Crescatorii de bovine din judet pot sa completeze cererea unica de plata. Vezi aici amanunte

Potrivit APIA Buzau, de la mijlocul lunii mai, crescatorii de bovine din judet pot sa completeze cererea unica de plata. De asemenea, specialistii Agentiei precizeaza clar ca: “fermierii buzoieni care nu au animale nu pot sa ceara subventia pentru pasune”. Cererile unice raman deschise pana cand se vor putea completa si celelalte rubrici pentru solicitarea altor scheme de plata sau ajutoare nationale.

 Conform unor surse din APIA, atat fermierii cat si functionarii se confrunta cu o serie de probleme la completarea cererii unice de plata. Iata care sunt: neprezentarea de catre fermieri a documentelor doveditoare pentru utilizarea terenurilor agricole, asa cum sunt prevazute aceste documente in Ordinul ministrului Agriculturii 619, cu modificarile ulterioare; crescatorii de animale intampina greutati in obtinerea adeverintelor de la medicii veterinari pentru animalele pe care le au in proprietate; prevederile din reglementarile nationale nu permit depunerea cererilor de plata pentru suprafatele de pasune decat daca fermierii detin animale; exista dificultati in furnizarea datelor de catre Agentia de Protectia Mediului pentru suprafetele agricole din ariile protejate. Pregatirea depunerii cererii unice de plata este un proces elaborat si complex fata de anii anteriori, avand in vedere ca aceasta cerere cuprinde scheme, masuri de sprijin si ajutoare de plata atat din sectorul zootehnic, cat si din sectorul vegetal.

 

E.S.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează