Crescatorii de animale pot depune cererile pentru acordarea ajutoarelor naționale tranzitorii (ANT) pana la data de 20 iunie a.c.

Potrivit reprezentantilor din cadrul DADR Buzau, crescatorii de animale din judet pot depune cererile pentru acordarea ajutoarelor naționale tranzitorii (ANT) pana la data de 20 iunie a.c., vechiul termen, 30 mai, a fost amanat printr-un Ordin al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). De asemenea, Anexa Ordinului prevede mai multe modificari in ceea ce priveste aprobarea modului de implementare, a conditiilor specifice,

a criteriilor de eligibilitate a termenilor de referinta și a modelului de cerere pentru acordarea ajutoarelor naționale tranzitorii in sectorul zootehnic la speciile bovine și ovine/caprine și a ajutoarelor specifice pentru producatorii de lapte si de carne de vita și producatorii de lapte si de carne de ovine/caprine, din zonele defavorizate, in anul 2014. Surse din cadrul Directiei Agricole Buzau precizeaza ca incepand cu anul acesta, toti fermierii care depun cerere pentru ANT trebuie sa detina registrul individual al exploatatiei actualizat in conformitate cu prevederile Regulamentului CE.

 

E.S.