SECURIȘTII CONTROLEAZĂ PROFESIILE REGLEMENTATE. STUDIU DE CAZ: PROFESIA DE PSIHOLOG

securistiiLegitimarea profesională a securiștilor a reprezentat una dintre pârghiile de realizare a prosperității indivizilor care au reprezentat sistemul de represiune după lovitura de stat din ‘89.

Mijloacele folosite pentru transpunerea în practicã a acestui deziderat a fost, asemenea perioadei de dictatură, acapararea pozițiilor de control în ierarhia socială și teroarea generalizată.

Puțini au scos la iveală abuzurile, ilegalitățile și crimele comise de cadrele Securității și ale structurilor de forță, însă și mai puțini i-au nominalizat pe cei care au terorizat cetățenii României. Cei care le cunoșteau nu aveau nici un interes în scoaterea acestor infracțiuni la iveală, conștienți fiind de faptul că în unele dintre ele erau și ei implicați.

Tăcerea sistemului a fost de aur timp de 29 de ani.

Politica dictatorială de promovare în funcțiile de conducere a numeroși ofițeri tineri, în marea majoritate a cazurilor absolvenți de studii superioare, a facilitat intrarea în sistem și a psihologilor. În unele cazuri, chiar după ‘89, obligativitatea completării studiilor de către ofițerii încadrați în trecut, constituia o condiție indispensabilă pentru rămânerea în sistem, motiv pentru care mulți s-au orientat către psihologie. În general, după ‘89, din rândul acestor indivizi, care-și dovediseră loialitatea față de sistem, au recrutate cadrele care vor fi numite în funcții importante în universități sau la nivelul unor profesii reglementate.

Din rândul personalului care evalua și asigura suportul psihologic necesar pentru a “contribui la educarea cetățenilor în spiritul vigilenței“, astăzi avem cadre universitare și profesioniști ”cu experiență” în psihologie.

După ‘89, aceștia au servit drept pârghii prin intermediul cărora s-a asigurat subordonarea deplină a întregii societăți și estomparea oricăror tendințe de dezvoltare a unor noi lideri sociali și profesionali. Astfel, obținându-se eficientizarea activității de supraveghere și control social și profesional, inclusiv în psihologie, atât pentru profesioniști, cât și pentru pacienții/clienții acestora.

Prin specularea vulnerabilităților intelectuale sau profesionale și, ca urmare a numeroaselor condiții și presiuni de ordin profesional, securiștii au desfășurat o campanie de constituire a unor rețele de colaboratori. Având în vedere avantajele ce urmau să fie dobândite (acordarea de trepte profesionale superioare, facilitați în procesul de evaluare profesională, în promovare sau în eventuale proceduri deontologice), puțini profesioniști, cărora li s-a propus, au refuzat să devină colaboratori/informatori. Aceștia devin astfel compromiși, respectiv, „persoane de încredere“, fiind utili în orice activitate, inclusiv în cele de diversiune sau în cele electorale.

Astfel, în anul 2017, securiștii au blocat în mod ilegal procesul electoral convocat pe baza unor acte normative publicate în Monitorul Oficial al României și au organizat, în mod clandestin și paralel, “alegeri”, care în realitate s-au dovedit a fi adevărate mascarade.

Astfel, mulți profesioniști au înțeles repede că orice împotrivire la abuz era din start sortită eșecului, putând fi utilizate de la amenințări subtile, ulterior deschise, până la diverse sancțiuni, acestea fiind suficiente pentru a speria/șantaja pe orice profesionist conștient de omnipotența sistemului.

Acțiunile ilegale ale grupului de securiști au culminat printr-o campanie de denigrare fără precedent, menită să demonizeze personalul Colegiului Pdihologilor din România, dar și pentru a-și legitima emiterea actelor ilegale.

În caz de nesubordonare, urmau zvonuri compromițătoare, denigrări, demascări publice, precum și înscenarea sau chiar trimiterea în judecată pentru comiterea unor infracțiuni nereale, cu ajutorul sistemului din justiție și a canalelor mass-media controlate de sistem.

Sistemul securist din structurile statului nu s-a dat în lături să colaboreze cu securiștii din psihologie în luarea unor măsuri împotriva indezirabililor/opozanților, care au mers în cazul meu până la desfacerea ilegală a contractului individual de muncă, fapt confirmat de Tribunalul București și Curtea de Apel București, care a anulat decizia de concediere.

Totul a culminat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului (SGG) în 2018, pentru legitimarea unor securiști, împotriva sentințelor instanțelor de judecată, respectiv, sprijinul acordat de către lucrătorii Ministerului de Interne pentru preluarea ilegală a sediului de către un grup infracțional organizat, fără nici o calitate, care a evacuat personalul salariat.

Va urma...

DESCHIDE-ȚI MINTEA!

Iulian-Laurentiu Stefan

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează