Gata cu ipocrizia concursurilor pentru funcții în deconcentrate ele vor fi asumate politic, așa cum de fapt au fost dintodeauna

Codul Administrativ capturarea totala a RomanieiNoul Codul Administrativ al PSD îi transformă pe baronii locali și miniștri în stăpâni absoluți în instituții. Mai multe prevederi din noul Cod Administrativ scot de facto ANFP din procesul de organizare a administrației publice și dau puteri nelimitate conducătorilor de instituții (primari, președinți de consilii județene, miniștri, directori de agenții guvernamentale sau deconcentrate). Mai mult, toţi directorii instituţiilor deconcentrate din judeţe vor fi numiţi politic în funcţie, fără concurs, urmând să fie asimilaţi subsecretarilor de stat.

Nici prefecţii nu vor mai fi apolitici, ei urmând să fie consideraţi secretari de stat, potrivit Codului Administrativ. La Buzău, deja se întrevăd efectele ale nou adoptatului Cod, primii vizați de schimbare sunt directorii numiți prin așa zise concursuri de către guvernele PDL și neclintiți din funcții de peste 10 ani ,de la OPC Buzău și echipa de conducere de la DSVSA, după cum indică sursele noastre din PSD Buzău.

Marcus Aurelius de Buzau