New News Buzau header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

MERITA CITIT! Mihai Mălaimare, pildă către tineret: „Vă place să fiți conduși de analfabeți, de proști cu ghiotura, de ticăloși și trădători?”

Mihai MalaimareCunoscutul actor Mihai Mălaimare este total nemulțumit de actuala clasă potică românească. El spune că misiunea sa s-a încheiat, însă le cere tinerilor să se implice și să dovedească că sunt adevărați români.                     

Jaful care patronează acum România îi repugnă artistului. El îndemnă tineretul să devină stăpân în propria țară. „Este rândul vostru să fiți președinți, prim miniștri, miniștri, parlamentari, înalți funcționari publici, demnitari români”, a spus Mălaimare.

Citește mai departe...

Virusul neurotrop al rabiei progresiste din „România educată”

Rares Prisecariu Eurovision 2023Prin tot felul de interpreţi, ghizi, interpuşi, mesageri, artizani, transmisionişti, suntem „lucraţi” artistic şi îndrumaţi spre arta trivială a Occidentului, „artă” impusă pe toate canalele de scurgere din mahalaua politică a Europei Unite. O lume întreagă a văzut cât şi ce îi poate pielea tânărului, după prestația lamentabilă, previzibilă, de altfel, care a clasat România pe ultimul loc la „Eurovision Song Contest 2023”! Arătarea țopăitoare cu vestimentație roz-bombon a schelălăit în mediul online cu referire la eșecul total: „Acesta e abia începutul! Bucurați-vă de versiunea house-club a piesei DGT! O să vedeți chestii interesante… Promit”.

Citește mai departe...

Buzăul confesional la finalul veacului al XIX - lea

religii 3Din punct de vedere confesional, în anul 1899, avem in Buzău 89,2% bărbaţi de religie ortodoxă, 7,3% de rit mozaic, 4% catolici, 0,4% protestanţi şi 0,1% islamici. În cazul persoanelor de sex feminin, împărţirea confesională era următoarea: 88,2% ortodoxe, 8% de rit mozaic, 5,8% catolice, 0,3% protestante şi 0,1% islamice. Structura etnică a oraşului confirmă   faptul că aici au convieţuit în această perioadă numeroase populaţii de o diversitate confesională.

Citește mai departe...

"Am să înnot cât am să pot" sunt vorbele unui copil care a învățat să înoate cu Aurel Ifteni, președintele Asociației Interferențe (VIDEO).

Asociatia Interferente buzauDe câțiva ani, cu sprijinul Complexului Turistic Măgura, la Centrul Spa, unde există o piscină modernă, copiii de la Asociația Interferențe și invitații lor învață să se bucure de apă prin jocuri, fiind ajutați și îndrumați de Aurel Ifteni cu metode inedite. Astfel, înotul devine o sursă de relaxare, bucurie și terapie pentru suflet și corp.

Câteva exemple de jocuri în apă includ: "Torpila", unde trebuie să aluneci cât mai departe fără să te miști; "Balena", o alunecare din verticală pe apă, cu corpul arcuit pentru a evita accidentele; "La Cules", unde trebuie să iei bastonașe sau cerculețe speciale de pe fundul bazinului; "Tunelul", trecerea pe sub picioarele unui partener; "Lanțul", în care mai mulți copii înoată în linie ținându-se de mâini; "Oglinda", deplasarea în paralel față în față.

Citește mai departe...

CE MAI URMEAZA, WOKE? Scandalul de la „Românii au talent” capătă dimensiuni politice. George Simion (AUR): „Dacă Rareș recita poezii despre diversitate?”

Rares Prisacariu RATDesemnarea câștigătorului de la sezonul 13 al emisiunii „Românii au talent” a provocat controverse, părinții câștigătorului fiind chiar acuzați de abuz asupra copilului.

Faptul că Rareș Prisacariu (7 ani) a fost desemnat câștigătorul competiției „Românii au talent” a încins spiritele în mediul online, simpatiazanții copilului intrând în dispute cu cei care au afirmat că părinții acestuia îl exploatează sau că talentul oratoric și o memorie bună nu sunt suficiente pentru câștigarea unui astfel de concurs.

Citește mai departe...

Logica, Psihologia și Filosofia sunt inutile în România? – întrebare pentru Ligia Deca de la peste 300 de profesori, cercetători și practicieni, într-o scrisoare deschisă, după ce aceste discipline nu au apărut în proiectele de planuri-cadru pentru liceu:

scrisoare profesori MENUn nou protest public masiv la adresa proiectelor de planuri-cadru elaborate la Ministerul Educației, publicate de Edupedu.ro, și despre care instituția a anunțat pe 9 mai că sunt „variante neasumate”.

UPDATE Este vorba despre o scrisoare deschisă adresată Ligiei Deca, ministrul Educației, semnată de către 8 instituții și de peste 300 de profesori, profesori universitari, cercetători și specialiști în susținerea disciplinelor Logică, Filosofie și Psihologie.

Citește mai departe...

Subcategories