ACCEPTATI? IMPORTANT! Cum vom intra in incinta ANAF, de luni, 25 octombrie 2021?

restrictii covidIncepând de luni, 25 octombrie, accesul în incinta Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și în sediile structurilor subordonate, se va efectua în condițiile prevăzute de dispozițiile art. 12 din Anexa nr.3 la Hotărârea Guvernului nr.1090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID19, cu modificările și completările ulterioare.

Citește mai departe...

Vine criza cartofilor. Prețurile au crescut de peste trei ori și tot urcă

criza cartofiCartoful, aliment de bază la români, va fi mai scump de Sărbători. Nu va fi un preț prohibitiv, dar ceva cam mare pentru buzunarul consumatorului mai mult ca sigur, în condițiile în care producția din acest an s-a redus la jumătate din cauza vremii. Dacă, acum, prețul pe piața europeană este de circa 180 de euro pe tonă, de peste trei ori mai mare față de anul trecut, pentru decembrie multă lume se așteaptă să depășească 300 euro pe tonă.

Citește mai departe...

Comunicat AFIR: Bani pentru afaceri la sat!

afir sate bAgenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.info, Ghidurile solicitantului pentru obținerea sprijinului financiar prin submăsurile 6.2 – Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale și 6.4 – Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Citește mai departe...

Suntem aproape de finalul anului si au aparut deja noutatile fiscale ale viitorului an – 2022! Vezi aici amanunte!

Fisc BuzauPentru anul 2022 avem deja o lista oficiala de noutati fiscale , publicate in MOF, insa asa cum se intampla in mod traditional la final de an, ne asteptam sa mai apara si altele.

1.Prima si cea mai importanta masura este majorarea salariului minim pe ecomomie, incepand cu 01.01.2022, de la 2.300 lei la 2.550 lei. Se va elimina salariul minim pentru studii superioare. Aceasta majorare a salariului va determina cresterea taxelor totale datorate la salariul minim de la 966 lei la 1.083 lei (H nr. 1.071 din 4 octombrie 2021 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată)

Citește mai departe...

INGRIJORATOR PENTRU FERMIERI! Ingrasaminte: agricultorii solicita Comisiei Europene sa „abandoneze masura antidumping”

ingrasaminte agricultura ureePretul ingrasamintelor, in special al amestecurilor de uree si azotat de amoniu (UAA), este in continua crestere in toate statele Uniunii Europene. Aceasta situatie se datoreaza cresterii cererii mondiale de ingrasaminte si a preturilor la gaz si la transportul maritim, precum si concurentei insuficiente pe piata interna a UE.

Citește mai departe...

VOM MANCA PAMANT! Nu lasati urmasilor “O TARA ESUATA!” Investitii in infrastructura de acces agricola: Modificarile aduse Ghidul solicitantului

teren agricolAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat, pe pagina oficiala de internet www.afir.info, Ghidul solicitantului pentru obtinerea sprijinului financiar acordat prin submasura 4.3 –componenta infrastructura de acces agricola din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020). Submasura finanteaza Investitiile pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice – componenta infrastructura de acces agricola.

Citește mai departe...