DIASPORA REUSESTE SCHIMBAREA! Românii ar putea vota prin corespondență sau anticipat, pe parcursul a 7 zile

Vot corespondentaRomânii ar putea vota și prin corespondență sau anticipat, pe parcursul a 7 zile la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an. Autoritatea Electorală Permanentă va prezenta săptămâna viitoare Guvernului un proiect de OUG privind aceste schimbări, a anunțat președintele AEP. Președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că, pe lângă votul prin corespondență și votul anticipat, se are în vedere și simplificarea procedurilor la secțiile de vot din străinătate.

SCHIMBARI IN DIASPORA! ADRESELE a nouă secții de votare din străinătate au fost modificate

Sectii vot diasporaMinisterul Afacerilor Externe (MAE) anunță că au fost modificate adresele a nouă secții de votare din străinătate pentru scrutinul din 26 mai, ca urmare a „apariției unor situații de natură obiectivă”, cum ar fi „decizii unilaterale ale autorităților publice locale de a rezilia contractele de închiriere încheiate” pentru găzduirea secțiilor.

O asistentă româncă rupe tăcerea despre experiența din Germania : „Ca om, ești mort în interior”. Drama tuturor românilor plecați peste hotare

asistenta daniela cDaniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un viitor și în străinătate, în același domeniu, ca mulți alții, scrie cotidianul online TION. Până la urmă s-a întors, spune că e mai bine aici… printre ai ei, în familie.