LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA ! De la ora 18:00!

Nu e doar Toma vinovat (CronicadeBuzau)!

Toma Constantin primarul degeabaDezastrul financiar și edilitar din Buzău a făcut să se oprească lucrările la Buzău, după ce a fost scormonit fără cap tot orașul. Centrul e distrus, Transilvaniei blocat, Zona Industrială praf, Unirii haos. Oamenii sunt obligați să consume carburant în plus să ocolească Centrul sau să aștepte la cozi imense. Cei care au treabă în Centru nu au unde parca, iar dacă găsesc sunt jefuiți de taxe.

Citește mai departe...

LECTURA DE DUMINICA - PRO CULTURA. Calatorie prin timpul trecut. Explorari in tacerea unui trecut ingropat

trecut ingropat arheologieTrecutul vegeteaza sub pamant si acolo isi pastreaza, cu intelepciune, toate tainele sale nestiute. Acolo, in maruntaiele Pamantului, stau ferecate de secole sau de milenii marirea si,  deopotriva, umilinta unor semintii, stralucirea sau cenusiul care au amprentat, pe vecie, fie destine umane singulare, fie popoare intregi. Pamantul a acoperit totul si a condamnat temporar la non-identitate civilizatii intregi, pana cand cineva va rupe aceasta tacere pentru a-i cauta intelesul si rostul.

Citește mai departe...

„Strategia Națională de Educație Parentală” reloaded: Pumnul de fier în mănușa de catifea

family parkCosmarul numit Strategia Nationala de Educatie Parentala a reaparut in spatiul romanesc. E pe portalul Ministerului Educatiei. AFR si Pro-Vita Bucuresti au inregistrat zilele trecute un Memoriu de Opozitie la Ministerul Educatiei. Va oferim textul demersului.

Despre Pro-Vita Bucuresti si AFR

PRO VITA București (www.asociatiaprovita.ro) este o organizație care își propune promovarea unei culturi a vieții, bazate pe respectul pentru demnitatea umană și drepturile omului. PRO VITA își urmărește obiectivele prin educație, cercetare și consiliere juridică și litigii precum și prin asistență umanitară și advocacy. PRO VITA (București) este membră asociată a SALLUX (fosta Fundația pentru Politici Creștine în Europa). Se numără printre organizațiile consultate în procesul legislativ intern și a intervenit în diverse litigii pe lângă instanțele naționale sau internaționale, inclusiv pe lângă Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Citește mai departe...

Ravagiile ideologiei de gen in familie

Nu ideologiei de genPostam in traducere romana cosmarul unui tata din Missouri confruntat cu confuzia sexuala a baiatului lui de 8 ani. Inceputul e trist dar sfirsitul incurajator. Numele tatalui e Brian Netz.

Istoria si cosmarul familiei

Oamenii mă întreabă uneori cum e să fii un părinte care trece prin acest coșmar. Se simte neputincios, sincer. Fiul meu avea doar opt ani când mama lui l-a dus la o clinică de gen care ne-a schimbat toată viața. Ea nu mi-a spus niciodată si nu mi-a cerut niciodată părerea. Am împărțit custodia comună a fiului nostru Miles, dar doar întâmplător am dat peste dosarul lui medical și am aflat că fiul meu autist, vulnerabil și inocent, era la câteva săptămâni de a incepe tratamentul cu primele medicamente care urmau sa-i blocheze pubertatea. A fost un șoc peste care niciun părinte nu poate trece.

Citește mai departe...

ÎNVIEREA și ce scria Eminescu acum 142 de ani, pe 24 aprilie 1880, chiar de Sfintele Paști

Invierea de Mihai EminescuSfintele Paști ne-au venit cu ploaie noaptea și cu senin ziua, adecă tocmai cum le venea mai bine la-ndemînă oamenilor. Ce-o fi socotit Dumnezeu sfîntul, în neadîncita sa înțelepciune, după iarna grea și seceta lungă, nu putem pătrunde cu mintea noastră; destul numai că nopțile mai cu seamă au căzut ploi binefăcătoare, atît de repede sorbite de pămîntul însetat încît a doua zi și celor ce aveau chef de sărbătoare și bucurie de joc nu le părea rău, căci pămîntul era tot uscat.

Citește mai departe...

PORTRETUL NERETUȘAT AL PRESEI ROMÂNE

presa vandutaCum presa de opinie a început să sucombe în România, adevărații comentatori ai realității orwelienii în care trăim pot fi găsiți (încă) pe internet. Unul dintre aceștia, Dan Pavel, un designer creator al site-ului EsteBine.ro, după ce a fost cenzurat pe Facebook a publicat pe platforma MeWe un text care reflectă starea actuală a mass media, pe plan național și mondial. Prezentăm cu acordul autorului, căruia îi aducem mulțumirile cuvenite, această veritabilă frescă neretușată a presei române și internaționale:

Citește mai departe...

Subcategories