OPINIE. Drumul către eternitate nu se străbate în pijamale găurite

Topescu CristinaÎn grupul meu de prietene, glumița despre cum o să murim singure și or să ne mănânce pisicile fața e atât de comună, că deja nici nu se mai râde la ea. De fapt, femeia cu pisicile e un simbol atât de puternic înrădăcinat în mințile noastre, încât nu se mai întreabă nimeni de ce în povestea asta femeia singură crește pisici - nu bărbatul. Poate bărbaților nu le plac pisicile? Sau poate doar femeile rămân singure?

DOSARELE LUI DIDIMOS! De deunazi, Eminescu a murit din nou, cel puțin până la anul, și asta până într-o zi! Abisal, nu?

exista dreptate eminescuZiua intai in saptamana nu incepe cu Luni! Clar! In aceasta saptamana, evenimentul national a început cu Eminescu și s-a încheiat cu Eminescu. In dimineata zilei cu pricina (15.01. – n.r.) dimineață toate posturile de radio, care până mai ieri erau pline de debitații cretinoide deveniseră posturi ”culturale”, concursurile de genul ”în ce an a avut loc revoluția de la 1848?” au fost înlocuite cu adevărate regaluri de poezie eminesciană.

DOSARELE LUI DIDIMOS - O, ce veste minunată: PSD Buzău s-a reformat sau “Ha – Ha – Ha” buzoieni!

PSD reforma9 ianuarie 20-20 a reprezentat ziua în care PSD Buzău își poate pune trandafirii pe piept. Cele trei alegeri, europarlamentare + 2 tururi de prezidențiale, din anul 2019 au reprezentat un joc de glezne, în urma căruia cele mai sucite glezne au fost cele ale PSD mun. Buzău. După ce a pierdut cu brio toate alegerile posibile din anul trecut, edilul Buzăului, mereu în asociere cu purtătorul de vorbe, și responsabil al campaniei PSD la nivel de municipiu, adică senatorul Romașcanu, a început să arunce cu vorbe mari: reformarea PSD (iarăși dovada că nu vorbim prostii: https://adevarul.ro/news/politica/primul-lider-psd-cere-reforma-partidul-trebuie-resetat-sus-jos-jos-sus-1_5ddaf5c75163ec427160a94d/index.html). După ce în contextul campaniei la prezidențiale, ne-prezidențiabila Dăncilă a poposit la Buzău, edilul nostru a ajuns pe ”naționale” după ce a jignit-o pe Veorica (altă dovadă că nu vorbim Prostii): digi24.ro/stiri/actualitate/politica/alegeri-prezidentiale-2019/primarul-buzaului-indemn-pentru-psd-isti-de-fata-cu-viorica-dancila-nu-i-un-geniu-dar-e-reprezentantul-nostru-1218297).

UMBERTO ECO: „INTERNETUL L-A PROMOVAT PE IDIOTUL SATULUI CA PURTĂTOR DE ADEVĂR”

Umberto EcoScriitorul italian Umberto Eco a făcut o analiză scurtă a epocii social media pe care o traversăm, punctând principalul ei punct slab (și periculos): televiziunea și internetul, cu rețelele sociale aflate în plină creștere, dau putere „unor legiuni de imbecili”, ridicați azi la rang de „purtători de adevăr”.

Craciun fara parinti! Socant? Nu cred ca mai intereseaza pe cineva! Doar daca se stie ce inseamna…”parinti”! Sunt putin din Voi si mai mult din El!

fara voiSuntem noi…orice am face si oriunde suntem! Dar oare mai suntem…noi? Ce inseamna in definitiv a fi …”noi”? “Damaschian” vorbind (Sf Ioan Damaschin) “Nu Trupul intineaza sufletul…ci invers”… Gandirea religioasa (Jaspers, Lacroix) distinge intre “origine” si “inceput”. Originea e in afara timpului, iar inceputul se situeaza in timp…e o dimensiune a naturii… “Timpul incepe odata cu creatia” (Sf. Vasile, Fer. Augustin). Originea e necreata, inceputul…creat, si el insusi partas apoi la creatie… Orice inceput nou se misca “intre bucurie si sacrificiu” (L.Laveile).

POVESTE DE CRĂCIUN - „HRISTOS DIN CERURI ÎNTÂMPINAŢI-L… “

Mos CraciunCu toţii-L aşteptăm pe pruncul Hristos, El Însuşi este nerabdător să vină, lumina stelei de la răsărit ne transfigurează neîncetat, peştera inimii noastre este gata, simţurile noastre, ca nişte biete animale ne anunţă că totul este aproape...la uşi. Mintea slavosloveşte cu bucurie. Să ne-mpărtăşim din darurile acestei Taine mai presus decât orice taină şi sa ne facem vrednici de chemarea Pruncului Sfânt! Să-L încălzim cu aburul viselor noastre alb-verzi, zămislitor de Taină netăinuită! ”.

Subcategories