31 MAI este ULTIMUL TERMEN pentru societatile comerciale. Ce document sunt OBLIGATE sa depuna la ANAF

Cod FiscalSocietățile comerciale sunt obligate să întocmeasă anual situații financiare, iar bilanțurile pentru anul trecut trebuie transmise autorităților până joia viitoare. În acest sens, regulile pentru bilanțurile aferente anului 2018 au fost oficializate de către Ministerul Finanțelor Publice (MFP) încă din luna ianuarie. Ratarea termenului de depunere a bilanțurilor va putea avea consecințe nefaste pentru firme.

Ajutor dublat la 6.000 de euro ! Noi subvenții pentru producători

Producatori legume solarii sereFiecare familie care dorește să își facă un solar de legume va beneficia de finanțarea necesară pentru investiția în spațiul protejat prin Programul ”Primul Solar”. La pachet cu programul ”Primul Solar”, Guvernul va subvenționa integral achiziția sistemului de încălzire pentru spațiul protejat și, în plus, se vor introduce noi subvenții pentru legume, iar ajutorul de minimis pentru tomate va fi dublat de la 3.000 de euro pe an, pe fermă, la 6.000 de euro, în aceleași condiții.

MǍSURI NOI! Scade TVA la alimente și se reduce birocrația la ANAF

TVAMinisterul Finanțelor Publice pregătește un proiect de OUG, care este în curs de finalizare, și care vizează trei măsuri legislative, de importanță majoră atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul economic. După finalizarea proiectului de act normativ, MFP îl va publica pe site-ul propriu spre consultare publică, transmit reprezentanții instituției.

GUVERNUL NU MAI ARE BANI! Se împrumută de la români! MFP continuă în luna mai emisiunile de titluri de stat pentru populație

titluri de statRomânii pot subscrie din data de 2 mai 2019, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% și, respectiv, 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

SUBVENȚIILE APIA, BINECUVÂNTARE SAU BLESTEM pentru SATUL ROMÂNESC?

Subventia APIAROLUL NEFAST AL SUBVENȚIILOR DIN AGRICULTURĂ! Profesorul Avram Fițiu de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj face o analiză a efectelor pe care le au subvențiile acordate fermierilor asupra dezvoltării satului românesc și a fermelor din România. Subvențiile sunt o binecuvântare sau un blestem pentru țăranii români?