Cotidiene – cand ai nevoie de un act oficial!

intrebari intrebariAi nevoie de un act oficial. Când ajungi să conștientizezi asta simți dezastrul în toată splendoarea lui. Te pregătești psihic, aduni răbdare cu lingurița și o indeși strategic într-un dosar cu șină, apoi te duci de parcă ai veni spre ghilotină.

Centenarul Marii Uniri sau Centenarul Marii Disoluții Statale ?

la verite 3Aniversarea Centenarului Marii Uniri din 1918 a fost până acum doar un prilej în care politicienii , diversele asociaţii culturale şi instituţii muzeale să se întrecă în festivisme de cele mai multe ori penibile. Deja asistăm la un autentic delir festivist. Delir în care prostul gust, tematica stereotip - grosieră naţionalistă, precum şi incompetenţa vorbitorilor conturază acest circ de aşa-zise manifestări ale Centenarului.

Opinia mea : Sa-i pretuim si in viata

clepsidraBrusc, cand pierdem cate un idol, vezi disparitia fulgeratoare a lui Ilie Balaci, ne apuca subit vaicareala si incepem sa fim constienti de acest lucru. Adica, realizam cu adevarat ce s-a intamplat fix in momentul in care ne confruntam cu o tragedie. Pentru ca, pe meleagurile noastre, uitarea si nepasarea fac casa buna cu abandonarea din punct de vedere mediatic a oamenilor care si-au pus ampenta fie in sport, muzica sau film.

Voi stiti ce trebuie sa faceti in caz de seism major? Din „Manualul de supraviețuire”. Cutremurul

cutremurCând vorbim despre eficacitate în situații de calamitate , nu informația în sine este crucială, ci modul cum o folosești, cum combini diferitele ”piese din acest puzzle” între ele ca să faci față intr-o acțiune practică.Să urmărim cu atenţie o serie de sfaturi practice din „Manualul de supraviețuire”.

Cand asa zisii scriitori si cercetatori sunt „aproximativi” in stiinta: „W. Schiller sau ”Dacii” au surse sigure...”

Dacii detractoriToti vrem sa cunoastem adevarul si sa-l facem cunoscut, numai ca o jumatate de adevar este egal cu niciunul...asta in cel mai fericit caz...cand exista „un adevar”. Se publica, se predica, se tin cuvantari in Aule, in amvoane si pe aiurea, dar aproape nimeni nu mai face deosebirea intre adevar stiintific, aproximare literara si inventie sciitoriceasca. Sunt unii cu parul alb (din senilitate nu de intelepciune) care reiau idei flausate, acrite, de contrabanda, si cu finantari cel putin la fel de dubioase ca ei, le transpun in carti si lasa babele si mosii avizi „de altceva” cu gura cascata... Iata un exemplu, pe care colaboratorul News Buzau – Vlad Ionut Musceleanu il releva in randurile de mai jos:

Subcategories