New News Buzau header

Val de controale MADR în piețe și la micii fermieri!

controale pieteMADR desfășoară acțiuni de control cu caracter permanent, în baza legislației specifice din domeniul comercializării legumelor și fructelor proaspete. Având în vedere că în această perioadă volumul de legume și fructe prezente în piețe este în creștere și intensitatea acestor acțiuni de control devine proporțională cu cantitățile valorificate.

Controalele de conformitate cu aceste standarde de comercializare efectuate de MADR, ca autoritate competentă, se aplică în sectorul de legume şi fructe proaspete, asigurând respectarea caracteristicilor de comercializare pe care trebuie să le întrunească aceste produse.

Citește mai departe...

Nou ajutor pentru tinerii fermieri!

Tineri fermieriTinerii fermieri pot obţine finanţare pentru sisteme de irigare prin picurare cu independenţă energetică. Programul pilot a fost lansat sâmbătă în judeţul Dolj, la Bechet, considerat polul secetei din România. Sunt alocate 40 de milioane de euro de care ar urma să beneficieze 5000 de tineri fermieri.

Citește mai departe...

ATENTIE, fermieri! Ordin MADR ACUM: Modificări ANT vaci lapte, ajutor național

vaci lapte munteOrdinul nr. 196/2023 pentru modificarea anexelor nr. 1 şi 2 la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 83/2023 privind aprobarea formularului-tip al cererii de plată APIA pentru anul 2023 a fost publicat marți, 23 mai 2023, în Monitorul Oficial. Ce modificări au fost făcute pentru ajutorul național tranzitoriu vaci lapte, ANTZ7 pentru acest an?

"1. La anexa nr. 1 "Cerere de plată 2023", partea IV "Intervenţii/Măsuri de sprijin:" punctul 57 B "Ajutoare Naţionale Tranzitorii (ANT)", câmpul 57 B.6. ANTZ 7 - lapte de vacă se modifică şi va avea următorul cuprins:

Citește mai departe...

Oficial! Bani pentru apicultori!

bani apicultori Eurodeputata Carmen Avram (membră a grupului politic S&D) s-a pronunţat marţi pentru acordarea unor compensaţii financiare pentru apicultorii români din partea Comisiei Europene, în contextul în care preţurile de dumping, cantităţile copleşitoare şi calitatea îndoielnică a mierii din import au sufocat practic sectorul apicol european.

Citește mai departe...

Anunț : Cadastru gratuit în 92 de comune din 26 de județe!

cadastru comuneAgenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat o procedură de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 92 de unități administrativ-teritoriale (UAT), din 26 de județe. Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR).

Citește mai departe...

Fermierii români protestează la Bruxelles!

Nu grau UcrainaReprezentanții Alianței pentru Agricultură și Cooperare anunță că vor participa la protestul fermierilor și cooperativelor organizat pe 23 mai 2023, la Bruxelles, împreună cu fermieri din alte cinci țări europene.

Protestul, organizat de organizații ale fermierilor din statele membre ale Grupului de la Vișegrad extins, se va desfășura la Bruxelles, în data de 23 mai 2023, între orele 11.00 și 13.00, în zona Schuman.

Citește mai departe...