EDITORIAL - Cu privire la slugărnicie si ereditatea obedientei la romani!

slugarnicia la romaniCe  să aștepți de la un popor de slugi troglodite? Slugărnicia a devenit un mod de viață. Obediența față de șefi este o practica devenită clasică. Că este vorba despre beneficii materiale sau despre beneficii simbolice, tot slugărnicie se numeșteAcești oameni sunt construiți dintr-un soi de vomă greu de eliminat  chiar şi pe  cale bucală. Slugărnicia este destinată celui imediat superior. Sunt tot soiul de șefi şi de şefuleţi. Un întreg arsenal de prostovani cu țidula la mână. Sunt șefi de partid, șefi de institutii, șefi de piei de cloşti, și lista este indefinită. Toți sunt vasalii cuiva si au vasalii lor. Toți sunt ingredientedin aceeaşi respingatoare vomă.

Vine şeful statului, vine un ministru, vine şeful de partid, vine … Ce face vasalul? Dorește să se facă placut. Nu contează cum. Se face preș dacătrebuie sau nu trebuie. Cheamă vasalii la ordine şi le spune că totul este musai fie bine. nu iasă cineva din front!

Ceea ce este îngrijorător este că totul in țara asta: familia, școala, media, împing spre un comportament de obediență oarbă în fața puterii. Suntem programați încă de la vârste extrem de fragede în acest spirit de supunere față de autoritate și putere. De ce se tot intamplă să fie mereu astfel? Poate pentru că am dezvoltat  în noi un fel de ereditate comportamentală  în acest sens. Ca am devenit , plastic spus , o vomă greu de eliminat . Vă rog să îmi permiteți repet acest obsedant  cuvânt  numit “vomă”. Este pentru mine un sacrosanct  leitmotiv şi nu intenţionez să fac penitenţă. Mă umple de  placere şi de nerv această viscerală  stare de a fi. Fiti verticali ! Ocupaţi dispozitivul anti slugarnicie!

Adrian Constantin

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează