Magazinele Kaufland România sunt oficial ,,locații de încredere”

Magazinele KauflandÎn cursul lunii octombrie,întreaga rețea de 135 de magazine și două depozite Kaufland România primește certificarea ce confirmă cătoate măsurile de siguranță împotriva răspândirii Covid-19 sunt implementate corect, complet și sunt conforme cu standardele sanitare internaționale ale Organizației Mondiale a Sănătății și ale instituțiilor locale, la ora actuală.

Certificatul atestă că magazinele Kaufland România sunt oficial ,,locații de încredere”. Standardul internațional de siguranță DEKRA pentru măsuri de prevenirea răspândirii Covid-19 este acordat în urma unui proces de audit și control, realizat pe parcursul a 45 de zile, la nivel național, de un organism de certificareindependent și imparțial. Auditul spațiilor este realizat fizic, în urma deplasăriipe terena unei echipe de auditori pentru controlul fiecărui magazinși depozit.O serie de 134 de criterii au fost verificate de inspectori pentru acordarea standardului. Compania germană de auditare DEKRA este una dintre cele mai importante din lume, ce activează în domeniul siguranței de peste 90 de ani, în peste 60 de țări. Înființată în 1925 în Germania, ca Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein e.V., organizația oferă servicii de expertiză calificate și independente în domeniul siguranței. ,,Standardul de siguranță DEKRA dezvoltat în Germania are un număr mare de criterii de evaluare a siguranței spațiilor și se acordă numai în urma controalelor în teren, nu online, ceea ce face ca întregul proces să fie complet, riguros, de încredere și corect. Auditurile noastre sunt efectuate prin liste de verificare bazate pe principalele recomandări și protocoale internaționale, ale Organizației Mondiale a Sănătății și locale ale agențiilor și autorităților guvernamentale”, declarăIonuț Muntean, Director Executiv DEKRA România.

Standardul DEKRAconfirmă implementarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 pe întregul spațiu de desfășurare al activității Kaufland România, inclusiv în etapele de recepție a mărfii, controlul furnizorilor și la intrarea în unitate, precum și în serviciile de igienă, sanitație și întreținere, precum și de instruire a personalului și de informare a clienților. ,,Certificarea DEKRA vine să susțină toateeforturile depuse de Kaufland România încă de la începutul declanșării pandemiei, pentru a oferi dovada unor spații sigure de cumpărături, atât pentru clienți, cât și pentru angajați, cu respectarea strictă a tuturor reglementărilor legale în vigoare”,a declaratValer Hancaș, Director Comunicare & Public Affairs, Kaufland România. De la declanșarea pandemiei și până în prezent, Kaufland România a investit peste20 demilioane de lei în implementarea măsurilor de protecție și prevenție în spațiile sale (magazine, depozite, sedii), cu cea mai mare responsabilitate.

Printre măsurile luate numai în magazine se numără:

•             montarea porților de termometrizare la intrare, cu sistem de detectare automată a temperaturii, fără contact direct;

•             dotarea spațiilor cu dispensereautomate fără atingere, cu gel și șervețele dezinfectante pentru clienți și angajați;

•             instalarea geamurilor de plexiglas la case;

•             asigurarea echipamentelorsuplimentare de protecție de unică folosință pentru angajați;

•             sporirea frecvenței igienizărilor;

•             amplasarea elementelor de signalistică de prevenție în toate spațiile;

•             asigurarea informării corecte și complete prin sesiuni de instructaj periodic și înființarea unei linii telefonice speciale pentru angajați.

Ecaterina STROESCU