VIDEO - Dezvaluiri din cadrul unor instituţii care au o misiune de baza pentru securitatea statala

statul de dreptSe spunea ca SIPA si DGPA au facut politie politica si au fost decapitate. Avem indoieli in acest sens. Nu excludem ca au fost si unele abateri . Ce se intampla in prezent insa ? Este democratie? Este transparenta? Alte abuzuri? NKVD rediviva? Trebuie sa acordam, potrivit normalitatii, dreptul la libertatea de exprimare al unui agent din cadrul Penitenciarului Bacau care ne relateaza o speta pe care o putem considera de o imensa gravitate pentru statul de drept.

” Incompetenta si coruptia din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justitiei si Ministerul Public! Va rog distribuiti in numar cat mai mare (Vezi mai jos - Link canal youtube care contine 3 videoclipuri in care speta in cauza este explicata detaliat si cronologic)".

”Mă numesc GOAGĂ IRINA ELENA, sunt angajată la Penitenciarul Bacău in cadrul Direcției Prevenirea Criminalitatii si Terorismului din Administrația Națională a Penitenciarelor și fac aceasta postare cu scopul de a sesiza public, in rezumat, faptul că în interiorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, institutie subordonată Ministerului Justiției funcționează ILEGAL o directie organizată ca o structură de culegere de informații numita Direcția Prevenirea Criminalității și Terorismului.

Deși Direcția Prevenirea Criminalității și Terorismului din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor este axată pe culegerea de informații de securitate națională, activitatea acesteia este reglementată doar de decizii interne și încalcă prevederi legale prevazute de legea nr.51/1991 privind securitatea națională a României și anume

- nu este controlată de Parlamentul României,

- nu este reglementată prin lege.

- nu este coordonată și organizată de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării

Informațiile obținute în cadrul structurii ilegale sunt redactate, prelucrate, de către personalul DPCT (Direcția Prevenirea Criminalității și Terorismului),pe rețele informatice implementate ilegal, neautorizate, nesecurizate, confecționate artizanal și care nu îndeplinesc condițiile minime de protecție a sistemelor de date.

Deoarece am refuzat în scris la data de 2 martie 2018 continuarea activității profesionale in condițiile ilegale pe care tocmai vi le-am prezentat, factorii de conducere și de execuție din cadrul DPCT (Direcția Prevenirea Criminalității și Terorismului), ANP (Administratia Nationala a Penitenciarelor) și ai Penitenciarului Bacău au exercitat asupra mea sistematic în perioada care a urmat acțiuni de hărțuire psihică, comportamente infracționale grave cu caracter repetitiv și frecvent, acte de intimidare, care s-au finalizat cu sancționarea mea, prin intermediul unei comisii de disciplină, declarată neconstitutionala de către CCR (Curtea Constitutionala a Romaniei) in 2015, cu destituirea mea din sistemul administrației penitenciare.

Aceste fapte deviante exercitate de către conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor, conducerea DPCT și conducerea Penitenciarului Bacău s-au desfășurat în perioada 02 martie 2018-15 octombrie 2018, si le voi enumera:

- Am primit controale inopinate de la salariați cu funcții de conducere și de execuție ai Administrației Naționale a Penitenciarelor –DPCT în baza unor adrese clasificate cu un continut ilegal.

- Am primit amenințări cu destituirea din sistemul administrației naționale a penitenciarelor în scris/telefonice/directe de la directorul general al Aministrației Naționale a Penitenciarelor, de la directorul și șef serviciu Direcției Prevenirea Crimininalității și Terorismului și de la directorul Penitenciarului Bacău.

- Mi s-a retras accesul la informatii secret de serviciu și secrete de stat prin acte administrative neavizate juridic

- In lipsa mea a fost sigilat fisetul clasificat strict secret, aflat in gestiunea mea profesională.

- In ziua de 4 iunie 2018 am fost dată afară din biroul in care imi desfăsuram activitatea prin sigilarea spatiului și interzicerea accesului in acesta

- Deoarece directorul unitătii a refuzat sa îmi repartizeze un alt spatiu dupa ce am fost data afara din birou, de la aceasta data, respectiv 4 iunie si pana la 27 septembrie 2018, exceptand perioadele de concediu de odihna pe care le-am solicitat, am ocupat aprox 50 de zile lucratoare, în fiecare zi, timp de opt ore, un foisor amplasat în fața intrării în corpul administrativ, în aer liber, compus dintr-o masă, 3 bănci și un acoperiș spart fără pereți laterali iar ulterior un scaun din sala de asteptare a unitatii fără a mi se asigura acces la apă și grup sanitar.

În timp ce mă aflam in foisor in aer liber și in sala de asteptare, am primit de la directorii unității, în repetate rânduri, dispoziții verbale și scrise de a părăsi acele locații ori să părăsesc unitatea pe motiv că împiedic activitatile personalului. Menționez faptul că nu mi se permitea accesul in nicio altă locatie pentru că sef serviciu sigurantă mă urmărea in mod continuu și imi ordona personal sa părasesc spatiul.

Am primit adrese fara temei legal de a mă prezenta intr-o zi la psihologul de personal din cadrul Penitenciarului Bacău și în alte două zile diferite la Serviciul de Psihologie a Personalului Rahova din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor în vederea evaluării psihologice.

Am fost sechestrată de câteva ori în unitate în afara și in timpul orelor de program din dispoziția scrisă și verbală a directorului unității si a directorului adjunct educatie. Am apelat serviciul 112 si de fiecare data am depus plângeri la Secția de Poliție inclusiv in legatură cu comportamentul unui echipaj de poliție sosit la fața locului.

Astfel la un apel 112 pe care l-am efectuat am fost amendată, de un echipaj al politiei cu doua amenzi de 500 lei și respectiv 250 de lei pentru că am apelat în mod nejustificat serviciul 112, pentru că am refuzat să ofer date cu privire la obiectul sesizării și am refuzat să dau relații pentru stabilirea identității. În realitate, motivatiile membrilor echipajului din procesele verbale de amenda exced cadrului legal.

Am fost amendată cu suma de 700 de lei de o echipă de la Inspectoratul de Jandarmi Bacău care s-a prezentat în penitenciar desi aceasta nu are competențe profesionale de interventie in penitenciare. Echipa de jandarmi a fost chemată in penitenciar de către conducerea unității ocazie cu care am fost scoasă cu forța din unitate de către membrii acesteia. Conducerea unității a chemat și serviciul de ambulanță in unitate pentru ca eu sa fiu supusă unei diagnosticări medicale cu titlu de obligativitate. Echipa de jandarmi și ambulanța au fost chemate in același timp deoarece mă deplasam pe o alee de acces a penitenciarului, deplasare care mi-a fost interzisă si întreruptă de un cordon uman format din salariați ai unității, la dispozitia conducerii Penitenciarului Bacău. Pe perioada desfășurării evenimentelor de mai sus am fost filmată cu camera care aparține echipei operative din penitenciarul Bacău, cameră care este destinată exclusiv filmărilor in situația unor incidente operaționale și critice în care sunt implicați deținuții.

În perioada aprilie –octombrie 2018 nu am primit drepturi salariale cuvenite.

Mi s-au intocmit 17 sesizări la comisia de disciplină in care au fost invocate fapte ce nu au corespondent în prevederi legale. Aceste sesizări au fost formulate printre alți funcționari publici și de către directorul general al ANP, directorul unității și de către directorul Directia Prevenirea Criminalității și Terorismului. Nu m-am prezentat la comisie pe motiv de neconstitutionalitate. De asemenea mi s-au aplicat gradual de către comisia de disciplină neconstituțională toate sancțiunile disciplinare existente în legea privind Statutul funcționarilor publici cu statut special din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

În perioada 27.09.2018-12.10.2018 nu am mai fost lăsată să intru in unitatea penitenciară de către o comisie, constituită de directorul Penitenciarului Bacău,care mi-a comunicat, printr-un geam exterior din Punctul de control nr. 1, că a primit dispozitie de la directorul unității să mi se interzică accesul în penitenciar. La data de 12.10.2018 printr-o decizie emisă de factori de conducere ai Penitenciarului Bacău, am fost înstiintată in scris că mi-au incetat raporturile de serviciu fiind sanctionată cu “destituirea din sistemul administrației penitenciare” de către comisia de disciplină declarată neconstituțională din anul 2015. În aceeași zi am predat legitimatia de serviciu unui functionar din cadrul biroului Resurse Umane la cererea acestuia, in fața unității, pe condică.

Cu aspectele pe care vi le-am prezentat, am înaintat mii de petiții/plângeri penale precum și denunțuri persoanelor oficiale, instituțiilor, naționale și internaționale care au competență în rezolvarea aspectelor sesizate .

Deși mi s-au încălcat zece drepturi constituționale iar faptele pe care vi le-am prezentat se constituie în amenințări la adresa securității României, stat membru NATO, precum și in alte infracțiuni, până în prezent nicio persoană ori institutie contactată, nu a cercetat faptele penale.

Desfasurarea detaliată a evenimentelor pe care vi le-am relatat în ordine cronologică precum și institutiile si persoanele contactate le veti găsi în linkurile atasate.

Aceste grave infractiuni pe care vi le-am prezentat se doresc a fi musamalizate de catre institutiile statului cu competenta in acest sens. Pentru ca cei vinovati sa plateasca, este nevoie ca aceasta speta sa fie viralizata.”

Sursa: https://www.facebook.com/irinaelena.goaga.1?__tn__=%2Cd-]-h-R&eid=ARDcnNyfPSD5TIYKN_95L_weAUUw1-ADvWZSZHPbyFd0jaVp5PlrqJkJTKztuFtoOtyVyReXihrNucbg

Vezi videoclipul : https://youtu.be/3yWydwH5NHM

Adrian Constantin