News Buzau new header Craciun

Povestea ceșcuței de ceai – spusă de Părintele Arsenie Boca

povestea cescutei de ceaiNu am fost de la început o ceșcuță de ceai. Cândva, am fost doar un bulgăre de argilă roșie. Stăpânul m-a luat și m-a rulat, m-a bătut tare, m-a frământat în repetate rânduri, iar eu am strigat: „Nu face asta!”,„Nu-mi place!”, „Lasă-mă în pace!”, dar El a zâmbit doar și a spus cu blândețe: „Încă nu!”.

Citește mai departe...

Ce tipuri de rulouri pentru geam există și care sunt beneficiile lor?

jaluzele Jaluzelele rulou sunt un clasic al designului interior de mulți ani. Foarte ușor de utilizat, acestea sunt potrivite pentru toate tipurile de geam și pentru toate tipurile de instalare (cu găuri sau fără, pe pereți, tavane, pe ferestre sau cu suporturi reglabile). Țesătura poate fi confecționată din materiale diverse și diferite, care vor răspunde unor nevoi specifice. Așadar, printre diversitatea jaluzelelor rulouri pe măsură pentru interior, cum alegeți rulourile potrivite?

Citește mai departe...

Vă vorbește “Românul absolut” - Petre Tutea…

Tutea"N-ar trebui să se vorbească așa de mult despre democrație. (...) Mă bizui pe doi gânditori clasici. Pe Platon și pe Aristotel. Platon susține cã sunt trei forme de guvernământ degenerate: tirania, oligarhia și democrația. Aristotel spune că democrația este sistemul în care face fiecare ce vrea. Și eu am spus: după cum se vede.

Citește mai departe...

Google a lansat o nouă Inteligență Artificială care „gândește” mai bine decât ChatGPT

google a lansat o noua inteligenta artificiala DEMINI BartGoogle și-a actualizat chatbotul Bard cu un nou model de inteligență artificială numit Gemini, despre care compania susține că este mai bun decât concurenții săi, cum ar fi ChatGPT. Google dezvoltă în secret sisteme de inteligență artificială de ani de zile, dar a fost surprinsă când OpenAI a lansat ChatGPT și a anunțat parteneriatul cu Microsoft în 2022.

Citește mai departe...

Dincolo de Fake-News sau Militarizarea iraționalului

The exploatation of superstitions for purpose of psychological warfareAbstract - Lucrarea prezintă posibilitățile de exploatare a substratului irațional (credințe superstițioase și/sau oculte) în acțiuni de influențare psihologică. Sunt prezentate diferite componente sub aspect teoretic, însoțite cu exemple istorice de ”lecții învățate”. Este prezentat și un model ”mimetic”, eficient și aproape imposibil de contracarat.  

Citește mai departe...

„Un moment special”. Astronomii au descoperit primul disc de acreție extragalactic

moment special astronomii au descoperit primul disc de acretie extragalacticO echipă de astronomi a făcut o descoperire revoluționară, detectând un disc în jurul unei stele tinere dintr-o galaxie vecină, numită Marele Nor al lui Magellan. Este pentru prima dată când un astfel de disc, care este responsabil pentru formarea planetelor în galaxia noastră, Calea Lactee, a fost descoperit în afara acesteia.

Citește mai departe...