Sfârşitul regimului comunist din România, lecţie de luat aminte pentru Iran (POLITICO.COM)

ayatollah ali khamaneiAli Khamenei risca sa aiba o soarta asemanatoare cu cea a lui Nicolae Ceausescu. Revoluţia din România din perioada Crăciunului anului 1989 i-a pus pe clericii Iranului într-o situaţie extrem de dificilă şi ar putea reprezenta o lecţie pentru ei, legată de felul în care o criză politică din Republica Islamică ar putea să se încheie. În timp ce lucurile scăpau de sub control în România comunistă, dictatorul Nicolae Ceauşescu era primit ca oaspete de onoare la Teheran. Atunci când s-a întors acasă şi a fost executat, liderii Iranului s-au trezit derutaţi de motivele pentru care au întins covorul roşu unui despot brutal detestat de către propriul popor. Ziarele şi parlamentarii au pus presiune pe preşedintele de atunci, Akbar Hashemi Rafsanjani şi pe ministrul de Externe, Ali Akbar Velayati. Rolul de a rezolva lucrurile i-a revenit proaspătului lider suprem Ali Khamenei. El a făcut apel la unitate în ceea ce priveşte haosul legat de Ceauşescu şi ambasadorul Iranului la Bucureşti a fost demis pentru că nu a avertizat că tiranul României era vizat de o înlăturare.  

“TURNĂTORUL “!

TurnatorulStimaţi cititori, Dintodeauna şi pretutindeni au existat, şi vor mai exista, persoane care informează autorităţile asupra unor aspecte ale vieţii sociale la care ele, autorităţile, nu pot avea un acces direct. Aceste persoane nu trebuie confudate însă cu spionii, care sunt nişte profesionişti ai informaţiilor de orice fel, din spaţiul extern al unei ţări, în folsul căreia ei lucrează, de cele mai multe ori, dintr’o patimă idealistă, curată sau nemernică. Procuratorii neprofesionişti ai informaţiilor sunt priviţi uneori cu simpatie, alteori cu scârbă de către grupul comunitar căruia îi aparţin. Şi asta se întâmplă în funcţie de realitatea politică a ţării respective. Dacă un popor trăieşte într’o stare de libertate, atunci informatorii neprofesionişti sunt nişte adevăraţi voluntari care doresc cu adevărat binele comunităţii, semnalând iregularităţi şi, de multe ori, oferind sugestii de îmbunătăţire a stării de fapte. Dacă, dimpotrivă, un popor traversează o stare de ocupaţie, străină sau a unor forţe interne fără-nici-un-dumnezeu, atunci informatorii neprofesionişti devin, în ochii celor mai mulţi cetăţeni de rând, nişte dejecţii sociale, nişte lepădături, provocatoare de scârbă, ele reprezentând, neoficial dar printr’un larg consens, un pericol pentru fiecare individ “normal”.

DOSARELE LUI DIDIMOS – PSD-ul “reformat cu Romascanu” și declarații printre rânduri

Dosarele lui DIDIMOS si RomascanuCe este ”frumos” și interesant este aceea că politichia locală, cu manifestări serioase în presa de partid, ne oferă subiecte aproape zilnic. Astăzi avem declarațiile domnului Romașcanu, senator PSD, evident, cel care alături de primarul Toma nu ezită a se afișa în tot spațiul public local. La conferința de presă din data de 21.01.2020 (vezi sursa: http://agorabuzau.ro/?p=3204&fbclid=IwAR2hX6MMsKDmLQ5sQMcsTtsmvp724O5B7psmxEFFvLjoKKAi9yQPxhSZIpI) domnul senator nu mai apare alături de edilul mult-prea contestat al urbei noastre, o fi semn bun zicem noi! Doamne ajută!

DOSARELE LUI DIDIMOS si FITCH! Noi materiale ale presei de partid sau cum ar trebui citită știrea legată de ratingul orașului Buzău, acum în preajma alegerilor

DOSARELE LUI DIDIMOS si FITCH ManipulareDe două zile ”netul” este rupt de știrea conform căreia rezultatele politicii dezastruoase ale edilului Buzăului sunt confirmate ca fiind mirobolante de către ratingul primit de la agenția internațională FITCH. Elogiile la adresa primarului sunt dintre cele mai mărinimoase, poate în speranța unor venituri mai mari pentru trusturile buzoiene plătite din bani publici. Cu toate acestea sunt multe cele ce nu se spun. De aceea venim în sprijinul buzoienilor pentru a-i ajuta să deslușească în mod real adevărul despre ”treaba asta cu FITCH”.

1)        este adevărat că indicele FITCH pentru municipiul Buzău este în categoria BBB-;

2)        este adevărat că ratingul de țară al României este BBB-; știrea nu ne mai spune și faptul că este unul dintre cele mai slabe puncte de rating dintre toate țările din zonă (pentru mai multe detalii vezi: https://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_%C8%9B%C4%83rilor_dup%C4%83_bonitate#/media/Fi%C8%99ier:Notation_financi%C3%A8re_des_Etats_europ%C3%A9ens_par_Standard_&_Poor's.svg)

Subcategories