VIDEO - Un candidat la prezidentiale, cu o imagine uluitoare: Ramona Bruynseels - singura femeie din cursa catre Cotroceni care a reusit sa impresioneze prin discurs, naturalete si inteligenta

Ramona BruynseelsIn cei aproape 20 de ani de presa nu au reusit decat foarte putini oameni sa ma impresioneze din prima clipa. Nu sunt misogin, dar am considerat ca intr-o jungla a politicii mioritice, o femeie nu are ce cauta in varful piramidei – adica, presedinte al tarii. Poate mitul “barbatului” sef de stat, cu care suntem obisnuiti, poate arhetipul “Tatalui” sau tipologia umana postdecembrista m-a facut sa stramb din nas cand auzeam o astfel de propunere. Totul insa…pana astazi, cand am auzit-o pe Ramona Bruynseels vorbind de la tribuna si din partea Partidului Puterii Umaniste. Prima data am avut senzatia ca am mai auzit discursul si “vorba” doamnei (cu nume aproape imposibil de pronuntat, la o prima vedere), asa mi se parea de familiar, dar…ma inselasem.

 

Nu, nu am mai auzit-o, nu am mai vazut-o, chiar daca uitandu-ma pe CV-ul dansei am vazut ca a facut parte la un moment dat din aparatul tehnic al unui guvern anume. Am mai ascultat o data discursul si inca o data (am chemat si un coleg din echipa naostra) si am marit la cati de multi pixeli am putut imaginea, sa-i studiez gesturile si mimica si verdictul a fost clar: EA ESTE! Adica cine? Este candidata pentru care m-as duce din nou la vot! Prea ne-am saturat de “barbati” in fruntea tarii, scrupulosi, citind dupa “biletele” cateva idei scrise de armata de PR! Eu unul sunt satul! Am vazut la viata mea multi senatori, deputati, am participat in multe echipe de acest gen si am scos cativa “la lumina” ridicand si modeland comportamente, care, fie vorba intre noi, dupa ce s-au vazut cocotati acolo sus au uitat de toti si de toate…pana si de ei insisi! Nu stiu cine o consiliaza, am inteles ca niste oameni priceputi, dar e clar ca are si pe cine!Din experienta va spun ca e greu sa faci dintr-un om obisnuit un deputat, primar, etc….dar un presedinte?! Doamna Ramona Bruynseels vine insa cu o “aplecare”, cu un talent, o prestanta…se vede cat colo asta! Nu este opulenta, nu este “tzeapana” si nu “se da mare” cu trecutul si capacitatile ei…si totusi, emana ceva! M-am uitat si in jurul ei cand vorbea….pe fetele tuturor era acel “ceva”. Sper sa continue….are votul meu!

Ramona Bruynseels, singura femeie din cursa alegerilor prezidențiale 2019: „Îmi doresc foarte mult ca românii să aibă o viață mai bună în urma proiectelor pe care eu le generez” 16. E ardeleancă, are 39 de ani și vrea să candideze la alegerile prezidențiale pentru că „îmi doresc foarte mult ca românii să aibă o viață mai bună în urma proiectelor pe care eu le generez”. „Până nu demult, nu am activat în politică, e o decizie recentă a mea. În momentul în care m-am întors în România, în 2015, mi-am dorit foarte mult și am simțit nevoia de a implica cumva în guvernarea țării. Drept urmare, ca pentru orice om care-și dorește să se implice și să aibă impact, am ales să intru în Guvernul României. În consecință, am făcut parte din două guverne în ultimii ani, în calitate de specialist, fără prerogative politice, calitate care mi-a arătat și cealaltă parte a monedei. Inițial, în Guvernul condus de domnul Tudose am fost consilier de stat și apoi secretar de stat, iar apoi în Guvernul condus de doamna Dăncilă, consilier de stat pentru mediul de afaceri. A fost o experiență pozitivă pentru că am învățat foarte mult și am realizat ce merge și ce nu merge”, spus candidatul PPU, intr-un interviu, la Antena 3.

„Noi am avut până acum președinți care au parcurs acest itinerariu și au acest CV ideal.. au fost întâi primari, apoi au ajuns miniștri și apoi președinți. Mie nu mi se pare că au avut un succes extraordinar. Și atunci de ce să nu încercăm ceva nou?” - Ramona Bruynseels, candidat PPU la alegerile Prezindentiale!

Iulian Gavriluta