Prezentare tomate Oltena F1 la Glodeanu Sarat

tomata hibridZilele acestea AGROSEL a organizat o prezentare a tomatelor Oltena F1 (AS 311 F1) in localitatea Glodeanu Sarat, jud. Buzau. Pe langa caracteristicile produsului discutam despre importanta productivitatii, combaterea bolilor si daunatorilor

Evenimentul a avut loc la solarul gazdei noastre Liviu Simion, Str. Principala nr. 931.

Oltena F1 (AS5 311 F1)

Hibrid de tomate timpuriu cu creștere semideterminată. Este un hibrid recomandat atât pentru cultivare în spatii protejate cât și pentru câmp deschis. Potențialul de producție este foarte ridicat. Plantele sunt viguroase, cu distanțe scurte între internoduri și cu un foliaj bogat. Fructele sunt ușor aplatizate cu o mărime medie de 200-240g, fermitate foarte bună, iar culoarea este roșu intens la maturitatea fiziologică. Hibrid cu o gamă largă de rezistențe la boli și o toleranță sporită la factorii abiotici. Se pretează atât pentru consum în stare proaspătă, precum și pentru industrializare. Rezistențe : HR: Fol:0-2 (Fuzarioză / Ofilirea vasculară); V (Verticilioză / Uscarea vasculară); Mi (Nematodul galicol)

Misiunea AGROSEL este menținerea soiurilor tradiționale din România atât prin cercetare conservativă, cât şi crearea continuă de noi soiuri prin cercetare creativă. Dorim să fim în permanență cea mai potrivită și rentabilă alegere pentru consumatorii și partenerii noștri: grădinari amatori, cultivatori profesioniști, distribuitori și comercianți.

E.S.