.

Citește mai departe...

FOTO - Cometa ATLAS (C / 2020 M3) se apropie de Pământ. Astazi, 14 noiembrie va fi la 0,358 UA (54 de milioane de km) distanță

Cometa AltasPotrivit societatii “Astronomi fara frontiere” - astazi, 14 noiembrie Cometa ATLAS (C / 2020 M3) se apropie de Pământ si va fi vizibila cu instrumente astronomice de putere medie. Ea este astazi al punctual maxim de vizibilitate, fiind la o distanta de numai 0,358 UA (54 de milioane de km), insuficient totusi pentru a o face observabila cu ochiul liber. Astronomii spun ca poate fi vizibila ca o stea cu magnitudinea a 8-a, fiind un obiect astronomic foarte spectaculos. Pasionatii amatori au reusit sa surprinda acest fenomen in momentul cand cometa ATLAS a trecut prin zona nebuloasei Orion, pe 8 noiembrie a.c..

Citește mai departe...

UPDATE - Monolitul metalic descoperit în deșertul din Utah a dispărut în mod misterios!!! VIDEO - Misterere recente: monoliti ciudati aproape identici, din fier, descoperiti in SUA (UTAH) si Piatra Neamt (langa o cetate dacica)

Monolit Metalic misteriosUn monolit misterios metalic a fost descoperit în urmă cu câteva zile pe platoul Bâtca Doamnei din Piatra-Neamț. Este vorba despre un obiect similar celui apărut într-o zonă izolată din statul american Utah.

 

Citește mai departe...

"Neologismele... crize de aclimatizare sau mici snobisme?

neologismeSecretarele nu-şi mai spun decât manager assistant. Cizmarii sunt designeri.

Mă aşteptam să fie vorba de crize de aclimatizare şi de micile noastre snobisme de cetăţeni ai unei ţări mici, dar vioaie.

Nici gând.

S-a ajuns la un nou limbaj de lemn, neologistic, întrebuinţat pe la posturi de radio şi de televiziune, iar cuvinte româneşti cât se poate de utile sunt înlocuite prosteşte de persoane care stau prost şi cu vocabularul limbii române, şi cu gramatica ei.

Tot soiul de absolvenţi şi absolvente de Spiru Haret, cărora li se adaugă politicieni inepţi şi comentatori care par să-şi fi luat doctoratul la un sprit, înainte de a lua notă de trecere la română în liceu se dau în bărcile neologismelor, cu dezinvoltura prostului fudul.

Citește mai departe...

Un nou organ din corpul uman descoperit din greșeală. Ce funcții are

Glande salivare tubarialeOamenii de știință care făceau studii despre cancerul de prostată au descoperit un nou organ în gâtul uman. Până acum se credea că regiunea nazo-faringiană, din spatele nasului, găzduiește doar o serie de glande salivare microscopice, dar cercetătorii au găsit acum un set nou de glande, de aproximativ 3,9 centimetri lungime.

Citește mai departe...