Cresti porci in gospodarie? Trebuie sa citesti neaparat asta! Vezi ce spun oficialii Ministerului Agriculturii, legat de acest subiect !

porci in gospodarieBOALA CARE A ADUS DEZASTRU ÎN FERMELE DE ANIMALE! Țăranilor români nu li se va interzice să crească porci. Este exclus să se întâmple asta, a spus ministrul agriculturii, Petre Daea, marți, 13 august 2019, la o emisiune transmisă în direct de publicația online DC News. România se confruntă cu o pandemie de pestă porcină africană, iar gospodăriile țărănești, creșterea porcului în aceste gospodării, ar fi contribuit la extinderea acestui virus care a pus la pământ fermele românești.

Pesta porcină africană este cea mai mare încercare pe care o are țara și toată lumea. (...) Virusul acesta care are 31 de ani, a fost de 40 de ani, de 31 de ani este în Sardinia și aceasta este legată de faptul că noi avem aceste gospodării pe care nu le poți...aici nu poți să scoți porcul de la gospodăria populației.

Este exclus acest lucru! Este total exclus ca să oprești creșterea porcului în gospodăriile populației.

Am chemat de trei ori în țară cel mai mare specialist al lumii și am stat față în față cu dumnealui și l-am întrebat cu lacrimi în ochi: Domnule profesor, boala asta are vreun secret? Spuneți-mi-l și mie. Dar ceea ce fac, fac bine? Da. Singurul instrument folosit în lume, și în China, și-n ăsta, e să sacrifici porcul. (...)

Și-l întreb așa: Domnule profesor, la Brăila, am făcut un cerc, am izolat, am ucis preventiv pe o rază de 30 de kilometri în jurul complexului, pe o rază de 30 km am ucis tot, ne-am înțeles cu oamenii, a trebuit să le dăm banii. Cum vă explicați dumneavoastră că instantaneu mi-a intrat în trei ferme, 45.000 de capete, dacă eu am luat toate măsurile astea?! Iar la poartă la intrare, oamenii ăștia care au complexe de porci stau într-o tensiune extraordinară, au luat niște măsuri de biosecuritate, cu arma stau acolo, îi spală, îi dezinfectează, le iau hainele de pe ei, nu au voie să crească porci acasă. Sunt și insecte purtătoare de acest virus, sunt încă multe necunoscute, a declarat Daea.

Jurnalistul Val Vâlcu, DC News, l-a întrebat în direct pe ministrul Daea dacă ar putea fi vorba despre o armă biologică. Concret, virusul PPA ar fi fost răspândit în România cu scopul de a termina fermele de porci din țară.

Nu pot să spun, dar în sufletul meu e multă amărăciune și mintea mea umblă și noaptea și ziua, a răspus Daea.

Ministrul agriculturii a adăugat că virusul PPA s-a răspândit în România și prin porcii contaminați cu virusul PPA, tăiați în gospodăriile populației, și puși la congelator.

În momentul în care sacrifică porcul, săracul om, vede că ăsta e bolnav și moare, ăilalți sunt în viață. Hai să-i tai că nu afectează omul. Și-i taie pe ăia. Așa s-a împrăștiat virusul în România. I-a tăiat, i-a băgat în congelator. Du-i și copilului, la o sută de kilometri, să mănânce și el acolo șorici și așa s-a răspândit, a spus ministrul agriculturii.

Petre Daea a mai spus că în Vietnam cercetătorii sunt pe drumul bun pentru obținerea unui vaccin împotriva pestei porcine africane. Ministrul agriculturii a negociat cu omologul său din Vietnam pentru participarea specialiștilor români la această cercetare.

Potrivit informațiilor furnizate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, la această dată, pesta porcină africană (PPA) evoluează în 231 de localități din 23 de județe, cu un număr de 746 de focare (dintre care 4 focare în exploatații commerciale și 2 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 410.616 porci afectați de boală și există 1.803 cazuri la mistreți.

E.S.

SURSE: DSVSA, Ministerul Agriculturii, agroinfo.ro

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează