EXCEPTIONAL! Scrisoare deschisa (mustratoare) adresata de un roman din strainatate lui Rares Bogdan (crestinul practicant?!) –de la Realitatea TV

rares bogdan“DOMNULE RARES BOGDAN - Am urmarit cu mult interes interviul luat acestui domn professor DUMITRU BORTUN. AM SA INCEP CU O INTELEPCIUNE A LUI PETRE TUTEA: Definitia mea este: Petre Tutea, românul. Am apărat interesele României în mod eroic, nu diplomatic. Prin iubire si suferintă. Si convingerea mea este că suferinta rămîne totusi cea mai mare dovadă a dragostei lui Dumnezeu.

Avem nevoie marketing turistic de anvergură! O viziune asupra turismului cultural și istoric centrată pe obiective de patrimoniu din spațiul Curburii Carpaţilor

turism curbura carpatilorObiectivul general îl reprezintă stimularea atractivităţii, a competitivităţii sectorului turistic şi a valorificării patrimoniului istoric interjudeţean pentru variate categorii de public, cât şi găsirea unor soluţii practice pentru restaurarea şi prezervarea acestui patrimoniu.

PASTILA DE ISTORIE - Despre păcatele trecutului , despre supunere şi despre laptele bătut al comunismului

comunismulOare de ce România a fost prima ţară est-europeană în care regimul comunist a reuşit să îşi asigure controlul absolut? De ce nu la vecinii noştri maghiari, polonezi sau cehoslovaci? De ce la noi, unde am avut un stat constituţional rămas neatins de ocupaţia germană? Ale naibii tancuri şi baionete sovietice! Doar ele să fi fost cauza? Oare mizeria politicianistă, autoritarismul monarhic şi dictatura militară nu şi-au spus cuvîntul? Oare nu slăbise încrederea electoratului în lumea politică tradiţională? Ce program coerent a avut PNL după 23 august 1944?

Cultura Frustra. Avataruri în postsocialism

Cyltura comunismRezistenţa la schimbare a fost o realitate comună tuturor mediilor culturale din societatea românească postdecembristă. Controlul a rămas pe mai departe apanajul unor cadre de conducere formate în conţinutul ideologic de stânga, iar practicile culturale şi administrative uzitate erau specifice culturnicilor şi politrucilor din epoca socialistă.

În acest context al permanentizării actului decizional prin reciclarea de vechi cadre agreate în epoca socialistă, tinerele generaţii de specialişti nu şi-au putut exercita, în plan cultural, o reală libertate de mişcare.

Pareorologie legata de stiinta lui Matei Cazacu

matei cazacu 300x207Deși l-am lecturat doar parțial pe Matei Cazacu, îi recunoaștem expertiza istorică. Cu atât mai mult ne miră aberațiile pe care le debitează (probabil dintr-o cunoaștere deficitară a ceea ce afirmă, sau dintr-o transcriere deficitară a ceea ce zice):

”Părerile amatorilor, oameni (probabil, uneori) de bună-credință, dar fără formație științifică în domeniu, trebuie să rămână în domeniul lor, science fiction.

Subcategories