S-A SCHIMBAT regimul zilierilor! In ce domenii pot muncitorii lucra cu ziua din această vară

Munca zilieriZilierii pot lucra în alte 9 domenii. În mijlocul sezonului estival s-a schimbat şi regimul în care muncitorii pot lucra cu ziua. Printre acestea se numără: restaurantele, barurile, spectacolele, dar şi grădinile zoologice sau botanice.

 

Zilierii au din această vară încă 9 domenii în care pot lucra: în publicitate, în organizarea de expoziţii şi spectacole, în restaurante şi baruri, dar şi la creșterea şi reproducţia animalelor, în grădini zoologice, botanice sau în rezervaţii naturale. Reprezentanții hotelurilor, unii dintre cei care au cea mai mare nevoie de sezonieri, nu par prea încântați.Reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii consideră că zilierii le vor fi de ajutor, dar economiștii au un avertisment: taxele pe care angajatorii trebuie să le dea statului nu sunt prea prietenoase. Adrian Bența, analist fiscal: “Trebuie sa ţinem minte că, începand cu luna mai, s-a introdus ca și obligaţie a celui care angajează zilieri să plătească şi să reţină 25% contribuţia la pensie, pe lângă 10% impozitul pe venitul din salarii. Practic, taxele pe veniturile realizate de zilieri se apropie de contractul de muncă”. Potrivit legii, într-un an, un zilier nu poate lucra pentru același beneficiar mai mult de 90 de zile. Excepție fac cei care lucrează în agricultură, la creșterea animalelor și în domeniul viticol. În cazul lor, perioada de lucru poate ajunge la 180 de zile cumulate într-un an.

Sursa: stiritvr.ro

A.M.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează