E.T. (Eugen Teodorovici) a comis-o din nou: s-a facut de ras in fata finantistilor cu o propunere fistichie. Vezi aici despre ce e vorba

Dupa “reusita” impozitarii bacsisului, senatorul “de Buzau” E.T. Orlando (Eugen Teodorovici), Ministru Finantelor, s-a facut de ras incercand sa propuna o deducere de cheltuieli din impozitul pe venit, din partea fiecarui roman, de 30 – 30%. Consultantii I  finante i-au dat peste nas si i-au transmis ca nu se poate asa ceva, pentru ca impozitul pe venit este cu retinere la sursa si o astfel de miscare ar bulversa sistemul.

 ​"Vrem sa lasam romanului, la finalul unui an, posibilitatea de a-si deduce din impozitul pe venit in timpul unui an o parte din cheltuielile din o anumita zona de evaziune fiscala. Adica, omul intr-un an de zile stie ca-si strange aceste bonuri fiscale pentru ca la final de an in limita a 20%, 30% din impozitul pe venit isi poate lua inapoi niste bani pe care i-a cheltuit pe produsele unde evaziunea este mai ridicata", a spus ministrul la Digi24. Propunerea a fost considerata o gluma de catre consultantii fiscali, impozitul pe venit fiind cu retinere la sursa. "Pur si simplu nu se poate. Nu ai cum!", a declarat pentru HotNews.ro Gabriel Biris, partener al firmei Biris Goran. Ne intrebam cat ne costa intretinerea acestui ministru care se face ca lucreaza si dupa ce da o lege o retrage, apoi imediat proppune o tampenie?

 

Ecaterina Stroescu

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează