Un film care merita vazut ! „Aceasta este povestea inrobirii tale”

elibereazaFilmul reprezinta o radiografie a conditiei umaneprivita indurata lungaa istoriei. Acest filmare la bazaun eseu scris de catre Stefan Molyneux .Va asigur cafilmul nu este"politically correct". Asa si trebuie sa fie. Este unexercitiu de libertatecare onoreazapersonalitatea fiecaruia dintre noi. Este o invitatie la trezirea constiintei .

„Aceasta este povestea inrobirii tale. Cum s-a ajuns aici ? Cum puteti in sfarsit sa va eliberati ?

Ca toate animalele, oamenii vor sa domine si sa exploateze toate resursele din jurul lor. La inceput am vanat, am pescuit si am cultivat dar apoi ceva magic si teribil in acelasi timp s-a intamplat cu mintile noastre. Am devenit singurii dintre animale inspaimantati de frica mortii si de viitoare pierderi. Si acesta a fost inceputul unei mari tragedii si a unei mai mari posibilitati. Vedeti, atunci cand ni s-a facut frica de moarte, de ranire si de inchisoare, am devenit controlabili si foarte valorosi intr-un mod in care nici o alta resursa nu poate fi.

Cea mai mare resursa pe care orice om o poate controla , nu sunt resursele naturale, uneltele, animalele sau terenurile ci alte FIINTE UMANE.

Puteti speria un animal, deoarece animalele se tem de durere in acel moment. Dar nu puteti speria un animal cu amenintarea pierderi libertati, cu tortura sau inchisoarea in viitor pentru ca animalele nu prea stiu de "maine". Nu poti ameninta o vaca cu tortura sau o oaie cu moartea. Nu poti scoate sabia la un pom pentru a-l ameninta sa produca mai multe fructe sau arata o torta de foc unui camp pentru a cere mai mult grau. Nu poti obtine mai multe oua amenintand o gaina dar poti face un om sa-ti dea ouale lui amenintandu-l.

Aceasta "ferma umana" a fost cea mai profitabila si distructiva ocupatie de-a lungul istoriei si acum ajunge la punctul sau culminant. Societatea umana nu poate fi inteleasa pana nu este vazuta asa cum este, o serie de "ferme" unde fermeri umani detin stocuri de OAMENI. Uni oameni devin derutati, deoarece unele guverne ofera asistenta medicala, apa , educatie si drumuri ... si astfel ne imaginam ca exista ceva "binevoitor" la mijloc. Nimic nu ar putea fi mai departe de realitate. Si fermieri le ofera sanatate si irigatie si dresaj animalelor lor. Unii oameni devin derutati deoarece ne sunt permise anumite libertati si astfel ne imaginam ca guvernele ne "protejeaza" libertatea. Dar si fermieri isi planteaza culturile lor la o anumita distanta una fata de alta pentru a creste productia lor si permit anumitor animale mai mult "camp" sau un grajd mai mare daca aceasta inseamna ca ele vor produce mai multa carne si lapte. In tara noastra , care este o "ferma de taxe" fermieri ne acorda anumite libertati , nu pentru ca le pasa de libertatile noastre dar pentru ca vor sa le creasca profiturile.

Ai inceput sa vezi natura custii in care te-ai nascut ?

Au fost 4 etape majore ale fermei umane. Prima faza in Egiptul Antic , a fost de constrangere umana directa si brutala. Trupurile umane erau controlate, dar productivitatea creativa a minti umane a ramas in spatele biciului, pumnului sau catuselor. Sclavii au ramas foarte neproductivi si resursele necesare pentru a-i controla erau enorme.

A doua faza a fost "modelul roman" in cadrul caruia sclavilor le-au fost acordate anumite libertati pentru ingeniozitate si creativitate fapt care le-a sporit productivitatea. Acest lucru a crescut averea Romei si deasemenea si impozitele impuse de guvernul roman iar cu aceasta bogatie suplimentara, Roma a devenit un imperiu, distrugand libertatile economice care ii alimentau puterea si s-a prabusit.

Sunt sigur ca acest lucru nu pare in intregime necunoscut. Dupa prabusirea "modelului roman", "modelul feudal" a introdus conceptul de "proprietate de animale" si de impozitare. In loc de a detine terenurile in mod direct, tarani puteau lucra pamantul pe care il puteau retine atat timp cat ii plateau pe mosieri. Acest model s-a prabusit in cele din urma din cauza subdiviziunii continue a terenului productiv si a fost distrus in timpul "miscari de ingradire", atunci cand terenurile au fost consolidate si sute de mii de tarani au fost scosi de pe pamanturile lor ancestrale deoarece noi tehnici agricole au facut fermele mari mai productive cu mai putini oameni. Productivitatea din Evul Mediu tarziu a creat excesul de alimente necesare pentru extinderea de sate si orase, care la randul sau a dat nastere la "modelul democratic" modern de proprietate umana. Deoarece taranii au inundat orasele , un stoc mare de capital uman ieftin a devenit disponibil industrialistilor si clasa conducatoare a Fermierilor umani a sezizat repede ca ar putea face mai multi bani daca isi vor lasa "animalele" sa-si aleaga singure ocupatia.

In cadrul "modelului democratic", detinerea de sclavi a fost inlocuita de "modelul mafiei". Mafia rareori detine intreprinderile direct, ci mai degraba, trimite escrocii o data pe luna pentru a fura de la proprietarii intrepriderilor.

Acum aveti permisiunea de a va alege propria ocupatie, care va creste productivitatea, si astfel taxele ce le platiti stapanilor vostri.

Putinele voastre libertati sunt conservate deoarece le sunt profitabile proprietarilor dvs. Marea provocare a "modelului democratic" este faptul ca crestere bogatiei si a libertati ne ameninta "fermierii". Clasele dominante profitau initial de piata relativ "libera" de capital si de munca dar cum "animalele" lor se obisnuiesc tot mai mult cu libertatea si cresterea averii, incep sa se intrebe de ce au nevoie de "conducatori" pana la urma?

Ei bine, nimeni nu a spus vreodata ca "ferma umana" e o treaba usoara !

Pastrand "stoc-urile de oameni" in siguranta in custile claselor dominante este un proces de trei faze.

Prima faza este de a indoctrina tinerii prin intermediu "educatiei" guvernamentale. Intrucat bogatia din tarile democratice a crescut, scolile guvernamentale au devenit provocate universal pentru a controla gandurile si sufletele "animalelor".

A doua faza este de a intoarce cetatenii unul impotriva celuilalt prin crearea de "animale dependente". Este dificil sa stapanesti oamenii direct prin folosirea fortei, si unde se poate realiza ei raman foarte neproductivi. Precum putem vedea in Coreea de Nord. Oamenii nu se reproduc bine si nu sunt eficienti in directa captivitate. Dar in cazul in care oamenii CRED ca sunt "liberi", atunci ei vor produce mai mult pentru fermieri lor. Cel mai bun mod de a mentine aceasta "iluzie" de libertate este de a pune o parte din oameni pe statul de plata al fermierului. Acele "animale" ,ce devin dependente de ierarhia existenta vor ataca orice alte "animale" care ne atrag atentia asupra violentei , a ipocriziei si a imoralitati proprietatii umane.

Liberatatea este sclavie...si sclavia este libertate.

Daca poti face "animalele" sa se atace reciproc, ori de cate ori cineva atrage atentia asupra realitatii situatiei lor, atunci nu trebuie sa consumi nici pe aproape atat de multe resurse de ale controla in mod direct. Acele "animale" ce devin dependente de bunurile furate de "fermier" se vor opune violent oricarei contestari a moralitati proprietatii umane. Iar clasele intelectulae si artistice, intotdeauna si totdeauna dependente de "fermieri", se vor opune oricaruia care isi cere libertatea din proprietate. "Animalele" sunt astfel tinute inchise prin schimbarea responsabilitatii morale de distrugere a sistemului violent catre cei care cer libertatea adevarata.

A treia faza este de a inventa amenintari externe continue, astfel incat "animalele speriate" vor cauta protectie din partea "fermierilor". Acest sistem de "ferma umana" se apropie acum de sfarsit. Teribilele tragedii ale sistemului economic oriental modern a avut loc, nu in ciuda, dar din cauza libertatilor economice anterioare.

Cresterea masiva a bogatiei vestului pe parcursul secolului 19 a rezultat din libertatile economice si a fost chiar aceasta crestere a bogatiei cea care a hranit calibrul si puterea statului. Ori de cate ori "animalele" devin exponential mai productive se obtine o crestere corespunzatoare a numarului de "fermieri" si a celor dependeti de ei. Cresterea statului este intotdeauna proportionala cu libertatile economice precedente. Libertatile economice creeaza bogatie iar bogatia atrage mai multi hoti si "paraziti" politici a caror lacomie distrug libertatile economice.

Cu alte cuvinte libertatea incurajeaza cancerul statului. Guvernul care incepe cel mai mic, va deveni intotdeauna cel mai mare. Din aceasta cauza nu poate nici o alternativa viabila si de durata catre o societate cu adevarat libera si pasnica. O societate fara conducatori politici , fara "proprietate umana" , fara violenta si fara impozitare.

A fi liber cu adevarat este si foarte usor si foarte greu. Noi evitam oroarea inrobiri noastre pentru ca este foarte dureros sa o privim direct in fata. Dansam in jurul violentei fara de sfarsit a sistemului nostru muribund pentru ca ne temem de atacuri din partea tovarasilor nostri "animale". Dar putem fi tinuti captivi doar in custile pe care refuzam sa le vedem. Trezeste-te !” (subtitrarea in limba romana ; vezihttps://www.filmedocumentare.com/povestea-inrobirii-tale/ )

Atunci ? Trezeste-te ! Deschide-ti aripile frante si invata din nou sa zbori !

Adrian Constantin

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează