E GRAV, E TRIST... CARE sunt cele mai afectate domenii economice de şomajul tehnic, în Buzău

Firme inchise somaj tehnicPână în prezent, aproape un milion de angajaţi au intrat în şomaj tehnic potrivit datelor raportate de Ministerul Muncii, iar aproape 200.000 de angajaţi au fost concediaţi.

Cele mai afectate domenii sunt: industria prelucrătoare, comerţul, repararea de autovehicule şi HoReCa. Datele cu privire la situația contractelor de muncă suspendate (șomaj tehnic)/încetate, înregistrate la Inspecția Muncii, din raportul Ministerului Muncii și Protecției Sociale:

Contracte individuale de muncă suspendate - 994.407 din care:

302.288 – Industria prelucătoare

191.837 – Comert cu ridicata și cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor

118.874 – Hoteluri și restaurante

Contracte individuale de muncă încetate - 194.824 din care:

38.003 - Comerț cu ridicata și amănutul; repararea autovehiculelor și motocicletelor

33.660 - Industria prelucrătoare

24.505 - Construcții

Prima rectificare bugetară din acest an a fost discutat luni, în primă lectură, în ședința de Guvern, a anunțat Florin Cîțu, ministrul finanțelor. Acesta a spus că cei mai mulți bani în plus vor fi alocați Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Ministrul a spus că bugetul pentru plata concediilor medicale va fi suplimentat cu cel puțin 1 miliard de lei. De asemenea, pentru ajutorul de stat cu șomajul tehnic și alte forme de ajutor, bugetul va fi suplimentat cu cel puțin 7 miliarde de lei. In Buzau sunt puse lacatul pe usile si portile multor societati comerciale din domeniul comert cu ridicata si amanuntul (magazine cu obiecte vestimentare, jucarii, articole design casa si gradina, etc), restaurante, repararea autovehiculelor și motocicletelor, industria prelucrătoare, construcții.

Sursa - hotnews

A.M.