LOVITURA DE LA BRUXELLES PENTU FERMIERI: VACILE POLUEAZA ATMOSFERA SI NUMARUL LOR TREBUIE REDUS! Achim Irimescu: Cum să polueze vacile din România când din 7 milioane de vaci abia mai avem un milion?!

Vacile polueazaVocea fermierilor români trebuie să se audă la Bruxelles! Insistă Achim Irimescu, ministru plenipotențiar în cadrul Reprezentanţei Permanente a României la Uniunea Europeană (UE). Deciziile care se iau pentru reducerea pesticidelor, a numărului de bovine vor lovi crunt în fermierii și crescătorii români de animale dacă aceștia nu reușesc să-și impună punctul de vedere.

E hilar să spui că trebuie redus numărul bovinelor din România, pe motiv de diminuare a poluării, când acesta s-a redus drastic deja, de la 7 milioane capete la un milion capete, iar România are 4 milioane ha de pășune. În așa situație, e ridicol să vorbești despre poluare. Și-n ce privește folosirea pesticidelor, România e încă o țară verde, se numără printre statele care utilizează cantități mici, spune oficialul din Bruxelles.

Citește mai departe...

Eliminarea impozitului pe clădiri în funcție de proprietare și reducerea de categorii la 2 - propunere a unui grup de lucru

Constructie ilegala MocanuDiferențierea impozitului pe clădiri în funcție de proprietar poate fi ușor eliminată, reducând numărul de categorii de la 4 la 2 (rezidențial/nerezidențial, indiferent de forma juridică a proprietarului), se arată în analiza „Consolidarea bugetară și creșterea veniturilor fiscale – necesitate vitală pentru stabilitatea și securitatea economică a României”, elaborată de un grup de lucru în perioada februarie-aprilie a.c.

O asemenea măsură, spune documentul, poate elimina complet tentația de arbitraj între cele două forme juridice (persoană fizică/persoană juridică), pe fond neexistând un motiv pentru a stabili impozite diferite.

Citește mai departe...

APIA - termenul limită pentru primirea cererilor pentru ajutor Covid 2022!

ajutor covid fermieriAgenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță acum crescătorii de animale că termenul limită pentru primirea cererilor pentru ajutor Covid 2022 este 12 mai 2022, inclusiv. Crescătorii de animale mai au doar 3 zile pentru a solicita acest ajutor.

Cele trei scheme de ajutor care pot fi solicitate sunt:

Schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin;

Schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul suin;

Schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul avicol.

Citește mai departe...

OFICIAL! Cine beneficiază de ajutorul de 5.000 euro/fermier!

oug microgrant bOrdonanța de Urgență privind acordarea de microgranturi pentru agricultori și granturi pentru capital de lucru fermelor și firmelor din industria alimentară a fost publicată pe 6 mai 2022 în Monitorul Oficial. Cine beneficiază de microgranturi, o sumă forfetară, 5.000 euro/fermier, care sunt condițiile pentru obținerea banilor?

Citește mai departe...

Schemă nouă de ajutor pentru fermieri!

cultura subventieEste o oportunitate pentru România să creştem capacitatea de procesare, să punem în legătură directă fermierul român cu procesatorul, astfel încât prin integrare în procesare să dăm valoare adăugată materiilor prime obţinute în agricultura României. Lucrăm la schema la ajutor de stat, va fi notificată şi intrăm cu pachetul de sprijin pentru fermieri şi procesatori pentru stimularea procesării în România, a anunțat ministrul agriculturii, la briefingul de la Palatul Victoria.

Bugetul pentru noua schemă este inclus în pachetul de 200 de milioane de euro din programul Sprijin pentru România.

Citește mai departe...