RANDURI INCOMODE! Carente de educatie - Probleme cu marea tenismena Simona Halep ? Un urias talent, dar un urat caracter?

halep nervoasaDe la bun inceput trebuie sa spun ca ceea ce este scris mai jos parca sunt scris de mine...dar nu sunt! Cu toate acestea, gandurile asternute de bunul meu prieten din America mi-au fost impletite cu uriasa bucurie a victoriilor Simonei Halep ! Si cum gesturile mici fac totul, mi-a placut ca si voua, unele atitudini ale Simonei, dar intr-un mod cu totul ciudat s-au impletit cu altele, dizgratioase si chiar scarboase facute de ea.  Da, mereu a existat ceva care m-a intrigat, am vorbit cu cei apropiati despre asta si nu am spus-o in public…pana ce nu am citit randurile altora care, intamplator sau nu, observase aceleasi carente de caracter si gandire gaunoasa la campioana Halep. Sa fi fost mereu asa si sa se fi ascuns atat de bine de ochiul lumii, sau... banii au schimbat-o ? Oricum, in ultima perioada a inceput sa isi dea rau in petic si sa lase la suprafata din ce in ce mai mult caracterul ei dictatorial si avar dupa succes si bani ! Ceea ce m-a deranjat insa cel mai mult a fost lipsa de sentiment patriotic din ce in ce mai pregnant si un fel de tupeu….pacat amestecat cu smecherie ieftina ! Las acum sa vorbeasca altii despre asta, in randurile si interviul de mai jos (I.G.)!

Comentarii la recentul interviu al Simonei Halep de la TVR 1 (redat mai jos !) : « …domnule Geambasu, revin dupa inca o scurta suspendare dat fiind ca am primit inca un cartonas galben si multumesc ca nu a fost rosu dat fiind ca prin ce spun deranjeaza pe unii de pe acolo. Sa fie la ei. eu sint departe de tara de ani si ani si am avut parte de dosare la secu vreo 3 pe baza carora am primit viza americana insa cu cetatenia luata de dragii de securisti. Ei bine traiesc intr-o tara libera unde am continuat sa ma educ platind din buzunarul meu asigurindu-mi asta o slujba stabila. Nu sint bogat, nu sint sarac dar am scris tot ceea ce stiam de unul de altul pecare ii vad cocotati pe la putere. Din fericire stiu despre aceste nimicuri ale societatii. Altii au devenit importanti prin smecherii prin tupeu, slugarnici , mincinosi, oportunisti , cameleonici , tradari insusiri care le-au ridicat la rang de virtute. Am fost persoana publica cu ceva realizari si de aici cunoscind diversi de la Paunescu , Lucian Avramescu, Stelian Tanase, Nanca, Tatulici, Magdini si Bontas si alte seaturi din lumea de atunci azi ajunsi unii sus prin insusirile amintite mai sus.

Revenind la Halep se pare ca nu ai voie sa spui nimic pentru ca aduce bani si trebuie sa taci asa cum se tacea pe vremea sumarului impuscat. Atunci insa acest popor mai avea speranta mortii lui - ne unea ceva underground ce azi nu mai exista. Ei bine, imi permit si imi asum spunind multe ce nu mi-au placut la acesta tenismena. Nu cred ca cineva poate sa spuna ceva despre reusita ei despre efortul ei si al familiei insa se poate spune ca uita si de cei care au ajutat financiar fie el printul Sturdza sau altii de prin Constanta. Au fost dati uitarii. Pentru mine momentul cheie a fost cind am auzit-o cum se rastea la Darill pe cind ii era antrenor. A vrut sa o abandoneze de atunci. Faptul ca nu are un self control si considera niste "sclavi" pe cei din team-ul ei pentru ca ea plateste nu a fost decit o aruncatura de bat. A continuat cu Dobre sa fie umilit dar omul vrea si el bani si nu ii pasa. Altii au si alte valori nu doar banul. Cum ramine trecerea asta brusa de la "Romania nu a facut nimic pentru Halep" la Romania in sus , Romania in jos totul cu steagul infasurat si asa mai departe? Si-a adus aminte de greseala facuta de Comaneci in Sua cu " So, what?" - ce a dus-o sa fie linsata mediatic si rastignita datorita nu performantei sportive ci a nesimtirii a lipsei de caracter.

A mintit mult ea care spune ca pleaca datorita regimului uitind sa aminteasca ca Nicu Ceausescu o ajuta sa plece ca sa se intoarca sa il faca nas de cununie pe Adrian Nastase membru al unui partid fara cap si fara picioare, compromis? Ma rog, alegerea ei . Tatuca mentinea si el logica performantei tale si lipsa ajutorului primit de la Romania. S-a intrebat distinsa sportiva care nu stia cine a fost Roland Gaross si alte intrebari de cultura generala cine sint valorile exacte din tara asta care nu a facut nimic pentru ea? Poate va pune mina pe carte sau o va intreba pe Kira Hagi socata de ce a aflat jucind intr-un film curajos ce aduce aminte de niste eroi care au murit pentru tara care au fost umiliti de concetatenii ei si care nu au cerut nimic decit un singur lucru " sa nu ne razbunati." Poate va afla si cine a spus asta ! Au murit saraci, nu cu vile nu cu masini sau cadouri primite de la unul care nici el nu stie de valorile exacte ale acetui neam ca TITI Ionescu zis si Tiriac om fara staif fara rusine care s-a etalat recent cu Laurette unde tot romanul stie cine este. S-a vazut cit au valori banii care nu sint toti ai lui la cum l-a indrumat pe Nastase sa reactioneze fata de forul international de tenis care nu sta 'capra' lui tiriac suspendindu-l ani de a mai frecventa terenuri de tenis in competitii internationale. Stie dumneai de Steinhardt sau de Vulcanescu de Petrica Tzutzea sau chiar de concetatenii ei, Mota si Marin? Nu cred.

A fost fabricata sa produca bani si sa fie limitata la citiva neuroni care tin de a tipa cind loveste si apoi sa isi pregateasca opulent o cupa luata pe fondul unui non combat clar al Serenei. Oare de ce au spus americanii « nu avem niciun favorit" intre Serena si Halep? Nu cumva era o rascumparare a meciului vindut de Nastase cindva americanilor, in Cupa Davis? Ar fi multe de spus . Dar iata ca si Sorana are ceva impotriva ei. Si cu alte tenismene romance a avut discutii. Cindva nu participa la cupa Romaniei sau sa reprezinte Romania in intreceri internationale. Cineva i-a sugarat sa participe si a facut-o. Domnul Becali spunea ca daca era romanca nu s-ar fi rugat la Dumnezeu si nu a luat vreo atitudine clara fata de acest neuronless fariseu cu sfinti pe pereti ca rockerii cu afise de rock. Prostia de pe arena nationala ne-a aratat ca un Patzaichin nu a existat plus alti mari sportivi care au adus multe premii si cinste tarii. A fost facut pentru un capital politic daca va ginditi cine sint Firea si Tiriac si la ce partid cotizeaza. O greseala uriasa dar la care au stiut sa ii gidile orgoliul acestei sportive din Constanta. Andrei Pavel a vorbit nu tocmai kosher fata de ea si se pare ca avea dreptate. Din pacate de la o indiferenta de atitudine fata de tara s-a ajuns acum ca Joanne D'Arc infasurata in steag sau ca Ana Ipatescu. Nu ii intereseaza pe cei din comuniatatea lor in afara de bani nimic. Ei se ajuta intre ei si nu vezi un cent de la ei si o spun pentru ca am trait pe linga ei si ii cunosc. Le stiu calitatile dar si ele s-au alterat asa cum s-au alterat si cele ale romanilor. Toti romanii cred ca recentul abandon a fost facut pentru a nu se intilni cu Williams care cred ca ar fi desfiintat-o. Iesi frumos din joc accidentata ca si cum ai fi vrut dar nu s-a putut decit sa ti-o iei la greu si punind apoi in balanta si mai mult meciul cistigat la Londra. Deci apari ne spui ca te simti bine... apare ceva si te doare... spui ca iti revii chiar o faci si incepi sa pui sub semnul intrebarii daca vei mai participa. Apari si spui ca te simti bine ca ti-ai revenit si vei da totul si o vei face pina vei vedea cu cine pici in meciul urmator. Apar dureri de spate, nervoasa,   ba strigi si pe team-ul tau sa aplaude sau nu aratindu-ti limita intelectuala si de bun simt. Dar ce conteaza cind ai facut 33 de milioane. Doar ca 33 este numarul Cristic !? In rest, cred ca nu vei datora nimic Romaniei cum nici Romania nu va suferi daca tu ai sa o treci la index. Are cine sa o plinga cine sa o cinsteasca, fie sarac sau bogat. Asta a fost parerea mea fata de supra sarbatorita cu bani multi proaspat indragostita si dornica de cit mai multi bani. Atit.

A.G. (SUA)

Ediţia emisiunii Garantat 100%, difuzată duminică, 18 august, la #TVR1, în care invitata lui Cătălin Ştefănescu a fost Simona Halep, campioana de anul acesta de la Wimbledon.