New News Buzau header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

Golgota românilor ortodocși din Ucraina

Arte mis AstarastoaieDupă cum m-am așteptat, articolul „Golgota românilor ortodocși din Ucraina” a trezit numeroase reacții - unele de aprobare, altele de contestare. E un lucru normal la o dezbatere, privind o problemă atât de delicată și dureroasă. Am încercat să păstrez un ton cât mai neutru, fără a-mi ascunde însă empatia față de românii ortodocși din afara țării. De aceea, m-a mirat tonul violent al contestatarilor, care nu s-au referit deloc la subiectul discutat: românii ortodocși sunt supuși sau nu unei prigoane din motive religioase în Ucraina?

Citește mai departe...

Restanţele noastre la comunism şi înţelegerea acelei scârbavnice „ restitutio in integrum „ postdecembriste .

servitute materialSă ne dăm restanţele la comunism! Ele constau în conștientizarea reală a acelui rău pe care acel sistem l-a injectat în societatea românească. Cu adevărat, este o realitate necesitatea de a spăla lăturile care au curs prin canalizarea istoriei noastre recente timp de peste patru decenii de comunis. Mai trebuie să adăugăm şi laptele bătut, al criptocomunismului post 1989. Este, oare, însă posibil un proces moral al comunismului? Un proces care să ne pătrundă structural şi nu doar o decizie oficială de stat facută pentru ochii lumii? Unde? Într-o ţară în care oligarhia naţional-comunistă a supravieţuit sub chipul socialismului bogat, unde nomenclatura s-a privatizat, iar fiii ştabilor de ieri controlează încă părţi din structura politico-administrativă?! Foştii ştabi şi odraslele lor au trecut toate examenele. Nu au rămas restanţieri .

Citește mai departe...

VIDEO – Iarna in cel mai frumos parc – Marghiloman din municipiul Buzau

Parcul Marghiloman Buzau iarna 2023Intotdeauna m-a fascinat Parcul Marghiloman din orasul meu natal – Buzau! Copilaria, adolescenta si maturitatea mi-am petrecut-o in inima lui. A fost pe rand: refugiu din Castelul Marghiloman, unde stiam toate intrarile secrete si isi avea cuib copilaria si jocurile de demult, apoi a devenit loc de intalniri adolescentine, loc minunat de studiu pentru Universitate, sala imensa de antrenamet, oaza de liniste pentru plimbatul cu copiii si acum gradina de liniste pentru meditatie.

Citește mai departe...

Îndemn la deparazitare fără Zyklon B !

nostalgieCu adevărat, este o realitate necesitatea de a spăla lăturile care au curs prin canalizarea istoriei noastre recente timp de peste patru decenii. Este, oare, însă posibil un proces moral şi real al comunismului? Un proces care să ne pătrundă structural şi nu doar o decizie oficială de stat facută pentru ochii lumii? Unde? Într-o ţară în care oligarhia naţional-comunistă a supravieţuit sub chipul socialismului bogat, unde nomenclatura s-a privatizat, iar fiii ştabilor de ieri controlează încă puncte cheie din structura politico-administrativă?! Foştii ştabi şi odraslele lor au trecut toate examenele. Nu au rămas restanţieri . Ei sunt stăpânii unei parodice economii de piaţă , parodice democraţii, şi a aparatului de stat. Ei, care dispuneau după bunul plac de resursele materiale şi umane. Alături de aceştia au prosperat toţi securiştii ,miliţienii şi informatorii care lucrau pentru somnul dulce al regimului. Lor li-se adaugă toţi oligarhii, toţi cei 8.000 de activişti de la sate care nu au muncit în viaţa lor şi toţi tehnocraţii şi intelectualii care au aplaudat şi au trăncănit mesajele glorioase ale ideologiei proletare! De ce am tolerat şi tolerăm încă aceste „prostituate”?

Citește mai departe...

Ce este cu adevarat Romania ?

porciiEste un stat pervertit al infractorilor politici si economici. Este un stat privatizat in folosul unor clanuri de fosti nomenklaturisti politici si economici ai statului socialist convertiti in struto-camila socialist-capitalista , fie ca vorbim despre directocratii tranzitiei , securistii-oameni de afaceri sau fosti birocrati din structura partidului unic. Ei , ca si in cazul altor state din lagarul socialist , au fost beneficiarii directi si unici a ceea ce vechiul regim numea cu mare emfaza proprietate obsteasca. Acestor derbedei cameleonici li s-au asociat dupa 1989 diversi bisnitari , acei agenti ai economiei subterane care au preluat cu japca structurile economiei statului roman.

Citește mai departe...

În școala românească se predă ceva exemplar: frica!

Alexandra Chira Educatie privataCând m-am făcut eu profă, mi-am propus un lucru important pentru mine, poate cel mai important, să nu le fie frică copiilor de mine. Am evitat întotdeauna să iau catalogul cu mine la oră, nu l-am folosit ca pe bau bau, nu am deschis niciodată paginile aleatoriu să ascult pe cineva, n-am pus mereu absențe (mă autodenunț, da!), nu am dat lucrări neanunțate pentru că scopul meu nu este să îi prind pe copii cu lecția neînvățată.

Citește mai departe...

Subcategories