Produse falsificate si …periculoase la: Cora, Carrefour, Penny, Auchan și Kaufland, Nu le consumati!

Produse periculoase retrase din supermarketuriANPC atrage atentia cetatenilor ca s-au gasit produse falsificate si periculoase in unele hipermarketuri care trebuiesc retrase de urgenta, iar cei care le-au cumparat nu trebuie sa le consume!

Produsul respectiv este foarte cautat in toamna aceasta, mai ales de gospodine care pun legumele la murat. Fie că vorbim despre gogoșari, varză, castraveți, conopidă sau alte legume, gospodinele pun osul la treabă și pregătesc borcanele pentru a se bucura de cele mai bune murături în lunile de iarnă.

Recent, agenții de la ANPC au găsit anumite iregularități în anumite supermarketuri precum Cora, Carrefour, Penny Auchan și Kaufland, unde au constatat că un anumit produs de la raft era falsificat. Este vorba despre oțetul balsamic folosit cu precădere în această perioadă pentru a pregăti murăturile pentru iarnă.

Conform oficialilor de la Autoritatea Națională pentru Protectia Consumatorilor, echipe ale Comisariatelor au făcut controale în magazine ale marilor lanțuri de retaileri vizând verificarea corelației dintre denumire și compozitie a oțetului existent pe piață.

Ce conținea, de fapt, oțetul falsificat din supermarketuri

Astfel, inspectorii au prelevat eșantioane de oțet aflate la vânzare, care au fost, ulterior, analizate în laborator. În urma examinării detaliate, cercetătorii au făcut o descoperire incredibilă. Oțetul conținea alte ingrediente decât cele notate pe eticheta, iar materia primă nu era din vin, mere sau vișine.

Conform celor de la Hotnews, echipele CRPC au verificat existența la comercializare a loturilor din sortimentele de oțet la care, urmare a analizelor de laborator, a rezultat că sunt neconforme.

În urma celor găsite, oamenii legii au fost nevoiți să ia anumite măsuri drastice. În primul rând, cele 11.500 litri de oțet au fost scoase urgent din comerț și au fost aplicate amenzi în valoare totală de 20.000 de lei.

Nu doar atât, oficialii au hotărât sistarea temporară de la comercializare a celorlalte produse celelalte de același tip care erau puse la vânzare.

Motivul este unul cât se poate de simplu. Autoritățile s-au temut ca produsele respective să nu fie în conformitate cu regulile ANPC, acestea fiind oprite din comercializare până la punerea la dispoziție de către operatorii economici a unor buletine de analiză, care să ateste conformitatea acestora.

E.S.

SURSE: ANPC, hotnews, playtech