New News Buzau header

APIA: Subvenția APIA pentru gospodăria țărănească!

apia gospodaria bO nouă subvenție APIA anul acesta de care beneficiază și gospodăria tradițională, țărănească. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) detaliază condițiile pentru obținerea acestor bani.

"Planul Național Strategic 2023-2027 (PNS) al României cuprinde 89 de tipuri de intervenții menite să vină în sprijinul celor care activează în domeniul agricol pe teritoriul țării. Dintre măsurile din PNS ce urmează să fie gestionate de APIA - Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură vă prezentăm PD-05 - Practicarea unei agriculturi prietenoase cu mediul în fermele mici (gospodăriile tradiționale).

Citește mai departe...

ATENTIE FERMIERI! Anunt APIA! 1 februarie - data limita pentru depunerea documentelor pentru ajutoare excepţionale producătorilor agricoli, crescători din sectoarele suin şi avicol!

ajutoare APIAAgenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește că, până la data de 01 februarie 2023, beneficiarii ajutoarelor acordate în baza HG nr. 1053/2022 privind acordarea unor ajutoare excepţionale producătorilor agricoli, crescători din sectoarele suin şi avicol, care nu au accesat Măsura 14 – Bunăstarea animalelor, au obligația depunerii documentelor care fac dovada menţinerii activităţii până la data de 31 decembrie 2022, în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (1) lit. c și alin. (2) lit.c.

Citește mai departe...

Ajutor de stat pentru crescătorii de bovine! Cuantum ajutor, termen plată!

subventii vaciAjutoare de stat: Comisia Europeană aprobă schema de ajutor de stat în valoare de 44 milioane euro propusă de România pentru sprijinirea crescătorilor de bovine în contextul invadării Ucrainei de către Rusia. Cuantumul maxim acordat unei ferme este 250.000 euro/fermă, ajutorul va fi plătit până la 31 decembrie 2023, anunță un comuncat al Executivului European transmis Agroinfo.

Citește mai departe...

Esti fermier si vrei subventie APIA in 2023? Pregateste-te de monitorizare – un nou tip de control! Vezi aici amanunte!

Bani APIAFermierii români erau obișnuiți doar cu două controale APIA , clasic și prin teledetecție, pentru încasarea subvențiilor agricole. De anul acesta, se introduce un nou tip de control, monitorizarea, care se adaugă la tipurile de control deja cunoascute, a anunțat directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea.

Citește mai departe...

APIA - În sfârșit, banii în conturile fermierilor, crescătorilor, în februarie 2023!

bani fermieriMulți fermieri, crescători de animale așteaptă cu nerăbdare plățile compensatorii acordate în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală, plățile pe agro-mediu, agricultură ecologică. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat luni seara, la Agricultura la raport, că acești bani vor fi transferați în conturile fermierilor la sfârșitul acestei luni.

Citește mai departe...