Un ramnicean se pregateste pentru alegerile locale dintr-un oras Italian (pentru Consiliul Local). Citeste aici amanunte

George Lucian MocancaPotrivit  unor ziare din diaspora, ramniceanul George Lucian Mocanca in varsta de 38 de ani, stabilit in Italia de mai bine de 17 ani, a inceput lupta pentru castigarea unui loc in consiliul local dintr-un orasel Italian -  Lignano Sabbiadoro.

 

Localitatea este situata in provincia Udine, in regiunea Friuli-Venezia Giulia din nordul Italiei, intre Treviso si Venezia. ”O localitate care s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, datorita investitiilor, a imbunatatirii infrastructurii si mai ales a faptului ca banii publici au fost folositi cu rost”, a precizat el pentru un cotidian central. Buzoianul este casatorit si are doi copii. Este de profesie bucatar, meserie pe care o practica de cand a venit in Italia si doreste sa candideze in Consiliul Local repectiv pentru ca are de gand sa se implice in viata civica: ”Vreau sa fiu o voce pentru romanii si strainii de aici”, a spus romanul. Ceva insa uimeste: el se bazeaza mai mult pe votul itlaienilor decat pe cel al romanilor din zona. George povesteste ca desi sunt peste 200 de romani acolo, ei au mereu o doza de neincredere in ceea ce priveste aceasta initiativa. Nu este singurul roman care incearca asa ceva – la alegerile locale ce vor ave aloc in curand mai aprticipa o co-nationala,  candidata pe listele partidului lui Berlusconi. Campania electorala o va face cu ajutorul prietenilor, prin distribuire de pliante, prin intalniri directe cu oamenii sau cele organizate de lista civica cu care va candida. ”Actualul primar, care va candida din nou, e tanar, e de varsta mea, si de cand e el s-au schimbat multe lucruri in bine. Localitatea s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani datorita investitiilor, a imbunatatirii infrastructurii si mai ales a faptului ca banii publici au fost folositi cu rost. A refacut stadionul, a reconstruit sau renovat cladiri importante: cea de ”pronto soccorso”, sediul carabinierilor, strazile, infrastructura in general. De cand e el, turismul a crescut cu 10% si asta spune tot. De anul acesta va fi introdusa si ”taxa de soggiorno”, bani ce vor fi destinati persoanelor care au probleme.”, a spus el pentru acelasi cotidian.

SURSE: ziarulromaneasca.net

gazetaromaneasca.com

I.G.